10 nejzajímavějších restaurací světa

A je tu slibovaný díl o nejzajímavějších restauracích světa. Restauratéři po celém světě se doslova předhánějí v tom, kdo zajistí lepší menu, jídelní lístek, ale hlavně, který z nich dokáže svému podniku vtisknout neobyčejného ducha. Ačkoli jsou všechny restaurace odlišné v mnoha ohledech, jedno mají přeci jen společné. Jsou naprosto neobyčejné.

Restaurace Waldgeist

Přímo v městečku Hofheim, nedaleko Frankfurtu v Německu, se nachází naprosto ojedinělá restaurace, která se zapsala do podvědomí hlavně skutečným milovníkům jídla a velkých porcí. V restauraci Waldgeist na tebe čekají porce, o kterých se ti ani nesnilo. Veškeré pokrmy jsou zde podávány ve velikosti XXL, těšit se můžeš dokonce i na klasický řízek o váze dvě a půl kila v hotovém stavu. V souvislosti s XXL porcemi na tom jinak nejsou ani nápoje, které jsou podávány v tak velkých sklenicích, že hosté žízní rozhodně trpět nebudou.

Restaurace ATMosfera

Dokonce i v Itálii, konkrétně v Miláně, mají fantazii pokud jde o servírování pokrmů v netradičním prostoru. Restaurace ATMosfera se totiž nachází v tramvaji. A co víc, v pojízdné tramvaji. Kromě fantastické kuchyně, kterou se Itálie proslavila, si můžeš vychutnat dvouhodinovou projížďku historickým městem.

Restaurace La Posada Maldita

La Posada Maldita se nachází v Barceloně a na své si přijdou hlavně ti návštěvníci, kteří mají pro strach uděláno. Nejen prostředí restaurace, ale dokonce i obsluha se nesou ve stylu smrti, zombie a temna. Ponuré a temné místnosti a zombie obsluha potřísněna krví není pro každého, ale zážitek je to bezpochyby bezkonkurenční.

Restaurace Fortezza Medicea

Střední Itálie se může pochlubit jedinou restaurací svého druhu na světě. Nachází se totiž ve staré pevnosti, která se v minulosti proslavila jako vězení. A kdo jiný v této unikátní restauraci obsluhuje, než právě trestanci a vězni, kteří si zde odpykávají své tresty. Pokud si ale představuješ, že se v restauraci setkáš s vězeňskou stravou, rozhodně na tuto domněnku hned zapomeň. Kuchyně je zde vyhlášená a bez včasné rezervace si rozhodně jen tak nesedneš. Výjimkou však nejsou přísná bezpečnostní opatření a hosté si tak předem zkusí, jaké to je, když chtějí navštívit skutečnou věznici.

Restaurace Eternity

I restaurace Eternity, která se nachází na západě Ukrajiny, je hodně zvláštní. Byla totiž založena hrobníky, kteří se od svého povolání nemohli oprostit. Restaurace zvenku vypadá jako obrovská pohřební rakev a uvnitř o pohřební atmosféru rozhodně není nouze. Stoly a stěny zdobí pohřební věnce, květiny, rakve a další předměty, které jsou běžně s pohřby spojovány. Restaurace je však doporučována jen návštěvníkům silné povahy.

Restaurace Pod křídlem noci

Ani v Praze není nouze o neobyčejnou restauraci, která je zároveň rozšířena celosvětově. Všichni hosté si mohou vychutnat domácí i mezinárodní speciality za tmy. Netradiční zážitek je umocněn tím, že host během konzumace jídla nic nevidí, což údajně posiluje chuť k jídlu i lepší vnímání chuti.

Restaurace Středověká krčma

I tato restaurace se může pochlubit svou polohou v České republice, konkrétně v Dětenicích. Hosté díky tomuto podniku mohou okusit původní stolovací zvyky našich předků a proniknout tak do velmi daleké minulosti. A v čem je tento podnik tak neobyčejný? Nejde jen o atmosféru, která se nese v duchu středověku, ale i o obsluhu, která se s hostem, jak se říká, nepáře. Středověk rozhodně nepatří do doby, kdy se k sobě lidé chovali nadmíru slušně, čemuž odpovídá i mluva, která je velmi drsná a leckdo by se mohl dokonce urazit. Zapomenout je nutné i na příbory, které ve středověku neexistovaly. Ruce jsou v tomto podniku jediným nástrojem, kterým se můžeš občerstvit.

 

Cannibalistic Sushi

Miluješ sushi a při jídle tě jen tak něco nerozhází? Pokud budeš mít cestu do Tokia, rozhodně nesmíš zapomenout navštívit restauraci Cannibalistic Sushi. Ale pozor! Tahle restaurace je vhodná jen pro silné žaludky. Restaurace má několik místností, každá z nich vypadá jako operační sál, ve kterém hosté pojídají vynikající sushi přímo z lidských těl. Nikoli ze skutečných lidských těl, protože těla jsou vyrobena ze speciálního těsta, které se dobře tvaruje. Nechybí sushi ve tvaru různých lidských orgánů ani příjemný personál, který se stará o to, aby těla z těsta vypadala jako skutečná.

Večeře v oblacích

Projekt Večeře v oblacích se stal ve světě a dokonce i v České republice velmi populárním. Celý svět se totiž chce oddávat vynikajícímu jídlu v padesáti metrech nad zemí. Večeři v oblacích si mohou vychutnat hosté restaurace Kampa Park v Praze, kde jsou hostům servírovány ty nejlepší pokrmy místní i zahraniční kuchyně. A jak celá večeře probíhá?

Hosté se nejdřív musí usadit do speciálních sedadel s bezpečnostními popruhy, následně jsou na plošině, na které je umístěn slavnostní stůl, vyvezeni padesát metrů nad zem a může se začít s podáváním menu o třech a více chodech. Příležitost vychutnat si jídlo v oblacích si nenechají uniknout nejen zahraniční turisté, ale dokonce i šéfkuchaři těch nejlepších restaurací u nás.

Na kávičku do Švýcarska

Pokud ses zamilovala do Vetřelce, slavného filmu s děsivým monstrem v hlavní roli, rozhodně si na cestě do Švýcarska nemůžeš nechat uniknout kavárnu, která se nachází v městečku Gruyéres. Kavárnu vymyslel a do posledního stolku navrhl umělec, který vytvořil Vetřelce a jeho finální podobu. Hosté zde sedí na biomechanických židlích, prostřední vypadá jako strašidelná jeskyně, nechybí samozřejmě ani podobizny Vetřelce a jeho kostry. 


Nezapomeň se podívat také na předešlý článek o nejzajímavějších hotelech světa!

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 14. 04. 2015   |   Zobrazeno: 8924x

Komentáře

youtubVIP(Bradavice)

ještě jsem slyšela o jedné kde servírují jídlo ve tvaru problému se žalůdkem ( jako průjem a tak) také jen pro silné žalůdky smajl

youtubTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vampierVIP(Star Wars)

Já jsem byla v těch Dětenicích. Je to tam úplně SUPER. Podařilo se mi setřít jednu servírku. Moc mi tam chutnalo - vylízala jsem talířsmajl. Jediné, co zde není středověké jsou záchody, avšak nápisy k nim ( např. výs--ník) jsou středověké až až. Také jsme se byli podívat na rytířský turnaj, do kterého jsou zapojeni všichni diváci. A nakonec jsme byli na prohlídce zámku, průvodkyně byla žena převlečena za čarodějnici.

Pokud jste v Dětenicích ještě nebyli, je to skvělé místo na strávení víkendu...smajlsmajlsmajlsmajl

vampierTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

silvinka12VIP

my jsme byli v té starověké krčmě a měli jsme stůl přímo u dvěří. potom z nich vzkukl jeden chlap jako zločinec a já jsem se lekla.smajl

silvinka12To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.