Something wrong

Memoár o životě Marcusově

Jednoho dne 14 . století se narodil v jednom malém domku na okraji Mnichova chlapec. Jeho matka, jenž byla na okraji sil, ho nazvala Marcusem ještě předtím než odešla na jiný svět, kde ji už očekávali andělé. Malý Marcus začal usedavě plakat. Porodní bába jej vzala, umyla, zabalila a podala otci se slovy "Je mi líto" a odešla zase dále. A tak začal život Marcusův. Chlapec rostl jako z vody. Pomáhal otci s prací a až dovršil věku v němž byl připraven studovat, otec jej poslal do Vídně na školu. Po vystudování jej přijali na královský dvůr, kde pro krále navrhoval domy nebo zámky.
Král byl s Marcusem velice spokojený a nechal ho dohlížet na mnoho staveb ale v jedné stavbě Marcus selhal. Král jej nechal propustit a Marcus nevěděl co dále. A tak se vydal zpátky za otcem, který těžce onemocněl. O pár týdnů později se nemoci poddal a zemřel. Marcus se s ním naposledy rozloučil a odjel do Prahy za nabídkou hradního správce. Cesta mu trvala necelý měsíc a v Praze jej čekal hradní správce, jenž mu vysvětlil jeho práci pomáhat starému malíři, od kterého se může učit více dovednostem. Marcus si našel ženu Agnete, jenž mu porodila dvě děti. Jedno z nich bylo však příliš slabé na to, aby prežilo a umřelo na silné podchlazení. Marcuse smrt jeho syna zlomila a se zármutkem se vydal se svou ženou a dcerou Marií zpátky do Mnichova, kde jej ztráta syna položila na tolik, že svůj život ukončil v přehozeném laně na trámu se smyčkou na krku.



Po delší době opět nějaká slohová práce kratšího rozsahu. Zadání bylo vybrat si obrázek a popsat život člověka (jak by se mohl odehrávat). Text jsem plánovala delší, ale bohužel plány mi zkazilo odevzdávání textu na konci hodiny.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.