očkování je horor

Báje o mořských pannách 2 díl

PROTOŽE ANGELA MOMOMO CHTĚLA DALŠÍ DÍL TAK TADY JE !!!!!






Sirény(čili mořské panny nebo též mořské víly),neméně nádherné jako nebezpečné,žijí v nepříliš organizovaných říších hluboko na dně mořském

                                                        

Někdy je však jejich zvědavá letora zavádí až do pobřežních mělčin.

Obvykle bývají k vidění v noci na přístavních molech nebo na jemném plážovém písku,avšak dají se zahlédnout i za dne,pokud náhodou odpočívají na skalnatých útesech.Někdy také uvíznou na mělčině,kam je zanesl příliv.

                                                       

Sirény jsou na souši naprosto bezmocné.I když jim jejich obojživelné plíce umožňují dýchat nad hladinou,jejich stříbrné šupiny na slunci bleskurychle vysychají.

Mořské panny vynikají kromobyčejnou krásou,ale je nebezpečné se k nim byť jen přiblížit.Ostatně obyvatelé souše a moře spolu svádějí boj už odnepaměti.Rozrůstáním lidské populace a pokračujícím hubením mnoha druhů mořských kouzelných tvorů se toto nepřátelství ze strany sirén ještě prohloubilo.    

Zbarvení vodních bytostí je mnohotvárné a podobá se pestrému světu ryb,s nimiž sdílejí svůj domov.Mužští příslušníci rodu sirén(zvaní mořští vílové)se s výjímkou doby páření vyskytují jen ojediněle............... 

Podobně jako každá kultura po sobě i tvorové z moře zanechávají na svých stanovištích památky.

Hromádky prázdných škeblí na pobřeží naznačují,že tu místní mořské panny nedávno povečeřely-zpravidla však nevaří,ptoro po ohni nepátrejte.Nedaleko bude zřejmě ležet ostrý předmět,který jim posloužil k otevření ulit.Někdy narazíte rovněž na mořské řasy,sušící se na břehu.

Sirény z nich vyrábějí hrubou tkaninu zvanou "mořské plátno".Z té pak šijí oděvy,pletou provazy a koše.Nástroje sirén bývají zhotoveny z kostí,úlomků suchozemského skla a ostrých žraločích zubů.Nikdy však neobdahují kovové součásti.Jejich rukojeť bývá zpravidla upevněna úhoří kůží.
Občas se dají najít i mušle nebo kusy korálů s otvůrky.Pocházejí z náhrdelníku,které nosí sirény kolem krku a občas také omotané kolem ocasu

                                                 


Přítomnost mořských víl je prokázán,pokud se taková mušle s otvůrkem na místě nálezu běžně nevyskytuje.Mořské panny dokážou totiž urazit značné vzdálenosti a na svých cestách často ztrácejí či odkládají nejrůznější předměty.

















JESTLY CHCETE DALŠÍ DÍL TAK PIŠTE DO KOMENTÁŘŮ

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.