ThatBlog

Zbraně nezabíjí, ale lidé ano

Hi Dragon Lovers. Dneska jsem přišla na zajímavou úvahu. Jdeme na to.


Zbraně nezabíjí, ale lidé ano. Puška se nezvedne ze stolu, a nezačne střílet, meč sám od sebe nic neusekne. Přesto má spousta lidí strach ze zbraní a ostrých předmětů. Nechápu proč, já sama mám dva nože, jeden zavírací, a jeden pevný. Pravda, já jsem se taky pořezala, ale jenom svou vlastní neopatrností. Můj táta právě proto říká: Nůž si žádá krev. Dlouho jsem do nechápala, pak jsem pochopila zrovna ve chvíli, kdy jsem se pořezala.

Chybami se člověk učí, tak je to i u nože, jednou se pořežete, a pak víte, čemu se vyhnout.


Ale zpět k tématu: Zbraň neublíží, to člověk. Člověk zbraně vymyslel, pak ho chytl rapl a začal vraždit bez důvodu. Z toho vznikl ten strach ze zbraní. Nemám ráda, když někdo soudí bez podkladu, argumentů, nebo důvodu. Když někdo zbraň nevlastnil, nemá co soudit. Musím říct, že nůž je pomocník, stejně jako oheň - užitečný, ale nebezpečný. Ale když se s těmito věcmi zachází zodpovědně, nebezpečí hned tak nehrozí. 


V některých zemích se velký počet vražd řeší zákazem zbraní, jako třeba i kuchyňských nožů. Což je podle mě blbost. Ten, kdo je rozhodnutý někoho zabít, vražednou zbraň si sežene. Nemusí mít zbrojní průkaz, aby si sehnal pistoli. Proto mi přijde zákaz zbraní jako kravina. Navíc, pak se potencionální oběti nemohou bránit.


Tak jo, tenhle článek je kratší, ale dala jsem do něj srdíčko :3. Pište mi váš názor na to, a... ahoj.

Komentáře

Buceknew

Děkuji za Váš článek, byť je krátký.Je v něm tolik pravdy, že si ho všimla i "Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU" a zveřejnila ho na své FB stránce.Každý rozumný člověk s Vámi souhlasí, ale těžko to vysvětlit všem těm zakazovačům, kteří mají moc.Určitě bude někde poblíž Vašeho bydliště sběrné místo pro podepsání nové petice.Pokud Vám alespoň trochu záleží na svobodě jednotlivce (a majitelů zbraní...zbraň je vše, co učiní obranu důraznější a může to být třeba propiska) , tak si prosím udělejte trochu času a podepište.Kdo ví, jestli náš boj není marný, ale stojí za to se ho zúčastnit.Když to takhle bude pokračovat dál, tak nám za chvíli zakáží i dýchat.

BuceknewTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

ThatGirl2006: To, že děti přebírají názory rodičů s tímhle nemá nic společného. Tady jde hlavně o to, že už vznikla (nebo je to teprve v procesu) novela zákona, která stvrzuje, že to v ČR zůstane tak, jak to je.
Hlavně to je ale o tom, že si o tom lidi dost nezjistí a pak píší takové komenty někam, kde to pomotá hlavu jiným (protože děcka se o tohle až tak nezajímají). Pak se můžeme divit, že je mezi mladými tolik odpůrců EU.

Directionerka26To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.