ThatBlog

Co říkat pravdu?

Hi Dragon Lovers! Rozhodla jsem se napsat článek o chování lidí. ENJOJ!


Proč neříkame pravdu, o tom, co nás trápí? Asi vím, sama používám masky. Člověka může ve společnosti dost oslabit přiznání porážky. Ve větší skupině lidí to platí, pro slabší je to pak doopravdy boj o přežití. Pokud jste něčím zvláštní, ať už že máte na něco talent, nebo se počítáte k různým subkulturám (EMO, gothic) může to dopadnout tak, že se na své zájmy, nebo co vás odlišuje vykašlete, kvůli kritice. Samozřejmě lidé nejsou stejní, někdo se ubrání, ale někdo ne. Jo, tohle má snad zažitý každej. Ať už kluk nebo holka, mladej nebo starší (u starších je to horší). A pak jsou tu lidi jako já, kteří mají své názory, ale až do dnešní doby se je báli říct. Jenomže každý sílí a začíná být odolnější. Je jasné (téměř všem) že jako je třeba šváb čím dál odolnější vůči našim chemikáliím, je i člověk odolnější vůči nadávkám. I přezto nechápu, jak se člověk mění, jak je nestálej. Vezmu si příklad z naší třídy, jsme šesťáci a já, ač jsem tam nejmladší, si odvážím říct že se tam chovám nejdospěleji. Nikdy jsem nikomu úmyslně nenadávala, pokud to nebylo obraně. Ale zpět, jsou tam kluci, co vám jeden den nadávají do slovozakterýbychdostalaban, a před školním psichologem se chovají tak o 50% líp. Vím proč, nechtějí mít průšvih, ale poznámky jsou na denním pořádku. Ve třídě jsme měli i šikanu, a pravidelné návštěvy již zmíněného psichologa zaberou jen na týden. To jen abych nastínila mezilidské vstahy v naší třídě, jo někdo je tam i v pohodě, to je vždycky, ale kluci, hlavně kluci mi přijdou jak z Marsu. A to já nechápu mezilidské a sociální vztahy, a to já mám být ta divná. Už mi zkoušeli i nadávat do šprtů, tuto urážku taky nikdy nepochopim. Nadávají nám proto, že nám škola jde? Proto že máme dobré známky? Vždyť to je dobře... Jo, jestli je tu někdo, kdo chodí na základku jako já, nejspíš mi dá zapravdu, ale od takových lidí bych to potřebovala vysvětlit.


Nikdo mi neříkal, že lidé jsou tak zvláštní...

Komentáře

Simka 333VIP(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Promiň, ale musím opravit chyby- jednou tam máš přezto místo přesto, pak psycholog se píše s tvrdým Y, a taky jsi jednou napsala vstahy místo vztahy. Jinak ve třídě se cítím podobně. Chodím na gymnázium a cítím se jako bych byla jedna z nejdospělejších. A taky na lidi nadávám jen když je to v obraně.

A mám pocit, že argumentuješ trochu špatně - ne že bych na to byla expert, ale kdybych chtěla, tak bych to asi dokázala jednoduše vyvrátit.

Simka 333To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Každá věc má dva listy. Někdo chytne dobrý, někdo špatný, ale tohle se děje všude. Všímej si raději toho dobrého. Spousty lidí si všimnou jen toho špatného. Neříkám, že špatných věcí se někomu (třeba tobě) děje málo, to v žídném případě. Já říkám, jen že těch špatností je zdánlivě míň, když jim nevěnuješ pozornost. Soustřeď se na kamarády/ky, na to, co tě baví. Myslím si, že na světě není člověka, který by někdy neměl takové pocity. I zdánlivě oblíbení mívají své dny úzkosti. Chápu, že jsi se chtěla vypovídat a proti tomu nic nemám, je dobře, když lidé dokáží své myšlenky někde odprezentovat. Pro příště jen pozor na drobné chybky, zkus dělat odstavce a ej vyměň za ý (mladej-mladý) bude to vypadat lépe.

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

ThatGirl2006: Proti nespisovnosti nic nemám, ale umění je v tom, vědět, kde je zbytečné a kde ne, ale pokud ti to nejde přes prsty, tak se nic neděje. Bylo to jen mé doporučení.

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ThatGirl2006(DragonLovers)

Naty a Kája: Díky za tip ke zlepšení článku, mám ale takový pocit, že to nedodržím, občas mi spisovný jazyk přijde až moc škrobený (přehnaně zdvořilý) Pro vyjádření mojich myšlenek mi přijde lepší druhá varianta. A ohledně těch drobných chybek: to jsou obvykle věci co mi ujedou, před zveřejněním si to celé vždy tak dvakrát, třikrát zkontroluju.

ThatGirl2006To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.