Natalka d

Šikana

 Čau!!! Dnes takové vážnější téma. No víte někteří nemají takové štěstí na klidný život, někteří se někdy stali obětí šikany a o tom bude dnešní článek. Nebudu zdržovat a jdeme na něj.

Šikana je patologický jev, kdy se snaží jeden jedinec či skupina někomu ublížit, ať už slovně nebo fyzicky. Může být přímá či skrytá. Prolíná se také někdy s kyberšikanou. Ale jedno je hlavní je to opakované ubližování a tím pádem trestný čin. 


Příznaky šikany:

Posmívání se

Nadávání

Mlácení

Krádež věcí

 

 

A hlavně,když vám někdo ubližuje řekněte to dospělému, i když se bojíte to říct,že se vám pomstí,řekněte to. Oni se vám nebudou moct pomstít až se to zjistía pokud se bojíte jít sami,tak požádejte kamaráda nebo kamarádku,aby šel(šla) s vámi. Agresor bude mít velký problém a můžou ho vyhodit ze školy, bude lítat po ústavech.Hlavně ať to dospělí vědí. Potom se už nemusíte bát. Vaše noční můra bude zlikvidována. Šikanou trpí hodně lidí, měli bychom zabraňovat šikaně a pomáhat slabším, proto když někoho uvidíte, že někoho šikanuje nahlaste to. I být svědkem šikany je špatné.V Austrálii žije chlapec, který má problémy s kostmi už od narození, takže je menšího vzrůstu, proto ho šikanují ve škole. Už se mu snaží lidé pomáhat vypadá,  že už bude v pohodě. Kvůli šikaně se chtěl zabít.¨Na linku bezpečí kvůli šikaně volá desítky dětí denně, ale kvůli lásce a vztahům o třetinu více. Telefonní číslo na linku bezpečí:116 111 

Šikana je téměř všude, nikdy nejsme chráněni. Buďte pořád ve střehu. Obětí šikany jsou většinou lidé s hendikepem , jiné rasy,jiných názorů a dalších jiných odlišností.


 

 


 Ale obětí šikany se může stát i učitel, který se neumí bránit nebo je hysterický. U takového případu se to musí řešit, tak že se to nahlásí řediteli, policii a žáci dostanou kázeňská opatření. A tak dále. Následuje video o šikaně učitele. Možná, že ho budete znát.

 

 

 

A někdo se na youtube zřejmě  vyzpíval, vypadá, že ji taky zažil. (možná, že dostanu ban za dvě neslušná slovíčka)

 

Tak snad se nikdy nestanete oběťmi šikany. Přeji klidný život.

Vaše natalka d.

Komentáře

kajazVIP(The sims 4, the sims 3)

No já jsem byla několikrát obětí šikany smajl. A nejhorší je, že té cikance, zvlášť na ZŠ jí nadržovali. Na Sš mi dala konečně pokoj a každá jsme byly v jiné třídě.
Ale je tomu navždy konec, protože už nemusím nikam chodit.

kajazTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.