očkování je horor

báje o mořských pannách

Vzhled

Popisy těchto bytostí se různí, nicméně mají společnou blízkost k pramenům, řekám a mořím. Ženy tohoto národa byla údajně půvabná, nádherná stvoření, která lákala námořníky svou krásou do moře, kde je utopily nebo sežraly, aby získaly duši, kterou ony samy neměly

Jejich horní část těla byla lidská, ale místo nohou měly rybí ocas.Všechny mořské panny ale nebyly zlé, vystupovaly spíše jako mocné kouzelnice, schopné ovládat mořské živly. Námořníci se často snažili mořské panny chytat a nutili je, aby jim splnili přání.

Výskyt

již jejich jméno napovídá, vyskytovaly se především v moři, ale podle středoevropských mýtů mohly podobné bytosti žít i v jezerech a nebo řekách, nebo chránit prameny velkých vodních toků.

Komentáře

DameofdeathVIP(ANIME!)

Něco mi říká, že to je zkopírované z nějakého webu... Nejsou v tom hrubky ( tedy až na ten lehce děsivý název ) a má to normální písmo. To nemůže být tvůj výtvor. Tedy... já jako beru, že se snažíš ostatním věci nějakým způsobem přiblížit, ale nebylo by mnohem působivější si přečíst na webech hodně informací, které pak můžeš zestručnit a sepsat je třeba do bodů, než použít slova jiných? Navíc mi přijde, že se o téma mořské panny celkem zajímáš, takže by neměl být problém něco vypracovat, že?

DameofdeathTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.