Šílené věci

Nejšílenější rekordy v Guinesově knize rekordů 3

Ahoj všichni, mám tady pro vás po delší době zase článek. Má stejný název jako 2 předchozí. A to Rekordy z Guinesovy knihy rekordů. Ještě předem se omlouvám, ale v tomto článku nebudou z technických důvodů obrázky. A jdeme na to.


 Nejdelší vlasy

jméno: Asha Mandelová

délka vlasů: 17 metrů

délka nestříhání vlasů: 24 let


Mandelová, která se pyšně označuje jako „černošská Zlatovláska“, stráví péčí o vlasy až pět hodin denně. Měsíčně spotřebuje 24 lahviček šampónu a mokré její vlasy váží přes sto kilogramů.
Lékaři jí doporučili, aby si své dredy, které jsou zapsány v Guinnessově knize rekordů jako nejdelší na světě, ostříhala. Ulevilo by jí to totiž od nepříjemných bolestí zad a krku. Sedmačtyřicetiletá Američanka to ale odmítá. Není se čemu divit, vlasy totiž označuje za své dítě, lásku nebo korunu. 

Slouží jí také jako reklama, prodává totiž vlastní řadu kosmetiky. Důraz klade především na šampóny, které sama používá. Zákaznice pak nemají při pohledu na její vlasy problém uvěřit, že jsou opravdu kvalitní.


 Nejdelší slovo na světě

jazyk: angličtina

písmen: 189 819 písmen

délka vyslovení: 3 a půl hodiny

kdo ho vyslovil: Esquire Dmitrij Golubovskij


Podle serveru topky.sk se jedná o název proteinu, který je součástí lidských svalů a je zodpovědný za jejich pružnost. Esquire Dmitrij Golubovskij natočil vyslovení tohoto slova na YouTube. Na celý záznam se podívejte sem: https://www.youtube.com/watch?v=NFR-ADakI-c

Celé slovo:

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zajimavosti/znate-nejdelsi-slovo-sveta-vyslovit-ho-trva-3-a-pul-hodiny.html

Podívejte se na celé slovo zde:



Tak a toto je konec článku, doufám, že se vám líbil. Zanechte like a komentář. Budu se na vás těšit zase příště.. :)

Ajaaaa

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.