Vše, co nás zajímá... :)

Jak se naučit snadněji cizí jazyky....

Ahoj!

Takže dnes jsem si pro vás připravila článek jak se snadněji a rychleji naučit cizí jazyk...

Myslím, že v dnešní době se bez Angličtiny neobejde už nikdo..Je ale dobré si uvědomit proč se jazyk učit. Nestačí jen motivace typu: Ve škole mi nejde Angličtina, takže se to doma doučím. Stačí to jen někomu kdo je známkami posedlý :D Motivace silnější může být taková že by jste chtěli v Anglii žít ( a pracovat), nebo se domluvit s nějakou vaší oblíbenou celebritou na nějakém koncertě...Další je věc, kolik učení věnujete času....např. Jako malý jste se taky museli naučit Češtinu ( mluvit ) ale na to jste měli  přes 10 hodin DENNĚ!! Angličtině se věnujete jen 45 minut 4x týdně ( záleží na rozvrhu) + něco málo doma. V konečném výsledku se týdně nevěnujete angličtině tolik jako češtině jeden den..Ale já se taky učím angličtinu a několik triků mi v učení HODNĚ pomohlo..Tady jsou:

1) POSLOUCHAT ANGLIČTINU

Je už jedno jestli ve filmech, nebo v seriálech. Filmy které jsou delší bych doporučovala někomu, kdo se angličtinou zabývá déle, ale myslím že seriály tipu Simpsonovi,Futurama, Teorie velkého třesku pochopí časem každý. Stačí si je stáhout na ulozto.cz a pustit si je. Ze začátku je možné že nebudete vůbec ničemu rozumět ale časem se vypracujete! Dobrý úspěch je porozumět třeba 2 slovům ve větě! 

2) HRY

Snad každý v dnešní době hraje nějakou tu hru. Místo češtiny si tam ale nastavte jazyk který se chcete naučit! To stejný platí i u mobilů,tabletů či PC- stačí si tam nastavit místo češtiny jazyk který se učíte

3) PÍSNIČKY

Poslouchat a poslouchat. A taky mít pořád přichystanou nějakou aplikaci na přehrávání písniček ( nejlepší je asi Spotify) tam si nastavíte co chcete aby vám hrálo a stačí jen poslouchat. A zase, zkoušet porozumět textu!

4) LÍSTEČKY

Tuhle metodu zná snad každý. Stačí si nastříhat lístečky a na jednu stranu si napsat anglické slovo a na druhou české. Potom stačí si je brát kamkoliv kam jdete. Třeba doktoři, Kdo chodí na oční, zná to :D čekání 1 hodinu minimálně, nebo kdo má rovnátka na pevno, ví, že se tam musí chodit minimálně 1x za měsíc...atd. Nebo čekání na MHD...Příležitostí je několik..

5) LEPÍKY

Stačí si koupit "lepíky" a na ty napsat nějaká ta slova které vám dělají problém a nalepit je všude po pokoji...

6) ČTENÍ

Číst anglické knížky. A nemusí to být nuda :) Třeba takový Deník malého poseroutky v originále...

7) KURZY

Třeba já chodím na kurzy Angličitiny. Jazyková škola kam chodím  je spojená s Anglickou školou Cambrige. Co jeden rok, to jedna úroveň a v květnu se dělají zkoušky. Ty vaše testy pošlou do Anglie kde je opravují Angličani.. Přesto že kurzy bývají dražší ( a zkoušky se doplácejí) je to rozhodně spoustu zkušeností..např. Angličtinou se začíná caa. 2-3 třída ZŠ, a do 9 třídy ZŠ by jste se měli dostat na úroveň A2. Zatímco v Jazykovkách jednu takovou úroveň zvládnete do roka :)

 ÚROVNĚ: A1 - Začátečník

                  A2 - Mírně pokročilí 

                  B1 - Středně pokročilí

                  B2 - Vyšší úroveň pokročení

                  C1 - Pokročilí 

                  C2- Rodilí mluvčí

 

8) SKYPE TRANSLATOR

Je aplikace podobná Skypu. Až na to že si tam píšete s cizincem

9) MLUVENÍ

Zkus si mluvit, třeba zkus si sama sobě říct co jsi dnes udělala ve škole ( popř. si to nahrát kvůli výslovnosti)

                                                            Tak to by bylo vše, já doufám že jsem ti pomohla  

 

 

Komentáře

RereVIP(NIALLERKY:-))

Dagmar11111: To já na zákadce se učila AJ až ve 3. třídě a druhý jazyk mám teď na gymplu od 8. třídy, ale má kamarádka mi říkala, že u nich se Aj a druhý jazyk učí už od 1. třídy

RereTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.