nechcimecj

pomyslné bezpečí

Sociální sítě...pro někoho důležitá věc, pro někoho hrozba, pro někoho věc, kterou nezná. Na co vlastně je? A je pro nás dobrý sluha,nebo zlý pán? Dost z Vás má Facebook, Instagram, Snapchat, Musicall.ly a další věci. Je hezké, že internet existuje, ale musíme si uvědomit, že online život pravým životem není.

Dost holek se nervuje z toho, že nemají likes a followers na instagramu. Závidí jiným a je ráda, když jí kdokoli pošle žádost o sledování a ona ji okamžitě přijme? Je to ale dobře? Teď se zastav a přemýšlej nad tím. Odpovědí je to, že to rozhodně není dobře. Může tě začít sledovat kdokoli, může se vydávat za nádherného kluka, který nemá ani jednu chybičku, ale je to opravdu on? Řekla bych, že ne. 

Internet má spoustu tváří. Pro nás známou, tedy když si potřebujeme něco vygooglit, napsat někomu zprávu...., ale má i pro nás slepou stránku. Využívají ji lidé, kteří se o tobě chtějí dozvědět věci, psát si s tebou ale má to hlavní záminku a to tu dostat Tě na kolena, vyžebrat z tebe hodně peněz, nebo si z tebe udělat jen tak srandu.

V naší republice je každým rokem zhruba 52-95 případů, kdy se objeví kyberšikana. Kolik jich je ale nahlášených? Polovina? Většina? Aspoň 25 %? NE! Ani ne 5 % případů. Dávejte si pozor, s kým si píšeš.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.