Větviččin zelený blog

@Už zase ta škola

Nazdárek, ahoj.



    Je to nevyhnutelné. Bezmála půlroční prázdniny nám ukončuje hlas reklamy Tesca, že prý se zas jde do nějaké té školy. Rodiče už se těší, že se zbaví děcek, a děcka se těší, že se zas na chvíli zbaví rodičů. Takže, jak se na návrat do našich milovaných ústavů připravit?


    Zároveň nepochybuji, že mnohé (a možná mnozí?) z nás se chystají do nové školy. Jak se s tím vypořádat?




Naplánujte si outfit   


    Upřímně, nejsem z těch, co dají na módní trendy a podobně. Plánování outfitu tady je důležité především proto, abyste ráno nestály před skříní v panice, že NEMÁTE CO NA SEBE a že NEVÍTE CO SI NA SEBE VZÍT. Vaše ráno tak bude klidnější, třeba pak vyjedete dřív a stihnete si sednout do té lavice vzadu, ve které jste za kytkou a budete moci nerušeně spát.


    Druhá outfitová věc je, nepřežeňte to. Šaty dělají člověka a pokud nastupujete na novou školu, dvojnásob (žádný tlak ale, heh). Pokud se necítíte v nějakém oblečení dobře, nenuťte se do něj. 





Buďte své


    To poměrně souvisí i s outfitem. Nemá cenu se nějak přetvařovat a vytvářet si nějakou "novou super osobnost". Opravdoví kamarádi vás budou mít rádi takové jaké jste, a na neopravdové kamarády, no co si budem, můžete hodit bobek (ale ne doopravdy, prosím). 


    I pokud byste se přetvařovaly, pravděpodobně vás tahle osobnost třeba jednou omrzí, nebo zjistíte, že vám je vlastně nepohodlná. Nemá to cenu, jste úžasné takové jaké jste a nemá cenu to měnit. Vždycky se pro vás někdo najde.






Sestavte si nový playlist

    

    Je to maličkost, ale pokud si pustíte třeba ráno svou oblíbenou písničku, hned se lépe vstává. Proto doporučuji ještě teď třeba zkusit rozhodit sítě a najít nějaký skvělý set písniček, který vás udrží v chodu. Navíc, hudba je skvělé téma na navázání konverzace!




Vemte si s sebou něco dobrého

    

    Čokoláda, bonbony, doma upečený koláč, nakrájené kousky ovoce nebo zeleniny. Ať si vezemete cokoli, dobrá svačina je základ každého dne ve škole. Dokáže to zvednout náladu, a navíc, pokud se podělíte s kamarády, budou vás mít zase o něco raději 




První dojem je důležitý


    Ať už nastupujete na novou školu nebo třeba budete mít nový předmět a nového učitele, myslete na to, že první dojem je nejdůležitější. Pokud se budete chovat slušně, ve většině případů se budou lidé chovat slušně k vám. 




Zbytečně se nestresujte


    Jasně, nikdy nic není ideální - a taky nebude. Proto nemá cenu sama se za to nějak bičovat. Holt třeba nebudete nejlepší v matematice, nezapamatujete si všechny ty letopočty v dějáku nebo se vám pořád budou plést ty dvě řeky v zemáku. Ne každý má talent na všechno, tak se tím zbytečně nestresujte.

    

    Nechci tím říct, abyste si řekly: "hm, to mi stejně nejde, nemá cenu se snažit". Má cenu se snažit, jen není třeba do toho vkládat takové množství energie. Dvojka je taky dobrá známka, trojka taky může být. Naučte se od toho oprostit - prostě nikdy nikdo nemůže umět úplně všechno. A žádný učený z nebe nespadl.

    

    


   Hlavně si tu školu užijte co to jen jde. A zbytečně si ji neznechucujte, bude to pak ještě horší. Věřte mi, zkušenost :D 



    Větvička OUT



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.