Rere blog

Mažoretky-na úvod

Ahojky přátelé,

mým nejoblíbenějším sportem (ano je to sport) jsou MAŽORETKY!!! No a tohle je na úvod

Mažoretky jsou dnes zcela plnohodnotným odvětvím sportu. Základní definice by mohla znít: Tanečnice, jejichž choreografie je založená především na barvité práci s náčiním baton (hůlkou). Lidé si je však stále spojují pouze s dechovou hudbou, barevnými uniformami a strohým pochodováním. Mažoretkový sport však prošel velkou změnou. Kostýmy jsou čím dál spořejší a efektnější, dechovou hudbu nahradila hudba moderní a s hůlkou jdou udělat neuvěřitelné věci, např.: točení, házení, přehazování a další.

DĚLENÍ:

Klasická mažoretka: (to jsem já)  snaží se udržet charakteristické rysy vystoupení mažoretek. Klade důraz na techniku pochodu a držení těla. Pronikají sem však taneční prvky, kostýmy by měly vycházet z tradiční uniformy s vysokými botami a lodičkou na hlavě. Pár slovy Klasika

Twirling: twirling (točení) je sport založený na pohybu a koordinaci spojenou s půvabem a flexibilitou. Jako gymnastikakrasobruslení, a další sporty kombinující pohyb s půvabem, tak i soutěžní twirling vyžaduje pro získání bodů sestavy, obsahující povinné prvky. Zase pár slovy klasická mažoretka+gymnastika=twirling.

A to je zatím vše (ale nebojte příště bude např.: historie tohoto sportu, triky,...) Tak Ahóóóój příště. 
    

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.