Větviččin zelený blog

@Život vysokoškoláka - příprava na přijímačky

Nazzdárek, ahoj, všichni to známe. 


    Je mi jasné, že jsem zde v trochu jiné věkové kategorii, ale tak třeba si to najde i své čtenáře. Pravděpodobně později budu tyto články stěhovat na jinou doménu :) 


    Pro mnohé byly "koronavirové prázdniny" spíše oddechem, no pro mě to tak rozhodně nebylo. Nikdy nebylo nic jisté, maturita v jednu dobu byla vlastně zrušená a zároveň zrušená nebyla a stejně tak to bylo s přijímacím řízením. 


    Já, protože mám ráda, když mám život těžký, tak jsem si vybrala, že na vysokou půjdu na medicínu. 

    Moje cesta začala v říjnu, kdy jsem začala docházet na přípravné kurzy Mediktop. Kurzy byly moc fajn, přívětiví lektoři byli vždy připraveni pomoci a i za dob té hlavní vlny koronaviru pokračovali v lekcích, přestože jen online. 

    Klíčovou přípravou podle mě je dělat modelové otázky, pokud je fakulta vydává. Osobně jsem se hlásila na druhou lékařskou fakultu obory fyzioterapie a všeobecné lékařství a potom na třetí lékařskou fakultu obor všeobecné lékařství. Úspěšně jsem se dostala na obor fyzioterapie 2lf, takže pokud budou nějaké články ze školního roku, budu se zaměřovat právě tím směrem.


    Jak jsem již psala, klíčem jsou modelové otázky. Já s "modelovkami" začala přibližně v listopadu a od března jsem je jela téměř denně. U třetí lékařské je to něco jiného - ta modelové otázky nevydává, pouze dává na své stránky každý rok vzorové testy. 


KAM JE DOBRÉ SE PŘIDAT, POKUD SE CHYSTÁTE DĚLAT PŘIJÍMAČKY NA MEDICÍNU

    Na facebooku je spousta skupin, do kterých je možné se přidat. Já osobně jsem ve skupině Přijímačky na medicínu 2020. V těchto skupinách můžete najít spoustu podstatných informací. Hodně pomáhá i ten pocit, že v tom nejste sami.

    Pokud se chystáte na medicínu další rok (například 2021), tak je dobré se také přidat do skupiny o rok před vámi (takže byste se přidali do té letošní, 2020). Je to z toho důvodu, že hodně lidí bude nabízet použité materiály ke studiu za výhodnou cenu.


KDY JE NEJLEPŠÍ ZAČÍT S PŘÍPRAVOU?

    To je otázka, na kterou vám nikdy nebude nikdo schopen odpovědět. Osobně jsem měla poslední tři měsíce před přijímačkami vztek sama na sebe, že jsem nezačala dřív - a to jsem je dělala od podzimu. Je to hodně individuální a je potřeba zvážit své schopnosti a vůli se učit. Rozhodně to ale nenechávejte na poslední chvíli.





Doufám, že vás neznudil už nadpis a alespoň někdo se dočetl až sem. Nyní můžete očekávat další články, které budou porovnávat přijímací řízení třetí a druhé lékařské fakulty v Praze a pak už se vrhneme na samotný průběh přijímaček a pocity, které jsem z nich měla :) 


Větvička out 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.