superstar (moje)

Čím škodíš své pleti?

Akné, zanesené póry, mastná, nebo naopak vysušená pleť. Co jí pomůže? Nejen kosmetikou můžeš dosáhnout krásnější a na pohled zdravější pleti.
Možná si to ani neuvědomuješ, ale své pokožce ubližuješ ty sama – a to mnohokrát během dne! Zkus se zbavit malých zlozvyků a krásná pleť nemusí být nedosažitelným cíle

Horká voda

Při sprchování a mytí obličeje pozor na teplotu vody. Příliš horká pleť vysušuje, velmi studená může za rudé fleky a rozpraskané žilky. Používej vlažnou vodu a po koupeli či sprše pleť hydratuj krémem.

[Unsupported element format]



Drhnutí tváře

Obličej nedrhni ručníkem, osuš ho jemným poklepáním jemným froté ručníkem. Jemné zacházení dopřej pleti i při čištění tampónkem, nanášení krému a make-upu.

[Unsupported element format]


Agresivní kosmetika

Alkohol v čistících přípravcích, silná parfemace krému, agresivní a alergenní přírodní složky biokosmetiky. To vše zanechá na tvé pokožce stopy. Pokud reaguješ přehnaně, používej šetrnou kosmetiku pro citlivou pleť.



Neodličování

Jdeš večer spát s nánosem make-upu? Nemůžeš se divit, že tvá pleť není krásná a zdravá. Očista pleti by měla být každodenním rituálem ráno i večer.



Staré a špinavé

Pravidelně dopřej očistu líčícím pomocníkům – štětec na pudr či houbička na make-up mohou být zdrojem bakterií. Pozor také na prošlé přípravky, ty patří do koše.

[Unsupported element format]



Sahání na obličej

Ruce máš plné bakterií, při kontaktu s tváří je přenášíš i na ni. Zkus se tohoto zlozvyku zbavit. Řešením je i praktický účes, ve kterém ti vlasy nepadají do obličeje. Zkus i voňavé gely na ruce – přiblížíš ruku, ucítíš vůni, zpozorníš a tváře se nedotkneš.

[Unsupported element format]



Nadměrné slunění  

V létě pozor na sluníčko. Kašleš na opalovací krém? Pořiď si alespoň pleťový krém s vyšším faktorem. Není tak mastný ale ochání tě.



Mobil  

Display a klávesnice jsou plné bakterií i špíny (z kabelky, z toho, jak ti mobil spadl na zem apod.). Chce to pravidelnou očistu.

[Unsupported element format]

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.