Rere blog

Back to school - připrav se!

Ahojky
Prázdniny utekli jako voda a za ne celých 10 dní se půjde do školy :(
A proto jsem se rozhodla vám dát pár rad a typů, jak přežít následující školní rok.☺

Rozvrh času
Stává se ti to? přijdeš odpoledne ze školy, jdeš na počítač (možná na hpd). "Chvilku" tam pobudeš a najednou koukneš na hodiny a je zrovna 19:00. Něco si ještě uděláš a jdeš spát. Ráno pak zjistíš, že píšete těžkou písemku a zrovna první hodinu. Proto tu mám pro tebe pár typů: 

1) Deska TO DO: Tenhle typ je jednoduchý - Na papírek si napíšeš, co máš daný den udělat (učit se na matematiku, vyvenčit psa, udělat referát na dějepis,...) a vždy danou věc odškrtneš, když ji splníš.

2) Kolíčky: Jednoduše na lepenku nalepíš sedm kolíčků ozdobíš a na každý kolíček napíšeš den v týdnu (pondělí, úterý, ...). A je to! Jak používat: Přijdeš v pátek ze školy a víš, že píšete v úterý písemku z angličtiny. Na papírek to napíšeš a přiřadíš ke kolíčku pondělí a v podělí příjdeš domů a koukneš na kolíček s nápisem pondělí, kde máš napsanou písemku. A učíš se.

Tělocvik
Tričko, kalhoty a boty: tak tohle bylo základní vybavení tašky na tělocvik na prvním stupni, ale ty už asi nejsi malá holčička, a tak bys měla něco přidat. Vem si více oblečení (tričko, tílko, kraťasy, kalhoty a Mikina apod.) na různé počasí, Kup si malý deodorant a vždy se po těláku nastříkej, hřeben (kartáč) a gumička, taky nejsou k zahození apod.

Uprav si sešit
Máš nudné sešity, s klasickými motivy a baví tě z nich se učit? Když si je ozdobíš, budou mnohem hezčí a originál :) a taky tě bude bavit víc se učit z těchto kouzelných sešitů. Návody jak si je upravit, najdeš na internetu nebo na jiných článcích.

Jak se učit?
Začátek září, to je ještě pohodička, ale pak se píší samé písemky a asi koukáním do sešitu jedničku z písemky nedostaneš, protože jak jedno čínské přísloví říká “Řekni a já zapomenu, ukaž a já si zapamatuji, nech mě to udělat a já pochopím.” Proto tady mám pro tebe video, jak se správně učit.


Účesy
Nosit celý školní rok nosit jenom rozpuštěné vlasy, culík a občas copánek vypadá divně. Proto tu mám pár lehkých a zároveň krásných účesů:



PPZ
Tuhle věcičku jsem zkusila loňský školní rok a fungovala výborně!
Stalo se ti, že sis zapomněla penál na stole a neměla čím ve škole psát, nebo ti vypsalo pero? Skauti používají KPZ, neboli krabičku poslední záchrany, kde mají všechno možné, kdyby se něco stalo. Já proto vymyslela PPZ aneb penál poslední záchrany, kde mám věci, kdyby se něco stalo s mým penálem. Vyrobte si malinký penálek, kde budete mít pero, tužku, gumu a gelovku (nebo jiný zvýrazňovač) a schovejte do školní skříňky, nebo do batohu. Podobně si můžete udělat i jiné něco-PZ :).

Jmenovka
Jdeš na novou školu, nebo budete mít nového učitele, který vás ještě neučil? Určitě po vás bude chtít jmenovku, aby věděl jak se jmenujete. Proto si raději vyrobte jmenovku se jménem doma. Můžete si ji i ozdobit aby byla jedinečná! Třpytky, barevné papíry, barevné lepící pásky apod. jsou mnohem lepší, než nějaký kus papíru, vytrhnutý ze sešitu a propiskou popsané jménem. 


Tak ahoj příště...

Rere

P.S.: vyplníte prosím tento dotazník?

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.