Otevři své okno...

Neobvyklé Vánoce - Vánoce /2/

                                                                 Vítej u dalšího článku!
Dnes to budou neobvyklé Vánoce.
Nebaví tě jíst kapra ani zpívat koledy?
Tak třeba letos zažiješ úplně jiné Vánoce.



Pozor!
Na všech změnách se raději dohodni s rodiči ,
protože by se jim to nemuselo líbit. 

Některé změny jsou trošku nákladnější.




Úplně jiné Vánoce

 
Neslavit je
1) Jak zažít úplně jiné vánoce? Toto je sice hodně moc velká změna , ale zkuste tento rok vánoce neslavit.Možná máte vánoce rádi , ale budete na tento rok určitě hodně vzpomínat , jako na rok kdy jste se hecli a prostě to udělali-nebo spíš neudělali.No , nebude to odpočinek od toho stresu , zapáchajících svíček a porcování kapra? Můžete využít Vánoční prázdniny a třeba můžete jet na hory nebo tak.
 


Vánoce jinde
2)Představte si Vánoce jinde - jako úplně jinde. Třeba v Thajsku nebo v Norsku.Proč ne , není to nemožné.My předminulý rok plánovali Vánoce v Thajsku , ale babička musela do nemocnice , takže jsme nikam nejeli.Ale jen si to představte , dárky na pláži , štědrovečerní večeře pod palmami........





Vánoce bez dárků
3) Asi si říkáte  :"Jakože cože? Nikdy!"Nebudu tu roznášet moudra typu "Vánoce nejsou jen o dárkách jsou o lásce a o tom že se sejde celá rodina".Ruku na srdce jde nám hlavně o dárky , prázdniny a jídlo.Ale zkuste se dohodnout s rodinou že dárky nebudou , uvidíte jak hrozně moc ušetříte vy i vaše rodina.Mějte normální večer s výzdobou , večeří , stromečkem , ale proste bez dárků. 






Jiná štědrovečerní večeře

Jiné ryby
1) Už vás nebaví kapr?Jíte ho každý rok, chutná vám, ale nesnášíte to zabíjení, vaření a vyndavání kostí?Co takhle zkusit jinou rybu.Doporučuji lososa , tresku nebo pstruha.Jsou to zdravé ryby a hlavně to jsou ryby , takže ani zas daleko od tradice nebudete.A mimo jiné......Kapr nepatří mezi staré vánoční tradice.



Jiné chody
2)Jestli nejíte kapra , tak nejspíš jíte řízek.A pokud chcete změnu a rybu nechcete dám vám pár typů:Vinná klobása - náhrada kapra i řízku , ideální volba , ale pozor jsou lidi co ji nejedí (jako třeba já :-D) ,vánoční kuba - připravuje se z hub a krup a dříve se u nás na Vánoce jedl právě on, pečená husa -tu jedí především v Německu a Rakousku, pečeného krocana - stará dobrá Anglie :-D .




Jiné pití
3)Nevím co pijete , vaši rodiče nejspíš víno nebo pivo možná i šampanské .Předpokládám že pijete dětské šampanské, a asi máte těch přeslazených přeček co vám ani tak moc nechutnají dost. Zkuste pít třeby: punč-můžete pít horký nebo studený , zázvorový čaj - doporučuji předem ochutnat ,pečený čaj - kupujte kvalitní , horká čokoláda - dala bych si :-D

 



Prosím vypln tento dotazník:

https://www.survio.com/survey/d/G6C4N8V9D5Q1O6R6W

každý kdo vyplní dostane plusko






Jak oslavíte Vánoce vy?může to být jakkoliv , ale hlavně si to užijte.A zkuste nezešílet.Přeji vám ty nejlepší Vánoce!
                          Vaše Ama


    







Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.