Natalka d

Tipy na knihy

Ahoj!!!Dneska tu mám pro vás tipy na knihy, takže tenhle článek je pro knihomolky,, které zrovna nemají, co ke čtení.


Břetislav a Jitka

Jste spíše kinestetický typ? Tedy, že se učíte zážitkem? Nepamatujete si moc fakta? Tak tohle je kniha přímo pro vás, dozvíte se něco z historie zábavnou formou smyšleného příběhu. O dívce, která se jmenuje Bára a je jí 12 let. Pomocí kouzelného atlasu cestuje časem do různých historických období, v tomto případě do období Břetislava a Jitky. Zažije spoustu dobrodružství a spolu s ní zjistíte, že Jitka se jmenovala pravým jménem Judita , a že se stala ženou Břetislava díky tomu, že ji unesl z kláštera. Autorkou je Veronika Válková.



Celou sérii After. O Hardinovi a Tesse, zároveň se nenávidí a milují. Jedno je ,ale jisté nemohou bez sebe žít. Krásná romantická série od známé autorky Anny Tood, která začínala se psaním na Watpadu.



Ten, kdo stojí v koutě

Kniha je podle mě pro ty, co jsou na začátku puberty a moc toho o tomto tématu nevědí, je to takový anonymní deník dospívajícího šestnáctiletého chlapce. Je to hodně na city ,ale žádnou velkou romantiku nečekejte, spíše snění a deprese, někdy i psychické problémy způsobené smrtí tety Helen. Tahle kniha rozhodně není, jen tak nějaká, je psána dopisy anonymnímu příteli.



Galantní poezie

Pokud máte rády básně. Tak je to přímo kniha pro vás, je to taková sbírka zamilovaných básní z 18.-19.století.Někdy ani neznáme autora dané básně, ale je pěkné ,že nám historie něco zachovala.



Bára krotí Ameriku

Máte rádi příběhy ze školního prostředí? Tak tohle je přesně pro vás. Příběh pojednává o 13leté Báře, která nastoupí do 9. třídy a pojede se svojí sestřenicí a tetou do Ameriky, kde se bude učit anglicky a pozná nové kamarádky. Jsou tam použita i některá slova ze španělštiny. Takže si určitě počtete.



Jiřina Bohdalová- nehasnoucí hvězda

Slavná herečka ,která letos oslavila 90.narozeniny. Tahle kniha je takový její životopis. Takže doporučuji všem ,kteří alespoň trochu znají Jiřinu Bohdalovou.



Dějiny zemí koruny české -Historie školství a vzdělanosti

Chcete se něco dozvědět o historii školství. Tak tohle je kniha přímo pro vás. Rozhodně tři měsíce máte na čtení vystaráno.


Pýcha a Předsudek

Slavný román od Jane Austenové ,který je také na seznamu maturitní četby vypráví příběhy 5 dívek-sester. Objevuje se láska ,pýcha a předsudky, určitě znáte klasiku. Nejvíce mi tedy byli sympatičtí Darcy a Elizabeth. Potom ještě druhá ze sester Jane. Ty ostatní už jsou takový divoký podle mě.



Všem klukům,které jsem milovala

Dnes už teenagerský fenomén, který nemusím nijak představovat ,ale pro jistotu ,je to o dívce jménem Lara Jean, která píše dopisy jen tak pro sebe klukům, které milovala a dá si je do krabice, ale někdo je odešle a ona je musí získat zpátky a nějak zmírnit své ztrapnění. A ještě mnohem víc.


Vybrané kapitoly z obecné pedagogiky

Tahle knihy je pro ty, které zajímá systém školství a také může sloužit jako studijní materiál pokud jste na pedagogické škole. Je jedno jestli na střední nebo na vysoké.


Historie světa

Chcete vědět něco z historie antiky a jiných témat ,tak tohle je přímo kniha pro vás. Je hezky zpracovaná, takže doporučuji už pro čtenářky od 11let.


Staré pověsti české

Kniha obsahuje klasické pověsti české, je to taková klasika od Jiráska. Na čtení je náročnější, takže doporučuji až od 13 let.


Tak to je pro dnešek vše. Určitě se podělte do komentářů pokud jste nějakou už četli.

Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Jedinou z uvedených knih, kterou jsem četla, je Pýcha a předsudeksmajl A též ji mohu jen a jen doporučit.

Na After se chystám, protože chci vědět, jestli je to opravdu tak toxic, jak se říká. Nicméně uvažuji, jestli by nestálo za to, přečíst si anglickou verzi. Obecně čtu anglicky velmi nerada, protože u toho strávím daleko více času, ale zrovna u tohohle mě to lákásmajl

Všem klukům jsem viděla film, velmi se mi líbil, ale knihu číst v nejbližší době neplánuji. Nějak nevím, proč bych si ji měla přečíst smajl A jelikož na seznamu mám spoustu jiných knih...

Butterfly340To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.