p a t o s

Kdo, kdy, jak, proč - with Maki #1

Ahojky, takže je tu první díl "Kdo, kdy, jak, proč" a nsším úplně prvním hostem je.....



Akalik alis Maki



Budeme se věnovat hlavně její kariéře v psaní blogu, takže myslím, že se o této hvězdě hodně přiučíte (xD Maki odpusť)


Akalik je jistě hodně známá blogerka s 2. místem v síni slávy. Myslím, že jí každý průměrný hráč hpd.cz zná (buďto mě za to bude nenávidět a nebo je ráda, že jí vychvaluju xD). A kdo jí zná blíž, než jen z blogu tak ví, že Maki je super holka! Ale já už tady přestanu Maki vychvalovat a jdeme na to....



Kdy jsi vlastně začala psát svůj super blog? A kdy jsi vydala svůj první článek?

Ehm, ehm. 26.7.2016 ( jest, si to pamatuji ). V tento den se vždycky podívám na články a komentáře za jedem měsíc, nacpu to do jednoho článku a říkám tomu "Akalik čte komentáře". Už tu jsem na blogu půl roku... whau.


O čem byl tvůj první článek a kolik měl plusek?

První článek... bylo to o tom, že jsem se představovala a říkala, jak to asi bude u mě na blogu. A měl 4 pluska ( zkontroluje to ). 6. Tak momentálně má 6 plusek.


V sekci nejlepší články (blog) máš téměř všechna místa obsazená ty, jak je to jen možné xD?

Do ***** já nevím xD. Až tak dobře hackovat neumím...Jen nechápu proč má nejvíce pluskovaný článek 35 plusů a druhý nejvíc 36 plusů. Nemá to být naopak?! Ale co. Prostě píšu takové debilismy, že se hodně zalíbilo.


Jsi na 2. místě v síni slávy, kdy jsi tohoto místa dosáhla a jak jsi ho dosáhla?

Dosáhla jsem před 2 týdny. A jak jsem ho dosáhla... No, vzala jsem tu největší krabici, co jsem měla a vyskočila na ní a bylo to. Prostě jsem toho dosáhla psaním článků, překvapivě :-D



A byla jsi šťasná, když jsi se v blogu vyšplhala tak vysoko? (co je to za hloupou otázku, jasně že jo malířko xD!)

... Já... chci...první... "Jsi na druhém místě, máš druhé místo, druhé sem, druhé tam.. Ano, zní to egoisticky, ale druhé místo... to už i třetí je více "symetrické". A mám na to hezky našlápnuto, tak se připravte. Ale ano. Jsem hodně, hodně, hodně, hodně, hodně, hodně spokojená.


Jaké je to pro tebe, když ti někteří říkají,že jsi super a nejlepší blogerka a že tvoje články milují? A jaké je to být svým způsobem slavná?

Někdy je to až moc. Ježiši, dit je mi jen 13 a někteří se ke mně chovají... eh. Já jsem obyčejná blogerka, takže klid! Jako když někdo pochválí jednou, to klidně... Ale když někdo napíše slohovku a pak šílí, že jsem ho napsala do článku a kreslí o mě obrázky... A to jsem si myslela, že tady jako jediná jím houbišky xD. Ale tak jako, egu to prospívá a svým způsobem... mi to ani nevadí.



Kolik pusek má tvůj nejlépe hodnocený článek? A kolik plusek máš nejmíň?

Nejméně nula. A nejvíc 40 plusek u článku Nejšílenější stavební chyby... 40 lidí se musela sejít a vervat mi to tam ( ten pocit, když až teď vidíte, kolik některé články mají plusek, se na to totiž nedívám... omg co to sakra... no, poprvé v životě jsem pochopila, proč jsem tak vysoko. Odkud mám sakra tolik plusů?! Docela šok O_O. Ano, Maki opravdu nevěděla, že má tolik plusek. ).


Jaký článek se ti nejvíce líbí a jaký nejmíň?

Asi ten, kde mám 0 plusek. Protože to umím lépe. Ale já si je tam nechám. Napamátku O-O. A nejvíc... tam, kde se i sama něco trochu přiučím. A je jich hodně.


Myslíš, že by jsi někdy mohla přestat psát  nebo jsi k tomu tak přirostla, že už tě to snad nikdy nepustí?

Never. NEVER. Pamatujete si, jak jsem měla o vánocích volno... Já jsem potom musela začít psát, protože jsem se tak nudila, že prostě už to jinak nešlo. Prostě Maki + Blog, Blog + Maki. Best friends for ever.


Chtěla by jsi dát nějaké rady těm, co na blogu začínají, nebo těm, co chtějí být jako ty? A co by podle tebe měli dělat a co ne?

Jáko já?! Ne prosím, v té situaci, co jsem já, to bych nepřála nikomu, stíhat psát každý den. Ale tak. Hodně mi vadí u článků nečitelnost. Mám citlivé oči ( -7 dioptrií ) a tak hodně dobře poznám, co je čitelné a co ne. Poslouchejte tu normální kritiku ( ještě jednou díky Lady Seiss ) a prostě... už 5 minut to formuluji a nějak mi to nejde. To, jak se tam dostat, musíte zjistit sami. Jen vy to víte a nikdo jiný.


A prozradíš nám nějaké tejemství svého úspěchu, blogu a nebo něco o svém blogu?

Whau, Mal. Seš rozená reportérka xD. Hm... Já píšu prostě i to té nejšílenější šílenosti. Vidím něco tam a vím, že se to chytí - článek. Hodně to mám přes youtube. Takže to tajemství zní: Žádné kopírování, jen slovní zásoba, umět trochu anglicky, překladač a umění vypisování důležitých faktů. Takhle se u mě tvoří normální článek. No a ještě být retard xD.


Přihlásila jsi se na hpd.cz kvůli blogu, nebo něčemu jinému? A co tě osobně na hpd.cz nejvíc baví?

Kvůli blogu... A pak jako, když se 2 roky rozhodujete, jestli se přihlásit, nebo ne, tak jako. Něco to v sobě má. Nejvíc mě baví ta komunita, tohle všechno. Je to pro mě život. Prostě je to tu super, to mě baví.


Pomýšlíš na 1. místo v síni? Myslím, že jednou za čas by jsi se tam mohla krásně vyhoupnout = )

Já tam budu. Ano, ano, už vás slyším. Ale já jsem k tomu fakt blízko a konkurence na první místo je malá ( ním neříkám, že tu nikdo nepíše, jo - je tu fakt hodně úžasných blogů, třeba eli a malířky ). Prostě... Ten den se zapíše do historie.


A zásadní otázka = proč jsi vůbec začala psát blog?

Protože jsem chtěla. Těch nápadů, co jsem měla ( za první týden psaní 131 plusů... respekt ). Chtěla jsem se prostě jak bych to řekla, vypovídat.


Chceš nám ještě něco říct, nějak svést debatu, něco připomenout atd....?

No, něco bych ráda k sobě řekla. Proč píši ty smajlíky, tři tečky atd. Můj mozek má totiž tendenci z článku dělat youtube. Takže já když píši, tak to je vlastně jako kdybych to říkala ( píši na stejné rychlosti jako mluvím, což je hodně rychle ). Takže proto píši takovým stylem.


Koho by jsi navrhovala do příštího dílu?

Koho bych tak dala... O jedno století později. Tak Josa, kdyby chtěla ( Josefa ). Proč...Protože proto xD. Za tohle mě asi bude nenávidět.




Děkuju moc Akalik, že to vyfržela a samozřejmě i Vám, že jste to četli! A ještě chci říct, že kdyby josefa tedy chtěla, že klidně může, tak ať mi napíše ;-) To je vše = )



Snad se Vám článek líbil a uvidíme se u dalšího dílu!



                                                                         Vaše: malířka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.