Psychopatíkův Blog :33

Žádný učený z nebe nespadl, nic neumíme hned :)

Stejně jako první palačinka se vážně nikdy nepovede a je na vyhození xD potrhá se, spálí a ještě zničí pánev a zamaže a začoudí celou kuchyň :D
A tak je to opravdu dost často i v životě. Žádný učený z nebe nespadl. A nejen napoprvé, ale často, když něco děláme ze začátku, tak nám to nejde. Prostě proto, že se to musíme naučit :)


A nenaučíme se to jinak, než že to budeme zkoušet tak dlouho, až se nám to začne dařit :) Žádná zkratka není.
Problém je, že lidi jsou kreténi a budou vám za to nadávat a odrazovat vás a říkat: ,,nedělej to, když to neumíš"! JENŽE JAK JINAK SE TO MÁME NAUČIT, NEŽ TAK, ŽE TO BUDEME ZKOUŠET A SNAŽIT SE V TOM ZLEPŠOVAT SAKRA?!?!?!?


Vzpomínám si, jak jsem pekla můj první dort a nepovedl se mi, spadl, a nevymazala jsem formu, takže se připekl a máma mi za to strašně nadávala a furt říkala, ať to nedělám, když to neumím a do ted, i když už péct umím hodně dobře, mi furt vyčítá ten první a všem říká, jak jsem mizerná a neschopná v kuchyni, přitom už dávno vařit a péct umím a troufám si říct, že hodně dobře.


Jinak co se mě na poprvé nepovedlo a teď už to umím? Třeba spousta věcí ve škole, katalogizace... nebo i běhání, ze začátku jsem půl hodiny šlapala na rychlost 4.5 km v hodině, a teď hodinu běhám na 10.2 km/h :) ale chtělo to cvik, tréning, úsilí a hodně času. Nepovedlo se to přes noc. Jako nic. Stejně tak jsem se za den nenaučila šít. Stálo mě to spoustu látky a propíchaných prstů a stejně šiju jen to nejjednodušší a postupně se zlepšuju. Tanec to samé.


Za každým úspěchem stojí spousta práce a tréningu, za každým umem spousta neúspěchů a selhání a kritiky od hloupých lidí, kteří sami nemají vůli a odvahu se zlepšovat, a tak se radši nic nového neučí.
Proto se nenechte nikým odradit, a pokud něco chcete umět, makejte na tom, trénujte, zlepšujte se a zkoušejte to znova a znova a ono to časem půjde lépe :)


Komentáře

the Star(ANIME!)

Máš pravdu, já jsem třeba zkoušela udělat takovou pitomost jako puding a nepovedl se. Tak jsem to zkusila znovu. Zase byl spálenej, tak jsem to zkusila ještě 3krát a potom už to i překvapivě bylo jedlýsmajl Ale nic jinýho než puding a perníčky neumím, ze mě kuchařka nebude smajl Budu muset víc vařit

the StarTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.