Větviččin zelený blog

@Klišé argumenty, které jednoznačně nefungují

Nazzdárek!


Ach ano, po pár ehmehm... týdnech jsem zpátky.


Ok, nejspíš pár z vás ví, že sem tam něco píšu na wattpad. Ale aby jste našli tyhle argumenty, nemusíte jít dál než na náš drahý blog HPD.


Mám tady krátký seznam argumentů, které byste JEDNOZNAČNĚ NEMĚLI POUŽÍVAT. A jestli je používáte... něco je špatně.



1. Jestli se ti to nelíbí, tak to nečti

    Nejznámější a nejpoužívanější. A naprosto špatně. Pokud nechcete, aby to četl někdo, kdo s vámi nesouhlasí. prosím, nepublikujte. Nebo se raději slušně zeptejte na to, co dotyčnému vadí (pokud vám to s pomocí konstruktivní kritiky nesdělil už předtím) a co byste mohli vylepšit.

Obměny: např. nikdo tě neprosil abys to četl nebo nikdo tě nenutil to otevřít apod.



2. Jsi k*áva a nic o tom nevíš
     Ano, i to se vyskytuje. Člověk napíše normální konstruktivní kritiku a autor začne nadávat. Větší část komentátorů hodí zpátečku, omluví se nebo lépe, vůbec nereaguje a jde dál s tím, že zkusí poradit někomu jinému. Ovšem stává se (a já to také občas dělám), že komentátor si hájí své stanovisko - a tehdy se dozví, co všechno je. Většinou ve vulgárním podání. 

Vážně, autoři vulgárních komentářů, máte to zapotřebí?

Pokud nedokážete svůj příběh/článek/stanovisko/cokoli jiného hájit slušně a odůvodnit své postavení... prosím, nechte ostatní na pokoji a ideálně, nedávejte o sobě moc vědět. Nebo jednou hrozivě narazíte.

Obměny: např. tak jdi třeba do p*dele nebo debile, ani nevíš, jak jsem to myslela apod.



3. Akorát závidíš

     Áaaah ano, další z nezdravě oblíbených argumentů. Nejvtipnější na tom je, že toto většinou píšou lidé s pravopisnou úrovní -1 a příběhem/článkem/čímkoli jiným levelu pokojové rostliny. Často nastupují potom, co komentátor, který se snažil poradit, brutálně převálcoval svými připomínkami autora příběhu/článku/čehokoli a autor nebo jeho komplicové (rozumějte věrní čtenáři či kamarádi) prostě usoudí, že je to závist.

Smutné je, že až příliš často není co závidět.

Obměny u tohoto neexistují nebo o nich nevím.



4. Nech mě/ji, píše lépe/dotáhla to dál než ty!

    Tady už přicházejí, jak jste si mohli všimnout již v příkladu, na řadu nejen autoři, ale i jejich věrní pejsci. Většinou ovšem ani autor, ani ''pejsek'' o tvorbě komentátora vůbec nic nevědí. Vlastně nevědí vůbec nic ani o něm. Takže malá rada pro ty, co toto používají: zjistěte si něco o komentátorovi, než se do něj začnete takhle navážet. Navíc, pokud použiji příklad právě z Wattpadu - nekvalitní fanfikce s úrovní jak pravopisu, tak děje level mateřská školka pro postižené děti mají z nějakého neznámého důvodu mnohdy více přečtení než kdejaké kvalitnější dílo. Takže sorry, tahle útočná taktika taky nezabírá.

Obměny: nech ji sakra být, je 100% lepší než ty! a další



5. Gramatyka bohušel nený moje sylná stránnka

     Ano, tak, jak je to napsané, je opravdu hodně, ale - teď mi asi nebudete věřit - přesně takovýhle komentář, do písmenka přesně, jsem doopravdy potkala.

Děsivý. 

Málem jsem dostala infarkt.

Nechci tím v žádném případě říct, že ti, co neovládají pravopis nesmí psát či publikovat. ALE internet je poměrně pokroková záležitost a jde na něm spoustu těchto chytáků najít. Nebo stačí text vložit jenom do wordu. Ale i pokud nemáte word, mohu doporučit toto: Odkaz na stránky pro korekturu

Opravdu, možnosti jsou nekonečné, tak prosím netrapte oči těch, co češtinu ovládají. Protože měkké i ve slově bidlí je opravdu na infarkt.

Obměny: jo s cestinou sem se nedávno rozesla nebo nemůžu za to, že sem dysgrafik

Poznámka pod čarou: Jistě že nemůžete za to, že jste dysgrafik, ale to ani my. A, naprosto upřímně, jako argument je to dost slabé, už jenom kvůli všem těm možnostem, které jsem vyjmenovala, kde si pravopis můžete zkontrolovat. A nebo existuje velké množství ochotných lidí, kteří vám budou dělat korektora.














Tak se větev zase jednou vyjádřila :D

Další článek vidím zase tak za dva tři měsíce XD




WAFLIČKY :3

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.