nechcimecj

A co teď...!??

Tento článek není za účelem, aby mě někdo litoval


Ve čtvrtek máme ve škole tělocvik. Ale tenhle byl jiný. První hodinu jsme si povídali s naším učitelem o horách. Druhou hodinu jsme měli ale učitelku, kterou na nic nemáme. Hráli jsme basketbal, můj oblíbený sport. A tady se to stalo. První zápas jsme nehráli, takže jsme se mohli poradit, aby jsme vyhráli v druhém zápase. Jako vždy se rozhodilo, adrenalin v krvi a pozorně soustředěni na míč. 

Bohužel ho měl druhý team. Protihráč, který má handicap, měl v držení míč. Bohužel nemá jednu ruku, ale je s tím smířený. Nikdo ho nebránil, tak jsem tam běžela já, ale teď už vím, že to nebyl dobrý nápad. Po chvíli, co jsem se rozeběhla, on udělal to samé, ale s tím rozdílem, že to udělal naproti mně. Neměla jsem čas změnit směr a ani jsem nechtěla, aby spadl, protože by se mu mohlo něco stát. Těsně před ním jsem začala brzdit a najednou jsem se sesunula k zemi. Ještě chvilku na to se hrálo, ale hra byla přerušena.

Najednou mi do očí vyhrkly slzy. Co se stalo? Udělala jsem si asi něco s kolenem. Nemohla jsem šlápnout na nohu, vůbec. Kluci mi pomohli se zvednout. Pak jsem si sedla na lavičku a začala koleno ledovat. Učitelka řekla, ať se domluvím s mamkou. Ona přijela a jeli jsme k doktorovi. Vzal nás hned. Musela jsem jít na RTG, ale ten byl negativní. Dostala jsem ortézu a to bylo vše. Za týden jsem šla na kontrolu. Koleno celé oteklé. Tedy žila jsem v domnění, že je to je otok. Ne, byla to krev. kterou mi doktor musel odsát. I na mé parametry mého mini kolínka jsem měla uvnitř obrovské množství krve. Kolik by jste řekli? 5 ml? 10? 15? Ne! 40 ml čisté krve. Což je prý hodně. Pan doktor nás tedy poslal na ortopedii.

Tam jsem čekala asi 6 hodin, než mě vůbec vzal. Řekl, že v koleni mohl být tlak až okolo 10 MPa (mega - pascalů) a že mám v koleni zase krev. Nicméně mi udělal ultrazvuk, na kterém ale nic neviděl. Krev mi odsál, tentokrát už menší množství (22 ml). Řekl, že má diagnóza nesouvisí s menisky jak si myslel doktor, který mě ošetřoval, ale že jsou to nejspíš křížové vazy.

A co teď? 11.3. jdu na kontrolu a 15.3. na magnetickou rezonanci. Kdyby se jednalo o vazy, museli by se sešít, ale nechci předbíhat.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.