ThatBlog

Proč mají slova a činy takový dopad?

Hi... Ne sem se tenhle pozdrav nehodí, proč?


Chodím na základní školu (to je vzhledem k mému věku překvápko, co?) a tam se vedou šatnáři. Dělají to dva kluci. Ale jména říkat nebudu. Řekněme že to jsou... Třeba Mrkev a Šmitec. Šmitcovi odpadla 6. hodina těláku, my jsem měli normální rozvrh. Mrkev zapomněl dát Šmitcovi klíče od šaten, tak za ním přišel, seřval ho a vzal si klíče. Pak, po naší 6. hodině našel Mrkev šatnu otevřenou a klíčky nikde. 2 moje kamarádky vzaly mobil a jedna zavolala Šmitcovi. Ten jí řekl, že za to může jedna holka, třeba... Mandelinka, že na něj Mandelinka řvala a nadávala mu. Potom po ní hodil klíče, ty někam zapadly a Šmitec to svedl na Mandelinku. Jelikož většina lidí věřila, že je Mandelinka nevinná, tak se Šmitec naštval. Nevím proč, ale Šmitec je šatnář, takže to měl nastarost. Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu se začal chovat jako, slovo za který bych dostala ban. Začal ubližovat, hlavně slovně. Ale jednu mojí další kamarádku preaštil taškou. Pak dostal od uçitelky poznámku a ještě víc se naštval. Potom jsem já řekla, že je zlej, zase se na mě naštval, i když ostatní mu nadávali hůř. A teď věc, která naštvala mě, je: že se nejspíš omluvil Mandelince, omluvil se i třem mojim kamarádkám, ale na mě kašlal. Týden předtím mě téměř seřval za to, že se s ním nechci bavit.


Tak, a teď otázky: Je to dobře? Kdo byl doopavdy viník? Byl to Šmitec, nebo ho Mandelinka a Mrkev moc dráždili? Tak, tady to máte, zamyslete se a snažte se zkepšit naši společnost, protože školní psicholog nepomáhá.


ahoj

Komentáře

Quasinka 224VIP(ANIME!)

No, podle mě za to můžou všichni. Šmitcova zapomnětlivost ohledně klíčů se dá omluvit, když by je vrátil hned druhý den a omluvil se. Takže do toho nemusel nikoho tahat a zároveň by ho nikdo neměl otravovat. Když jste mu zavolaly, byl ve stresu a nevěděl co má říct, asi se bál že na něj hned začnete řvát, což zrovna není nic příjemného, tak se rozhodl to na někoho to hodit a vyhnout se vině. Zároveň, proč by se Šmitec naštvával, kvůli své lži, takže možná za to opravdu může Mandelinka, a Šmitec se cítí kvůli tomu, že mu nikdo nevěří dost zrazený a neví co dělat, to že se omluvil mu možná přikázala učitelka aby nastolila mír. Abych to vyřešila potřebovala bych znát hodně detailů.

Quasinka 224To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ThatGirl2006(DragonLovers)

Quasinka 224: já bohužel ty detaily neznám, většinu věcí vím bouhužel jen z druhé ruky, ale můžu říct že Šmitec je hodně vznětlivej. Ale i tvé závěry mi přijdou rozumné smajl

ThatGirl2006To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.