Natalka d

Brzy budou prázdniny

Ahoj. Jak už z názvu čtete,tak  asi víte o čem bude dnešní článek. Jelikož budou za chvíli prázdniny,tak vám sem dám různé tipy na výlety. Tak třeba ve Znojmě se spustil projekt mastozadax. Cíl projektu je zvýšit turismus ve městě Znojmě,které se nachází v Jihomoravském kraji kousek od města Vídeň. Na stránkách města Znojma jsou napsaná místa,která se připojila do projektu,pokud nějaké místo navštívíte a utratíte určitý počet korun. Můžete dostat poukaz na vstupenku zadarmo. A zadarmo byste mohli jít na radniční věž,hradební opevnění a také do podzemí. Více na stránkách města


Dále třeba v Praze mají podobný projekt. Prostě na různých místech naší republiky.

Tak teď vám tady dám tipy na aquaparky: Jindřichův Hradec(má,jak krytý bazén,tak venkovní,venku je studená voda a vevnitř teplá, v aquaparku jsou dva tobogány,plno bazénů a super atmosféra.)

,Aquapark Jihlava(vevnitř se nachází dva bazény a venku tak asi pět.Vevnitř je takové malé jezírko,kde se střídá voda teplá a studená. Určitě doporučuji.),



Aquapark Horažďovice(Je tam dětský bazén s třemi skluzavky mi jeden tobogán,jeden plavecký bazén a bazén na blbnutí.)


Tak to byly aquaparky.  Teď zoo.

  Zoo Zlín(velký prostor s hodně zvířaty,krásný výhled, zmrzlina skoro na každém rohu. Mají tam krásné žirafy,slony,hyeny,ale taky plno dalších zvířat.)


,

Dále třeba Zoopark na Hrádečku(nachází se v Dolní pěně u Jindřichova Hradce, zvířata tam můžete vidět krásně zblízka, najdete tam např. Skunka,lva,lamy a plno dalších jiných zvířátek.),



Určitě vám také musím doporučit Zoopark ve Vyškově(je to tam úplně nově zrekonstruované, jsou tam blízko vidět klokani, uvidíte tam i včely v úlu, hospodářská zvířata a ještě plno dalších zvířat a přímo ze zooparku můžete jet do dinoparku.)


,


A ještě nesmím zapomenout na zoo Hodonín.(Hlavní doménou jsou tam smetanově bílí lvi. Také jsou v zoo pakoni,ovce a je tam i Kajman pro ty,co neví,tak Kajman je zakrslý krokodýl.)  



Nyní jsem vám řekla pár tipů na zoologické zahrady a zooparky. Hrady a zámky jsem vám už doporučovala minulý rok. Co bych vám mohla dál doporučit? Tak třeba zrcadlová bludiště. Takže nejdříve vám doporučím Zrcadlové bludiště v Kroměříži(je tam plno zrcadel,můžete si tam sednout a podívat se na sebe nebo se podívat do zrcadel,která vás dělají menšími,většími,tlustšími,hubenějšími,atd. Nebo také můžete jít do samotného bludiště,ale bacha na hlavu,ta tam něco nerozbijete a ať se tam neztratíte.)


 

A ještě vám doporučím zrcadlové bludiště ve Vranově nad Dyjí. Je to propojené zároveň s akváriem českých ryb, v zrcadlovém bludišti se můžete podívat do zrcadel,kde vypadáte legračně a nebo můžete přímo do bludiště,pozor na optické klamy.)


Tohle byly všechno tipy na cestování po ČR. V ČR je samozřejmě ještě plno míst k vidění a jsou dobré. Pokud budete chtít se osvěžit a nebudete moct se nikam koupat ,ani do přehrady,tak si kupte meloun nebo zmrzku. Alespoň trochu vás to ochladí. Užijte si léto holky.  Ahoj.



Komentáře

natalka dVIP(Svěřování se,rady a zábav...)

julie kirová: Letos pojedeme do Uherského Hradiště na dovolenou,ale zase jsme tři roky nebyli na dovolené. Sice my jezdíme na různý místa,ale taky toužím po věcech,co nemám,takže nejsi sama, kdo lidem závidí,buď v pohodě. Nechci se ti chlubit,promiň.

natalka dTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.