Paprika's blog

Domácí masky proti akné

Ahoj!

Dneska jsem se rozhodla napsat o tom, co skoro všechny holky v pubertě dost trápí. Akné. Masky sice nejsou to jediné, co vám pomůže (nečekejte, že si uděláte masku a když ji sundáte budete mít pleť jako dětskou p*del), ale pro péči o mastnou pleť je určitě dobrá. Akné je totiž hodně blbá "nemoc", dost těžko se ho zbavuje. Tady je pár receptů na domácí DIY masky proti pupínkům a černým tečkám. :)

Kvasnicová maska


Rozmělni jednu kostku droždí a smíchej ji s vodou. Droždí má dobré detoxikační účinky, a proto se ti bude při léčbě pupínků určitě hodit :). Moc hezky to nevoní, ale stojí to za to!

Okurková maska


Nastrouhej "salátovku" a nech ji pustit šťávu. Tu pak smíchej s pár lžičkami bílého jogurtu nebo tvarohu a citronovou šťávou. Konzistence by měla být hustší. Nanes na pleť a nechte zaschnout. Maska zbaví pleť přebytečného mazu. Pokud ti zbyla okurka, můžeš ji pokrájet na kolečka a přiložit na oči. Odstraní otoky očí a kruhy pod očima. I když maska není určená přímo na akné, dala jsem jí sem proto, že častou příčinou akné je právě mastná pleť.


Aspirinová maska


Na rozjasnění pleti a i proti akné. I když použití aspirinu není zrovna obvyklé, mnoho dívek si tuhle masku ohromně chválí. Dávej však pozor! Pokud máš na obličeji akné až do krve, měla bys počkat, než se ple´t alespoň trošku uzdraví, než ji použiješ.

Dej do skleničky 2–3 tablety nepotahovaného aspirinu, zalij lžičkou vody a počkej, až se prášky rozpustí. Pak vmíchej 1–2 lžičky medu. Měla by ti z toho vzniknout hustší hmota, kterou si pak nanes na obličej. Po 15 minutách masku smyj vlažnou vodou.


Doufám, že se článek líbil a nějakou masku zkusíte. :)


Žijte blaze!



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.