Papa Louie: When Pizzas Attack
Hra - Papa Louie: When Pizzas Attack
Video se načítá
Veg Ninja
Hra - Veg Ninja
Video se načítá
Haunt the House
Hra - Haunt the House
Video se načítá
Super Shopping
Hra - Super Shopping
Video se načítá
Charming Princess
Hra - Charming Princess
Video se načítá
Monkey Go Happy Mayhem
Hra - Monkey Go Happy Mayhem
Video se načítá
Makeup Artist Adriana
Hra - Makeup Artist Adriana
Video se načítá
Bláznivý Homer Simpson
Hra - Bláznivý Homer Simpson
Video se načítá
Shell Shock Match 3
Hra - Shell Shock Match 3
Video se načítá
Red Ball 3
Hra - Red Ball 3
Video se načítá
Talking Cat Box Adventure
Hra - Talking Cat Box Adventure
Video se načítá
Cat Around Europe
Hra - Cat Around Europe
Video se načítá
Fashion Designer New York
Hra - Fashion Designer New York
Video se načítá
 

Something interesting

Co dělat, když jste nemocní

Ahoj :D,

    už je podzim a s ním se také zvyšuje šance, že budete nemocní. Právě na podzim, když se ochladí, lidi dost často podceňují oblékání a chodí ráno do školy pouze v mikině (viz. já) a pak se diví, že nastydnou. Kašel a rýma jsou součástí snad každého podzimu. V horších případech můžete dostat chřipku, angýnu...


    Když si ráno naměříte zvýšenou teplotu a mamka prohlásí, že nepůjdete do školy, vaše první reakce je: „Jo, super, nemusím se učit a psát testy!“


    A s tím přichází další: „Ach jo, já si to pak budu muset dopsat a stejně se to musím naučit.“


    A tak si lehnete do postele, pijete horký čaj s citronem a medem a užíváte si nic nedělání. Pokud je vám opravdu špatně, asi nemáte na nic náladu, ale když už vám je lépe, ležení v posteli vás nebaví, rádi byste něco zábavnějšího, ale nemůžete přijít na to, co se dá dělat.





Takže tady jsou tipy:





1. Učit se


    Stejně budete muset látku dohánět, tak proč se nenaučit to, co můžete.


    Panebože, to je blbost. Proč mě to jen napadlo? Neznám člověka, který by se učil, když už nemůže do školy. Proč si opakovat slovíčka z angličtiny a učit se druhou světovou válku, když můžeme ležet v posteli a psát si s kámoši přes Facebook (P.S.: Nemám FB a nechci ho, byl to jen příklad)?


    Navíc, když jste nemocní a je vám špatně, nemáte náladu na učení (já jí nemám, i když je mi dobře).


    Ale je to dobrý způsob, jak se zabavit a dělat při tom něco užitečného.







2. Knížka


    Jestli jste tak vášnivý čtenář jako já, určitě si nebudete číst na HPD, že když jste nemocní, můžete číst knihu, ale rovnou ji vezmete do ruky a moje rady vůbec nečtete.


    Knížka je skvělý způsob, jak se naučit mnoho nových věcí. Ať už jsou to pojmy, lidé, vědci, minulí vládci nebo gramatické obraty. Moc dobře to znám, já čtu a píšu vždy, když mám čas, ale pro mou mladší sestru je čtení utrpení, takže čte jen, když musí. Proto má špatné známky z češtiny, mnoho věcí ji nenapadne, protože to neviděla nikde napsané. Jinak by věděla, že cyklista se píše s tvrdým y po c.


    Nehledě na to, že pokud máte dobrou knihu, musíte číst dál a dál, nemůžete se od knihy odtrhnout a když skončí, vymýšlíte různá pokračování. A jak dlouho trvá, než přečtete průměrnou knihu – dejme takových 250 stránek? Já čtu rychle, ale stejně mi to zabere víc jak dvě hodiny. A hned máte na dvě hodiny zábavu.








3. Mobil/internet


    Mně by se nechtělo koukat na svítící displej, když je mi blbě.


    Ale znám mnoho lidí, kteří to dělají.


    Nedělejte to, ničíte si tím oči a hlava vás pak bolí ještě víc!


    Když už, na mobilu se dá dělat téměř cokoli – ať už hrát hry (což mi připadá naprosto stupidní) psát si s někým přes sociální sítě (tady mi připadají stupidní ty soc. sítě, ale je to věc názoru), fotit selfie (proč se fotit, když při nemoci vypadáte strašně?!?), mazat staré fotografíe, poslouchat písničky, číst si můj blog na HPD (doporučuji!!! - to je vtip)... je toho opravdu hodně a asi byste přišli i na další věci.








4. Hudba


    Poslouchání hudby skvěle uklidňuje.


    Opravdu moc doporučuji, je to jedna z činností, kterou ráda dělám, protože když je mi blbě, nechce se mi moc myslet a to u poslouchání písniček nemusím. Umím vypnout, nesoustředit se na nic. A pak u toho můžu i usnout (to se mi stává, i když nejsem nemocná).


    Ale i toto má své nevýhody. Třeba vybitá baterie, posloucháte písničky a najednou zjistíte, že je o pět hodin více, písničky už nehrajou, protože se vybila baterie, jelikož jste je poslouchali po dobu, co jste spali. Proto doporučuji nastavit si automatické vypnutí třeba na půl hodiny nebo na hodinu.


    Anebo si pouštím songy na youtube a ty, co se mi líbí, si stahuju do mobilu. Konečně na to mám čas.








5. Film, televize


    Když jsem byla malá, vždycky jsem nemocná ležela v obýváku. Nedalo mi to a dívala jsem se na různé filmy, pohádky. Třeba na Krtečka, později na Kobru XI. a Harryho Pottera. Když už jsem pak ležela ve svém pokoji, musel mi sem táta nosit televizi.


    Ale teď mě to nějak nebere. Znám hodně skvělých filmů, na které bych se mohla podívat, ale nechce se mi. Nemám náladu na sledování postaviček v televizi. Chci jen ležet a odpočívat.


    Pro někoho je to dobrá zábava, ale bolí z toho oči a hlava.








6. Ruční práce


    Já je moc nemusím, nejsem na to šikovná...


    Ale existuje mnoho lidí, hlavně holek, které mají jiný názor, některé ruční práce zbožňují a jsou v nich dobré (že jo, Josefo).


    Myslím si, že to je dobrá zábava, je na delší dobu a výsledek vypadá skvěle.


    Vyšívání, pletení, navlíkání korálků, stavění modelů...








7. Puzzle


    Jéj, zbožňuji to!


    Vždycky, když mi je trochu lépe, si sednu ke stolu, vysypu si tam nějakou 2000 a skládám. Hrozně mě to baví a dokážu u toho vydržet třeba 4 hodiny v kuse.








8. Kreslení


    Také se tím dobře zabavím.


    Vezmu si papír, knížku jako podložku, tužku a kreslím, cokoli. Nejčastěji lidi, ostatní věci mi moc nejdou, ale nekreslíme do soutěže, kreslíme, protože nás to baví. Teda u mě to většinou dopadne tak, že odložím papír a vezmu si tu knížku, která sloužila jako podložka... ale to sem nepatří.


    No a co, že nejste dobří umělci, že neumíte kreslit. Kreslíme pro radost. Vaše obrázky se nebudou nikde zveřejňovat.


    Na internetu jsem našla pár obrázků, které si myslím, že by se vám mohly líbit:



        



        



        



        








9. Povídky, básničky


    Já moc ráda píšu. A myslím si, že vy, blogeři, kteří to čtete, tak taky.


    Dřív jsem to nedělala, neblogovala jsem, ale teď bych určitě přemýšlela o nových zajímavých tématech, o kterých později napíši článek a zveřejním ho na můj blog, abyste si ho vy mohli přečíst.


    Ale vždycky jsem ráda psala, cokoli. Měla jsem (a pořád mám) takový sešit, který byl jako čítanka. Psala jsem tam „úryvky“ z knížek, jež jsem sama vymyslela a k tomu kreslila obrázky. Bavilo mě to. Teď už to nedělám, ale píšu si deník. Tam si zaznamenávám důležité informace, co se kde stalo, kdo s kým chodí, moje pocity z ostatních lidí... ale kvůli blogu na to nemám moc času, takže když si ten čas najdu, ráda si zapíši nějaké mé poznatky.


    Básničky – nemyslím si, že umím nějak dobře vymýšlet rýmy, ale pár básniček už jsem napsala. Předposlední, kterou jsem vymyslela při hodině němčiny předminulý týden, jsem i zhudebnila. Teda zatím mám jen melodii a akordy... ale baví mě to.


    Zkuste to, psát básničky nebo cokoli, co vás baví.








10. Spánek, odpočinek


    To je to nejjednodušší, co se dá dělat.


    Pamatuji si, už je to asi dva roky, že jsem ve čtvrtek před Štědrým dnem, měla jet do Prahy. Moc jsem se tam těšila, i když v Praze jsem celkem často, ale tentokrát jsem tam měla jet s kámoškama, bez rodičů. Ve středu mě táta vezl ze školy a já mu říkala, že je mi zima. Taky mě bolela hlava, ale v krku mě nebolelo. Doma jsem si změřila teplotu – 39 ºC. Šla jsem spát brzy a další den jsem se probudila asi v 10 hodin dopoledne, bylo mi děsně špatně. S mamkou jsme došli k doktorce, která mi řekla, že mám angýnu a do Prahy jsem nejela. Celý den jsem prospala a to si nedělám legraci, bylo mi tak blbě, že jsem se budila po pěti hodinách na půl hodiny. A takto celý den! Ani mi nevadilo, že nejsem v Praze, stejně jsem na to neměla energii ani chuť myslet. V pátek už mi bylo lépe a na Štědrý den už jsem skoro neměla horečku. Ale musela jsem polykat antibiotika.


    Timto příběhem jsem chtěla naznačit, že když je vám hodně špatně, nechcete nic dělat. Vlastně ani nepřemýšlíte o tom, že byste chtěli něco dělat, jediné, co vás zajímá, je to, aby jste zavřeli oči a nenutili vás být vzhůru, pít čaj a polykat léky.


    Ale i když vám je lépe, zkuste odpočívat, na chvíli si zavřít oči. Moc se vám uleví.







11. Co jste přes rok nestihli


    Nemáte roztříděné sešity z loňska? Musíte si nainstalovat do počítače nový program? Chcete si srovnat vaši sbírku, čehokoli? Roztřídit fixy na ty, které píší a které nepíší?


    Určitě je toho hodně, vždycky si říkáte: „To udělám pak, teď nemám čas.“ Když jste nemocní, tak najednou ten čas máte, tak proč ho smysluplně nevyužít a neudělat něco užitečného, co jste chtěli udělat už dávno?







    Tak co, pomohly rady? Snad ano a možná je i využijete, až budete nemocní. I když si myslím, že mnoho z těch věcí děláte už teď. Ale stejně jsem ráda, že jste si článek přečetli, že jste se dočetli až sem a budu ještě radši, když zanecháte koment, plus nebo začnete sledovat můj blog :D

Sagka

Komentáře

Lisek(budeme skvělé kámošky)

To já jezdím na motorce na podzim normál. v mikině a rýmu jsem měla naposled minulý rok....vlastně si to už nepamatuji smajl
Každopádně jsem dlouho nemocná nebyla, protože jsem odolná z motorky smajl

LisekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Dřív, když jsem byla malá, tak jsem byla nemocná pořád. Teď je to lepší, naposled jsem byla nemocná minulé prázdniny, kdy jsem měla dvoudenní virózu (víc jak rok zpátky). Jsem za to ráda... Nerada bych pak doháněla učení...smajl

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Butterfly340: Já jsem jako malá měla každý rok několikrát angýnu, trpěla jsem na to, vždycky jsem měla vysoké horečky. Rodiče kvůli tomu museli přesouvat i Štědrý den a jednou to bylo tak strašné, že jsem musela sanitkou do nemocnice. Ale byla jsem malá, už si to nepamatuji a teď už jsem v pohodě a angýnu jsem měla naposledy právě před dvěma lety smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.