Something wrong

Vypravování: Kukvice

Kuku


Kuku


Kuku



Rovinatou krajinou se rozléhalo kukání kukaček. Malá vesnička v zemích Koruny české se probírala k životu už několik let a dnes tomu také tak bylo. Rolníky, zemědělce i sedláky probouzel zdejší kohout, který jako každé ráno se procházel kolem studny, svým hlasitým kykyryký. A tak se i v chatrčích probouzel život. Lidé si posedali k malému stolu uprostřed jizby, kde pojedli a vydali se za svou prací. Zatímco ve vesnicích pracovali do malé vesničky přijížděl vážený šlechtic oznámit zdejším obyvatelům opravdu vážnou věc, o které věděly jen ty důležité osoby pověřené králem. Tenhle šlechtic měl však před sebou ještě dalekou cestu. Doufám, že to stihnu, pomyslel si a pobídl svého koně k rychlejší jízdě na prašné cestě, kterou lemovaly jehličnaté lesy. Nikdo z nich však netušil, jak je nepřítel blízko zničit všechno co vybudovali a co měli. Čekal, až udeří správná chvíle, aby mohl zaútočit na svůj cíl. Hodiny utíkaly jako voda, jezdec dál cválal po cestě a obyvatelé vesnice se těšili, až dokončí svou dnešní práci, pojí s rodinou a ulehnou v malé jizbě ke spánku a budou čekat na další ráno a na další práci. Nastal čas, kdy se začalo stmívat a přicházel čas večera. Vesnice se naplnila lidmi spěchajících do chatrč a domků, kde na ně čekala večeře a zasloužený odpočinek. Za chvíli měla na vesničku padnout tma. Ten nejlepší moment, kdy zaútočit na cíl právě nastal. Vojáci vyšli ze svých úkrytů a vtrhli do vesničky. Nikdo nevěděl co se děje. Lidé, ke kterým vojáci vtrhli, křičeli. Moc dobře poznali, že vojáci jejich království to nejsou. Ne málo vojáků podřízlo hrdlo člověku, který bydlel v chatrči nebo domku a chystal se ke spánku. Ve vesnici vypukl povyk. Lidé utíkali. Zachraňovali, co mohly i ty poslední lidské životy, které zbyly po tom masakru. Když druhý den ráno dorazil onen šlechtic díval se jen na vyhořenou vesnici, kde zbylo jen popel a udusaná hlína s otisky koňských kopyt. Přijel až moc pozdě, aby jim pomohl. A tohle je náš příběh.


Vaše Kukukvice


Další moje slohová práce. Tentokrát zde máme vypravování. No a protože se blíží školní rok tak všem přeji krásný začátek školního roku 2018/19. Hodně štěstí.



Komentáře

monstr haajVIP(Svět Fantazie ^^)

Příběh by se dal vylepšit, ale zaujal na začátku a to se taky počítá. smajl
Pointa nic moc, připadala jsem si od celého děje vzdálená, ale líbí se mi prostředí, do kterého jsi celý děj (dá-li se to tak vůbec nazvat) zasadila.

monstr haajTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

lea 1(Píšeme povídky a příběhy)

monstr haaj: Děkuju. Přiště si na tom dám více záležet a pokusím se trošku více přiblížit děj příběhu. Jelikož jsem tohle dělala na slohovou práci, která měla být taková na stránku a něco k tomu tak to dopadlo bohužel takto. Pro přístě to snad bude lepší smajl

lea 1To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Sem tam bych něco opravila, sem tam upravila, ale jinak se to četlo příjemně. To se často nevidí. Pokud plánuješ další povídky/příběhy, tak se už teď těším. V tobě se skrývá potenciál.

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.