Říše divů

Úryvek z mé knížky 2.část

Kapitola 3. Clarity
Vystoupím z limuzíny, celá rozrušená. Ani se nestihnu rozloučit s rodiči,kteří mě sem přivezli, protože se ke mně nahrne skupinka dívek v mém věku, většina z nich nadšeně piští, jako by šílené fanynky našly Justina Biebera v jejich oblíbeném fast foodu. ,,Ona je fakt tady!"
,,Nemůžu tomu uvěřit!" 
,,Clarity! Tady jsem!"
,,Má super šaty!"
,,Vypadáš skvěle!"
,,Hustý, vidíš tu káru?" 
Všude je strašně moc lidí, hudba hraje na plný pecky, jen Luna tu nikde není. Dojdu k roztomilé tmavovlásce, která si cosi zapisuje do sešitu. Vypadá jako Lunina nejlepší kamarádka Sandy, jen víc...nóbl... ? ,,Ahoj...ty jsi...Sandy?" 
Dívka rychle zvedne oči a prohlédne si mě.,,Ehm..ano. Jdeš na Luninu oslavu? Zapiš se tady." Ukáže mi prstem na jedno políčko, těsně pod jménem Erica Greenová. Rychle zapíšu Clarity McDonaldová, a chci vejít dovnitř, ale Sandy mě zastaví. ,,Počkej! Luna na každého má několik otázek!" Pokrčím rameny, povzdychnu si a vydechnu:,, Fajn..." 
,,Skvěle! Máš s sebou mobil? Kolik stál? A co kabelka? Boty? Od jaké značky jsou tvé šaty? Kde sis dělala vlasy?" 
Jakmile na ty všetečné otázky odpovím, zapíšu ještě písničku,kterou bych chtěla, aby DJ zahrál, což je podle mě dost dobrý nápad. V mém případě je to písnička Roar od Katy Perry. Konečně mohu vstoupit dovnitř. Všude se tančí, jen jedna velká skupina se živě baví. V jejím středu je ONA. Luna Breakrová. Má dlouhé fialové šaty, je ověšena náramky a...Ach,ty boty! ,,Clarity!" Luna si mě všimla. Přiblíží se a zamrká na mě dlouhýma (očividně nalepenýma) řasama. Jak se na ní dívám, uvědomuji si, že není tak hezká, jak se zdá. Jistě, na první pohled je to fakt kočka, ale většinu její krásy tvoří make- up, šperky, příčesky a umělý řasy. ,,Tys přišla! Ale! Ty máš pro mě dárek? Tos nemusela!" Zasměje se falešně Luna. Omyl, kdybych ho neměla, ani bych tu nebyla, protože i tohle byla jedna z otázek u vchodu. Začínám si myslet, že Luna není tak božská. Spíš je to rozmazlená potvora. Ale třeba zdání klame, protože, jak na ostatní působím já?! Usmála jsem se. Přes ty reflektory to šlo ale dost zle, takže jsem se musela tvářit nesmírně retardovaně. ,,Krásné narozeniny,Luno! Všechno nejlepší!" Podala jsem jí lesknou červenou krabičku, která byla přepásána žlutou mašlí. Luna ji bleskově chytla a rozcupovala. Uvnitř našla sadu nejnovějších laků na nehty od Claire's. ,,Tématické..," zamumlala, jakmile značku uviděla. Podívala se na mě. Jejda, to mi nedošlo. Zazubila jsem se na ni.,,Líbí se ti?" ,,Jistě, pokud bych to už nedostala od tý trapky Stephani." Trapky?! Stephani byla jedna z mých nejlepších kámošek, hned po Monice. Kdybych uměla škrtící kouzlo, hned bych ho použila. Bohužel jsem neuměla ani jediné. Narozdíl od Elle. ,,Hmhm," zasmála jsem se nervózně. ,,Máme podobný vkus," nadhodila jsem žertovně. Luna se tvářila nesmírně vážně a naštvaně, asi jako rozmazlená princezna, když zjistí,že princ ,kterého si nechce vzít, splnil i poslední úkol,který mu zadala. 
,,Fajn...Clarity, musím tě bohužel požádat,abys odešla. Tvůj dárek není dostačující." Zamrazilo mě. ,,Počkat,co?" Slyšela jsem dobře!? Tohle mi řekla?! Jak někdo může být tak...zlý?! ,,Běž!" Vyjekla Luna rozčíleně. Ucouvla jsem, jako bych se bála, že mě praští. Ty seš sakra čarodějka...ne, ona... Chytla jsem ji pevně za ruku. ,,Luno, prosím! Sotva jsem přišla! Toužím po účastí na téhle party celý život!" Luna se mi chtěla vysmeknout, ale chytla jsem ji silněji. Sykla bolestí. Co jsem jí mohla udělat? ,,Dost..Clarity,přestaň...To pálí..." Do očí se jí hrnuly slzy. Vykřikla. Konečně jsem ji pustila. Ruku měla celou spálenou, jako by se spálila o žehličku. ,,Co..?" Podívala jsem se na své ruce. Nic, vůbec nic zvláštního. Počkat...ne...Vztekem se mohou projevovat kouzla. Ale...bože,to snad ne! Proč teď?! 
,,Cos mi to udělala?!" Luna plakala a křičela zároveň. Kolem nás bylo čím dál víc lidí. ,,Já...p-promiň! Omlouvám se! Já nechtěla! Jsem hrozně...horkokrevná. Mám potvrzení od doktora, je to nějaká porucha, že mi pálí i...kůže?" Luna se zatvářila vyděšeně, o krok ustoupila, ale jiná dívka zapištěla:,, Ty chudinko! To musí být hrůza! Luno, měla by ses jí omluvit!" Ostatní dívky tento návrh začaly podporovat a taky trochu skandovaly. Luna, očividně naštvaná,že se obrátily proti ní, nakonec zamumlala:,, Tak dobře, promiň Clarity. Jo a prosím zůstaň." 

Kapitola 4. Elle
Máma zuřila. Uprostřed naší lekce kouzlení, jí volala vyplašená teta Ginger,které volala Clarity, že Clarity udělala své první kouzlo. Nebezpečné. Máma byla naštvaná, že Clarity použila kouzlo, které by bylo i smrtící,kdyby se snažila, a to úplně bez tréninku. Já trénuju a umím jen krátkou teleportaci. A učím se nechat vyrůst květiny. Co to je, oproti tomuto? ,,Nehorázné! Ta blbá Clarity udělala ohnivé kouzlo! Kdyby vydržela, mohla tu svini zabít! A ty...ty....," zmlkla, poněvadž si uvědomila,že by mě mohla ranit, a taky trochu ranila. 
,,Promiň. Jen... Já se snažím, abys byla co nejlepší mladá čarodějka a Ginger pro svou dceru nedělá nic! Ohnivé kouzlo se budí vztekem, ale starší čarodějky to zvládnou i bez něj." Udělala názornou ukázku, z ruky jí vyskočil plamen a poletoval po místnosti. Pak se vrátil a lusknutím prstů ho uhasila. ,,Ale dělala jsem,co jsem mohla, abys ho uměla dřív než Clarity. Kdyby se Clarity nenaučila kouzlit, měly bychom míň práce. O čarodějku méně ke skrývání. Navíc, ona je...ráda ve společnosti, oblíbená. Prasklo by to. Asi je dobře, že ji Ginger neučí, že ji Mac nepodporuje v kouzlení. Ale já chci, abys byla mocná. Rozumíš? Nehledě na to, co si přeje tvůj otec. Klidně se s ním rozvedu, jen pokud ti to zlepší kouzelnické dovednosti, Elle." Zasmály jsme se, ale matka pak semkla rty, a mně bylo jasné, že to myslí vážně. Že by to udělala. Možná by tátu i zabila, jen abych byla dobrá. Byla by schopná naprosto všeho. Nikdy se nevzdávala, takže jsem se nesměla vzdávat ani já. Ale já jsem nebyla tak silná jako ona. Nikdo nebyl. S tetou Ginger nikdy neměla dobrý vztah kvůli její slabosti. Věřím, že neměla ráda ani Clarity, protože opak nikdy netvrdila, a špatný vztah k McDonaldovým netajila. Já, Eleanor Andrewsová, musím být ta nejlepší a nejmocnější čarodějka všech dob. Větší než má matka, ale netuším , jak to zvládnu. Má duše je ve skutečnosti křehká a veselá. Její temná a toužící po síle. Ale to bych mohla vyprávět do nekonečna,že? ,,Mami," hlesla jsem. ,,Ano?" Její hrubý a lehce nakřáplý hlas se opět vrátil do tónu ,,nejradši bych tě zabila". ,,Chci se naučit nějaké smrtící kouzlo. Klidně ohnivé, ale chci ho ovládat, ne spouštět omylem, když se naštvu, nechci být jako Clarity nebo teta. Chci být...jako ty." Máma zvedla hlavu. ,,Vážně?" Vypadala šokovaně a zároveň velmi odhodlaně. I překvapeně. ,,Ano," potvrdila jsem. ,,Jsi mocná a silná. Kouzlení miluju." Matka se usmála. ,,Pak miluješ i sílu a moc, tak jako já." 
Vzala mě za ruku a zašeptala:,, Mysli na nejhorší okamžik tvého života. Buď naštvaná, klidně si poplač, jen dej průchod emocím. Uvidíš, že to zvládneš." Zavřela jsem oči. Myslela jsem na Lunu Breakrovou, tu holku co ji Clarity popálila. Luna mi několikrát roztrhala sešit, vyhodila oběd, seřvala před celou školou. Mrcha. Cítila jsem ostré píchnutí na dlani a vyplašeně jsem otevřela oči. V ruce jsem měla malý, rudý plamínek. Matka se tvářila fascinovaně, jakoby objevila nejmocnější zbraň, která by jí pomohla stát se tou nejlepší, nejlepší z nejlepších. ,,Ano,ano,ano!" Křičela šťastně. ,,Elle, zvládlas to! A teď...," odmlčela se, roztáhla prsty a vykouzlila malou veverku. Kouzlem ji držela ve vzduchu. Výraz měla krutý. ,,Zabij." ,,To nezvládnu." Zavrtěla jsem hlavou. Matka se naštvala. ,,Chtělas smrtící kouzlo, tak zabij!" Zvedla jsem plamínek nad hlavu. A vrhla jsem ho po veverce. Podle matčiných pokynů jsem ji chytla za packu a spálila ji tak moc, že zemřela. Měla jsem co dělat, abych se nerozplakala. ,,Výborně." Pochválila mě máma a chytla mě za rameno. To je ono, musím být dobrá....Jinak ji zklamu....



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.