Devilish Stylist
Hra - Devilish Stylist
Video se načítá
Crazy Real Haircuts
Hra - Crazy Real Haircuts
Video se načítá
Spiderman 2
Hra - Spiderman 2
Video se načítá
Balance on rope
Hra - Balance on rope
Video se načítá
Nail Studio Custom Mix
Hra - Nail Studio Custom Mix
Video se načítá
Uphill Rush 4 Girl
Hra - Uphill Rush 4 Girl
Video se načítá
Halloween Ride
Hra - Halloween Ride
Video se načítá
Monkey Go Happy Marathon 4
Hra - Monkey Go Happy Marathon 4
Video se načítá
Uphill Rush 6
Hra - Uphill Rush 6
Video se načítá
Oblékni štěňátko
Hra - Oblékni štěňátko
Video se načítá
Christmas Snake
Hra - Christmas Snake
Video se načítá
Frizzle Fraz 3
Hra - Frizzle Fraz 3
Video se načítá
Frozen Love Spell
Hra - Frozen Love Spell
Video se načítá
The Royal Makeover
Hra - The Royal Makeover
Video se načítá
Disney Cosplay Challenge
Hra - Disney Cosplay Challenge
Video se načítá
Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Hra - Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Video se načítá
Pony Pet Salon
Hra - Pony Pet Salon
Video se načítá
 

Something interesting

Focení selfie?

Ahoj :D,

nedávno jsem psala článek, jak vypadat co nejlépe na fotce. A protože dnes jsou mezi teenagery oblíbenější focení sám sebe – selfie, díky vašim komentářům jsem se rozhodla, že napíšu článek jak fotit selfie?




Nejprve, co to vlastně je selfie?


    Self=vlastní.

    Mnoho lidí si nesprávně myslí, že selfie je fotka svého obličeje. To taky, ale selfie je autoportrét, tzn. fotka čehokoli na vašem těle (vaše ruka, noha...).

    Dle některé terminologie je selfie fotografie sebe sama, běžně pořízená chytrým telefonem nebo webkamerou a nahrána na sociální síť. To je z části pravda, selfie můžete vyfotit čímkoli (i nomálním fotoaparátem) a na sociální síť vaši fotku zveřejňovat nemusíte.





Jak poznat selfie od obyčejné fotky?

    Focený člověk je blíž objektivu, většinou jeho obličej zaplňuje téměř celý obraz

    Focený člověk se nedívá přímo do objektivu, ale ťesně vedle něho, je to způsobeno uspořádáním mobilního telefonu

    Focený člověk se většinou tváří víc „crazy“ než na normální fotce (špulení rtů, zavřené jedno oko, úsměv od ucha k uchu, různé výrazy obličeje...)





A teď, jak vyfotit co nejlepší selfie?



1. Úprava

    Selfie si většinou plánujete chvíli dopředu, jelikož to fotíte přímo vy, nebo vaši kamarádi spolu s vámi (skupinové selfie). Takže budete mít nějaký ten čas se alespoň učesat (pokud to nestihnete, hoďte vlasy dopředu a pak zpět, opticky vám to zvětší objem vlasů – o tom si více přečtěte v minulém článku), nebo se decentně nalíčit.

    Určitě zvýrazněte líčidlami tu část obličeje, která je na vás nejhezčí a naopak na nedostatky na vaší pleti se snažte moc neukazovat. Takže pokud máte pěkné oči, dejte si linky, stíny, řasenku – prostě to, co vám sluší a pleť a rty si naličte jenom jemně nebo vůbec.

    Důležité je, abyste vypadali pěkně, ale přirozeně.

    Pokud máte opravdu málo času, tak se alespoň zkontrolujte v zrcadle.

    Foťte se originálně, třeba pokud máte nový sestřih, je dobré, aby to bylo na fotce to hlavní, nebo se foťte kvůli novým náušnicím, opálené kůži, brýle...





2. Příprava

    Potřebujete co nejlepší světlo, aby byla vaše selfie povedená. Pokud máte přední kameru a s ní se fotíte, neumí váš mobil blesk a proto si rozsviťte, abyste byli na fotografii světlejší, barevnější a hlavně aby měla fotka větší kvalitu.

    Důležité je také pozadí, takže se podívejte, jestli za vámi není něco, s čím se nechcete fotit (např. Kontajner..) nebo neuklizená místnost. Jako pozadí vybírejte jednobarevné zdi a venku také něco ne moc barevného, abyste na fotce vynikli vy a ne pozadí. Také dejte pozor na narušitele, zejména sourozence, kteří se vám připletou do fotky. Ti se dají vždycky vyříznout, ale zbytečná práce navíc.

    Všichni asi víme o místech, kde se nehodí fotit selfie, jako je pohřeb, vzácné sochy připomínající tragickou událost, koncentrační tábory...





3. Příprava foťáku


    Foťte na výšku! Selfie se vždy fotí na výšku (profesionálně, jinak je to jedno)!

    Je lepší fotit zadní kamerou, protože fotka má větší kvalitu. Já třeba fotím jenom přední kamerou a pro moje použití to stačí, jelikož se tam předtím vidím, jak vypadám, ale pokud byste fotku nechávali třeba vyvolat, vytisknout, je lepší se vyfotit zadní kamerou.

    Zkuste se vyhnout zrcadlu. Je pravda, že fotky jsou něčím zajímavé, ale hlavní na té fotce máte být vy a ne pozadí, na kterém se odráží váš odraz.




4. Natočení se


    Vyzkoušejte si, z jakého úhlu vypadáte nejlépe a tak se foťte. Obecně platí, že byste se neměli fotit zespodu, protože vám to pak dělá několik brad.

    Nefoťte se příliš zblízka. Nejenom, že byste měli být středem fotky a kolem vás by mělo být pozadí, ale navíc vám to opticky a hlavně nepřirozeně zvětší prsa.

    Také je dobré se trochu natočit (alespoň naklonit hlavu), nefotit se rovně a zaměřte se na jednu část obličeje.

    Fotka by neměla být jenom obličej, takže vyfoťte i vaše tělo zhruba do pasu.

    Ruce by neměly viset volně podél těla, ruka by měla jít trochu od těla, jednou fotíte a tu druhou zkuste třeba dát v bok (i když zase záleží na každém z nás, jak nejlépe vypadáme).

    Pokud si z fotky děláte srandu, tak nečtěte tento odstavec. Ale jestliže chcete vypadat normálně, přirozeně, nešpulte pusu jako zobák Kačera Donalda, říká se tomu duck face. Zkuste se místo toho usmát očima.


    A nezapomeňte na přirozený úsměv.





5. Po vyfocení


    Rozmysli si, co chceš s fotkou udělat. Můžeš jí dát na sociální síť, ale dávej si pozor, abys nepřidávala svoje selfie příliš často, lidé by si o tobě mohli myslet leccos.

    Upravujte, používejte filtry, samozřejmě v rozumném množství. Úpravou neskrývejte své nedostatky, ale snažte se fotku obzváštnit, aby si jí lidi všimli.

    Jestli fotku někam dáte, buďte si jistí, že se najdou lidi, kteří vám jí budou negativně komentovat (buď protože se jim nelíbí, nebo žárlí), takže se na to připravte. Pokud nemáte rádi negativní komentáře a fotkou si nejste jistí, tak ji radši nikam nedávejte (to samé platí o článcích na HPD).





6. Na závěr

    Máte nový kus oblečení a chcete se jím pochlubit? Proč ne, vyfoťte se celí. V módě je i focení botou.






Tak a já doufám, že když jste si přáli článek o focení selfie, tak se vám alespoň trochu líbil. Jelikož většina z vás fotí selfie, tak jste se asi nedozvěděli nic nového, ale i přes to pište jak pozitivní, tak negativní komentáře :D


Sagka

Komentáře

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Nicy: Děkuji a s tou kvalitou foťáku souhlasím smajl V tomto článku jsou obecné informace, jak fotit selfie, ale na foťák to má samozřejmě o hodně vyšší kvalitu než na mobil smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.