Relaxujeme na netu

20 typů spolužáků, které máte ve třídě i vy

Taky jste si všimli, že většinou vydávám nové články po roce v prosinci? Každopádně, ahoj! Zdravím vás u mého nového článku pro zábavu 20 typů spolužáků, které máte ve třídě i vy! 

Do školy chodíme všichni a všichni máme spolužáky - ať už normální, otravné, nejlepší anebo ty, kterým byste nejraději vlepili pár facek... Spolužáky si bohužel nevybíráme. Trošku jsem tu svou třídu pozorovala a zjistila, že každý je jiný a dospěla až k dvaceti typům spolužáků. Článek je vytvořený pro zábavu, nemá nikoho urazit. Třeba mezi těmito typy najdete nějaké své spolužáky a možná i sebe. :)

Tak se vrhneme na to, ne?


01. Šprti
Třída bez šprta? To prostě nejde! Šprti (když vezmeme v potaz takové ty zákeřné a bezcitné skřety s brýlečkama, nevinným výrazem ve tváři a oblečením z dob cara klacka) moc oblíbení nejsou, ale pak se tu najdou i ti hodní šprti, kteří vždy pomůžou. Přeci jen ale musíme u šprtů uznat, že to jsou frajeři - zvládat tolik předmětů (možná teda až na tělocvik) se samýma jedničkama? Pro některé nemožné.

Šprty bych si dovolila rozdělit na dvě skupiny:

•Ti, co mají všechno našprtané do slova a do tečky.
Tedy tzv. "biflouši", kteří mají všechno nastudované a u každého pojmu udělanou nelogickou pomůcku. Ono je to sice hezké, když se to takhle naučí, ale když se je na to člověk zeptá trošku jiným způsobem, neví, která bije.

•Ti, kteří se neučí a mají dobré známky.
Těmhle spolužákům můžeme závidět jejich fotogenickou i posluchačskou paměť. Pamatovat si všechny údaje z minulé hodiny? To jsou fakt frajeři.


„Achjo, já si nic z toho učiva na tu písemku vůbec nepamatuji! Určitě dostanu za pět."
Příští hodina:
„Jé, jednička!"




02. Dítě učitele
Každý ve třídě asi takového spolužáka nemáte, zvláště ti, co jsou už na druhém stupni, protože děti učitelů většinou po páté třídě pokračují ve studiu na gymnáziu. Od šprtů však nemají moc daleko, také mají dobré známky (i když kolikrát i neférově; vlastní zkušenost) a učitelé si na ně nedovolují. A co učitelé! I spolužáci z nich mají větší respekt, i když si v hloubi duše o nich myslí svoje. Tímto ale nechci děti učitelů urazit, ne všichni jsou takoví, mnozí z nich jsou normální a oblíbení bez přetvářky.

„No, u nás byla o víkendu na návštěvě za mámou matikářka (pozn.: ta nejpřísnější učitelka ve škole), a není zas tak špatná, tak na ni nenadávej, když nemáš důvod!"


03. Blondýna z Londýna
„Do Londýna bych se jednou chtěla podívat, je to krásné město. Vlastně celá Francie je úžasná!" říká ta roztomilá blondýnka ze třetí lavice, která se všem líbí, avšak její vědomosti už tak atraktivní nejsou a celá třída se chytá za hlavu. Ale to není jen zeměpis. Úsměvný je i její pravopis a mnoho dalšího. Prostě takový opak typu spolužáků u předchozích bodů. Ne všichni však musí být ve všem perfektní a chybovat může každý, takže si třída na tyto nevinné hlášky brzo zvykne. Tím ale nechci urazit blondýnky, taková může být i brunetka z Turecka nebo zrzka ze Srbska. A počkat, i kluci můžou být takoví!

Pár mých češtinářských úlovků z chatu s mým spolužákem:

   

Spolužák zjevně nedává pozor ve více předmětech. :D


04. Ta, co vždycky vypadá dokonale. Vždycky.

Takže si tak v pondělí vstávám neobvykle už v pět hodin, protože musím dnes ve škole vypadat perfektně. Viděli jste v pátek, jak perfektně vypadala Terka? Jak to sakra dělá, že jí všechno sluší a vypadá furt tak dobře, ať už je pondělí ráno nebo sobota večer jakéhokoliv ročního období. Jí by snad slušel na sobě i pytel! Člověk se ani nemůže divit, že je to lamačka chlapeckých srdcí. Proto si taky přivstávám. V šatníku najdu můj nejlepší kousek oblečení, strávím půl hodiny u zrcadla s líčidly a žehličkou na vlasy v ruce. „Super, konečně vypadám k světu." -Přesně tohle si nadšeně myslím, když odcházím z bytu. Nadšení však rychle opadne, když vidím, jak dotyčná Terka zase vypadá. Vlasy i obličej upravený bez jediné chybičky, oblečení zase tak slušivé. No a pak zahlédnu svůj odraz v nějakém okně a zhrozím se - vlasy se mi do té doby stihly zvlnit, řasenka se rozmazala a to oblečení už mám pomačkané. Achjo.

Terka: „No jen se na to podívej, jak vypadám. Jak bezdomovec!"
Já: „Hmmm." *V hloubi duše pláču*


05. Playboy
Playboy je vlastně taky takový lamač srdcí, akorát spíš těch dívčích. "Chlubit" se může tím, že "chodil" už s deseti holkami, ale nikdy se vám nepřizná, že je sbalil na Facebooku a chodili spolu dva týdny a dali si pusu maximálně na tvář. Všechny holky od vás moc dobře ví, že to je záletník a blbeček, ale nakonec mu žádná neodolá, když jim na Messenger napíše, jestli by s ním nechtěla chodit a přihodí k tomu dvě zoufalá srdíčka. Vy se tomu vždycky jen smějete, jak jsou s těmi jejich vztahy naivní. Smích vás pak ale přejde, protože si vzpomenete na sebe a na to, že ty sama jsi o žádného kluka nezakopla. Ani ti žádný kluk nenapsal zprávu do chatu se srdíčky.

„awoj, nechtela bys se mnou chodit?♥♥"
„ok."
„miwuju te!"
„ja tebe takyyy.:3"




06. Královna třídy a její zoufalé dvorní dámy
Žel Bohu, ve většině případů tříd se najde i tzv. Královna třídy + její ne až tak výrazné kamarádky, které ona využívá. Vlastně si to tak můžeme ukázat na včelách a včelích úlech. V čele toho roje je královna, tudíž naše královna třídy. No a pak nesmíme zapomenout na dělnice - ano, to jsou královniny poskokyně. Královna třídy bývá většinou velmi bohatá, namyšlená, chladnokrevná, zlá a manipulující. Její nebohé dělnice mají většinou podobný charakter, ale jsou o něco mírnější - možná, kdyby se s ní nebavily, tak by takové nebyly. O  těchto holkách si každý myslí svoje, nemají je většinou rádi, ale když přijdou do styku s nimi, radši jim vlezou do zadnice, než aby se jim postavili, což je občas trochu smutné.

„Ve středu nosíme růžovou!"



07. Šašek třídy
Truchlivé školní dny jsou ihned o něco světlejší, pokud máte ve třídě takového toho veselého spolužáka s kopou skvělých vtipů a hlášek. Je to vlastně takový dealer zábavy, a my mu za to můžeme být vděční, i když občas za ty jeho poznámky schytá pár poznámek. Pokud ale máte učitele taky takového srandistu, celá ta hodina se změní v něco skvělého. Díky Bože za takové lidi!

„Tady si představte nějakou vtipnou hlášku ze školy či dobrý vtip, který jste slyšeli. Když tak se podělte v komentářích."


08. Trapák s velkým T
Tento chudáček by se dal popsat tím, že by chtěl být něco jako vtipálek z předešlého odstavce - taky tak vtipný a oblíbený, jenomže mu to tak trochu nevychází. Jeho vtipy jsou nanejvýš trapné a přijdou vtipné asi jen jemu a dokáže jimi urazit asi polovinu třídy. Občas je ho ostatním trochu líto, ale ruku na srdce, ostatním přijde vtipné jen to, že se těm jeho vtipům nikdo nesměje.

„Hahaha! Ne."




09. Ten, co furt vymýšlí pizdášoviny
„Jsou tohle opravdu deváťáci?" To se ptáte sami sebe, když vidíte, jak kluci od vás ze třídy vymýšlí další blbinu, která zavání průšvihem. Samozřejmě, v čele musí být ten mozeček, který tohle všechno vymýšlí. No, dopadá to tak, že to buď schytá celá třída nebo tihle vynalézaví spolužáci, protože věznice z lavic a židlí pro nebohé a slabé osmáky, házení pomerančů a ohryzků jablek z okna, hraní Mozartových skladeb na kabelech od projektoru a stříkání pepřového spreje po třídě je už trochu moc. Nuž, aspoň bude na co vzpomínat.



10. Bitkař
Ačkoliv rvačky a tresty kvůli nim byly in ve čtvrté třídě a teď se řeší spíš pepřový sprej vystříkaný po celé třídě, stále se najde nějaký ten spolužák, který všechno řeší pěstmi, fackami, boucháním hlavami po lavicích... Je to fakt borec, když se neumí hádat slovně a hned na vás skočí. No a když se tedy slovně hádá, jeho slovník je opravdu obsáhlý. Ach.

„Cos to o mně řekl, vole? Vole, dneska po škole si na tebe počkám na zastávce a takovou ti nabombim, vole, že si moje jméno už nikdy do huby nevezmeš, to ti říkám, vole!"

Samozřejmě, u takového legendárního fajtu na zastávce po škole nesmí chybět polovina spolužáků s mobilem v ruce.





11. Ti, co se do školy chodí jenom ohřát
Název je citovaný ze slov naší třídní učitelky. Bohužel, někdy to tak vypadá - a tím mám teď na mysli ehm, no, takové ty tmavší občany. Jakože nechci je všechny házet do jednoho pytle, ale na naší škole byl normální jen jeden takový (zajímal se o učivo, četl, uměl velmi dobře anglicky a v hlavě to měl moc dobře srovnané). Samozřejmě, k takovým patří i bílí, ale z většiny to jsou spíš ti druzí. Z vlastní zkušenosti vím, že každý z nich dopadl jaksi pofidérně, moje jedna taková už bývalá spolužačka má již dítě (podotýkám: měla v té době 15). Občas tak přemýšlím, líbilo by se mi takhle žít?

12. Rebel
Když se staneš rebelem, to jsi in, ne, když si na to hraješ? Nebo když tím jsi? No jo, myslím, že každý ve třídě máme toho strašného rebela, co chodí kouřit za strom kousek od školy, pije ovocné pivo a každou sobotu si jde zařádit na diskotéku. Ve škole pak machruje, jak se "ožral" ze dvou piv a jak ví všechno o životě. Škola je samozřejmě podle něj velmi zbytečná a nepotřebná, jeho chování je naprosto otřesné. No, hlavně, že je za frajera. Teda... Hlavně, že si to o sobě myslí.

13. Ten, co furt chybí

„Takže, kdo chybí?" ptá se učitelka.
„Opět Navrátil," řekne služba.
„Ach, že já se vůbec ptám..." zakroutí učitelka hlavou.


Ano, přesně tak, vždycky se ve třídě najde nějaký ten simulant, který si prodlužuje víkendy zákeřnými nemocemi, jako je "Zápal švindlu" a "Hypochondrie". Když se však dotyčný simulant ve škole přeci jen někdy za čas ukáže, to se buď hromadně oslavuje, anebo si ho lidi vůbec nevšimnou, protože za tu dobu skoro zapomněli jak vypadá a zapomněli, že s nimi vůbec nějaký Navrátil chodí do třídy... Občas ho ale obdivujete, jak všechno to učivo zvládá dohánět, když vám stačí jednou chybět na matiku, a už nevíte, co je to za vesmír.




14. Ten, se kterým nikdo nechce být ve dvojici/skupině
Ono to možná zní trošku povrchně a moc drsně, ale neříkejte mi, že se vám člověk neznechutí po tom, co vás z jeho nepříjemného odéru začne bolet hlava po celý den, nebo když ho vidíte, jak v hodině slupl šušeň ze svého nosu či kysan z oka jako malinu. V hodině, kdy se na něj mohl dívat kdokoliv. Kdokoliv. KDOKOLIV!
(Pardon za tento nechutný bod, zní to neuvěřitelně, ale v některých devítkách je to ještě realita)

„No, ehm, promiň, ale nás už je plný počet," říkáte dotyčnému šušňovci, zatímco moc dobře víte, že tou rukou, kterou na vás sáhl, se hodinu předtím šťoural v nose.



15. Ve svém vlastním světě
Jeden z nejnormálnějších jedinců ze třídy. Obvykle sedí tiše a klidně jako myška někde támhle v rohu v zadní lavici s knížkou v ruce, nebo si něco čmárá do sešitu. Po škole ji zase vidíte stát někde ve stínu u stromu se sluchátky v uších. Je velmi tichá a ve třídě nevýrazná, což je někdy škoda, avšak pokud se týká o slohovky a její krásné čerpání ze svojí fantazie, je to něco úžasného. Když ji však někdy poznáte trochu více, zjistíte, že ona je ve skutečnosti trošku divná a na hlavu, ale to je na ní to úžasné.



16. Umělec
Občas si tak trochu říkáte, že je celkem nemožné, mít v takové velké bandě blbců někoho talentovaného, avšak nakonec změníte názor, když žasnete nad krásnými malbami spolužačky Majdalenky, neskutečným hudebním sluchem Apolenky, či skvělými tanečními kreacemi Veroniky. Tak přeci jen, aspoň někdo to někam dotáhne.

17. Trpaslík


*Ukazujete rodičům třídní fotku se spolužáky.*
„No, ta Terka, to je fakt pěkná holka," komentuje mamka.
„A kde máte toho Navrátila?" ptá se táta.
„Chyběl."
„My ho snad nikdy neuvidíme, jak vypadá," pronese máma.
„A co je tohle za děcko? Kde se vám tam vzalo?"
„Tati, to je můj spolužák. Mira."
„To má být deváťák, takovej trpajzlík?!" začne se taťka smát. Mamka se přidá taky. No jo, vypadá jak prvňáček, to je pravda.


18. Obr

*Pokračujete s ukazováním fotek rodičům, po tom, co rodiče dostali záchvat nad tím, že si mysleli, že můj spolužák je nějaké děcko.*
„A vás učí dvě učitelky?" zeptá se najednou mamka.
„Cože?" zeptám se nechápavě.
„Nebo máte nějakou asistentku?" pokračuje máma.
„Mami, já nevím, o čem mluvíš!"
„No tahle ženská, co je to zač?!"
„Ehm... To je taky moje spolužačka. Týna."

Kdyby se měla Týna postavit vedle Miry, vypadalo by to jako matka se svým dítětem.


19. Svačinář
A tady je ten legendární spolužák s těmi nejbizarnějšími, přesto nejlepšími svačinami. On si totiž úplně na pohodu donese klobásku a přikusuje ji ke chlebu, či si vybalí vlastní krámek na lavici a připravuje si čerstvou bagetu. Každému se začnou sbíhat sliny. A to pak záleží na něm, jestli se umí rozdělit, nebo je to nenažraný lakomeček, kterému se ani nedivíte, neboť mít takové svačiny, tak se nedělíte taky!



20. Zaspávač/pozděchodič
No a poslední bod, ten bych si dovolila napsat o sobě, protože ano, jsem zaspávač, v lepším případě pozděchodič. Obvykle chodím spávat ve dvě ráno, ačkoliv vím, že stávám v šest ráno. Tak počkat, kolik je teď hodin? Emmm, kruci, je 4:30 ráno, já už jsem měla dávno spát! No, to se tak zítra, ehm, vlastně dnes probudím tak v jednu odpoledne. No, ještě štěstí, že je ten víkend. Horší pak bude vstávání v pondělí, snad nezaspím. To by byl totiž docela průser.

Moje typické věty přes týden:
*Zvoní budík v 6:00*
Já: „Ještě pět minut..."
Já po pěti minutách: „Sakra, ono už je devět, já jsem zaspala!"
***
„Promiňte, zaspala jsem..."

No, a pak tady ty moje rituály dospávám v hodinách angličtiny.

 



Tak, a to je mí milí ode mě vše. Doufám, že se vám článek líbil a někde jste našli své spolužáky nebo sebe. Já jsem se u článku náramně bavila, možná takové články budu vydávat, ale upřímně, bez mé dávky oblíbené hudby bych to asi nezvládla. Díky všem a přeji krásný advent.
Vaše Okurka♥.













Komentáře

zuzelsaVIP(Letopisy Narnie ♥)

1. měli jsme loni ve třídě takovou holku, která byla typycký šprt (stále se učící, zlá, ,,já dostanu pětku"...) ale naštěstí vypadla na gympl
a teď máme jednu šprtku na které to nejde zas tak poznat
Šprt typu 2 jsem byla na 1. stupni, teď už bohužel ne smajlsmajl
2. ZNÁM HODNĚ DĚTÍ UČITELŮ A ANI JEDNO NENÍ ŠPRT, KTERÉMU BY NĚKDO NADRŽOVAL
jo a já jsem taky dítě učitelesmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl
3. takovou holku máme, ale oblíbená není
4. tohle asi ne
5. tohle fakt nevím...
6. takovouhle holku máme taky smajl ale v mírnější podobě
7. už bohužel nemáme...smajlsmajl
8. jo takového borečka máme taky, ale opět v mírnějším stylusmajl
9. kluci jsou všichni stejní, ale ti největší vymýšleči blbostí už tu taky nejsou smajlsmajl loni byli schopní si donést do školy paralizér nebo po sobě lít vodu
10. uf, toho nemáme (na 1. stupni jsme měli ale propadl)
11. zmiňovaný bitkař
12. toho nemáme asi smajl
13. bitkař ...
14. uf, to ne
15. asi já ale kámoše mám smajl naštěstí
16.
17. kámoška
18. já
19. nwm u nás skoro nikdo ve škole nesvačí... já jo smajl
20. tak tohle nesmí chybět, že jo Alčo...smajlsmajl
Sorry, že jsem tu vypsala všechno (můj názor asi nikoho nezajímá) ale bavilo mě to...
Nic proti mé třídě... smajlsmajlsmajlsmajl
SUPER ČLÁNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zuzelsaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Aranis(Ledové Království a další...)

Má čísla:
1. ten druhý typ šprta, ale já sama bych se tak nenazývala. Dávám přednost slovu ,,ta chytrá"
16.
17. extrémní, lidé si mě pletou se čtvrťačkou z prvního stupně, ale už jsem si zvykla, nevadí mi to. Je to takové roztomilésmajl
Ale jinak to na nás moc neplatí. Asi to bude tím, že už jsem na gymnáziu.

AranisTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

sonataVIP(Bradavice)

Proč jsi použila v tom Ten, co furt chybí přijímení navrátil? smajl
My máme ve třídě Navrátila a furt chybí, jeden den přijde, pak dva týdny není ve škole a pak zase přijde, je tam týden a už zase chybí týden, víc, nebo jen pár dní. A tak je to dokola smajl

sonataTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

okurečekVIP(Píšeme povídky a příběhy)

sonata: Chodíme spolu do třídy.smajl Ne, dělám si srandu, já to příjmení použila skoro náhodně, já totiž mám spolužáka, co je v tomhle úplně samý jak ten váš Navrátil, akorát mi bylo blbé použít jeho příjmení, tak jsem si vymyslela jiné podle jeho prvního písmena, tedy N. smajl

okurečekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

křeččí rodinkaVIP(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Já jsem ta, která se neučí, ale stejně má nejlepší známky ze všech předmětů a proto mě všichni považujou za šprtasmajlsmajl a máme ve třídě jednu holku, která si myslí, že je nejlepší, ale nikdo jí nemá moc rád a já jí přímo nesnáším. A o důvod víc: zabila mi křečkasmajlsmajl

křeččí rodinkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Já chodím tedy na základu také, ale troufám si říct, že to na naši třídu moc neplatísmajl Ale i tak dávám plus, je to krásný článek u něhož jsem se celkem nasmálasmajl

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.