Natalka d

Hrady a zámky, které stojí za to navštívit

Čau!!! Dnes se hlásím podruhé. Ano je to tak, teď mám hlavu plnou nápadů, tak snad to nebude nesmysl. Je to článek o hradech a zámcích, které bych vám doporučila navštívit. Tak můžeme jít na to.

 

                                            Zámek Lednice 

 

                      Krásný zámek, který byl letním sídlem Lichtejnštejnů. Má hodně prohlídkových okruhů a také nabízí výstavu pro děti, na které si můžou hrát. Má  základní prohlídkový okruh, Dětské pokoje a výstava loutek, soukromé apartmány a umělou jeskyni. Nabízí jízdu lodičkou až k Janohradu a nebo kočárem.

 

 

 

 

 

                                                 Zámek Valtice ( zimní sídlo Lichtejnštejnů)

 

                 A samozřejmě Valtice krásný zámek. Má hrozně moc prohlídkových okruhů třeba základní okruh, prohlídka zámeckého divadla, bylinková zahrada, výstava kostýmů z filmu Marie Terezie, Dianin chrám, kolonádu na Rajstně, zimní prohlídky nebo mají výstavy atd. No prostě plno dá se tam zabít čas na celý den. Je tam zase jízda kočárem.    


 

 

 

                                                Hrad Bítov 

 

                               Dobrý hrad, který má základní prohlídkový okruh, kde jsou vycpaná zvířata, pak mají třeba hladomornu, pivovar a nebo zbrojnici. Když ¨půjdete  po schodech dolů do zahrady, tak určitě uvidíte malou zoologickou sbírku a nějaký kostel potom rybník a další věci. 

 

           

 

 

 

                                             Zámek Dačice 

 

Tento zámek má rozlehlý park, hezkou cukrárnu a jednu prohlídkovou trasu. Sice je jedna, ale je hrozně dlouhá a dobrá. Když jsem tam byla naposled měli tam výstavu kuriozit nebo výstavu, jak vznikla Dačická kostka cukru a taky tam byl chrám.

 

 

 

                                          Zámek Milotice 

 

        Hezký zámek se základní prohlídkovou trasou a trasou z kostýmem, který si musíte zarezervovat a zaplatit 300 KČ na osobu a taky krásným parkem, kavárnou a pradávnou kavárnou. 

 

 

 

 

                                     Zámek Vranov nad Dyjí 

                  

  Krásný zámek, který stojí na skále a kdysi byl hradem. Má základní prohlídkovou trasu, soukromé pokoje, prohlídku celým zámkem a letos má výstavu korunovačních klenotů, která se blíží ke konci.     

            

 

 

                                Zámek Třeboň 

 

Má malé nádvoří, velké nádvoří, zahradu a plno prohlídkových tras třeba Rožmberské interiéry a mnoho dalších. Blízko zámku se nachází známá Scharzenberská hrobku nebo lázně. Možností je opravdu hodně.

 

 

                                      Zámek Červená Lhota 

 

   Legendární místo, kde se natáčela pohádka Zlatovláska. Má základní okruh, dětské pokoje nebo park. Vzhledem je krásný červený a u zámku se nachází dobrá zmrzka.

  


Ještě je plno hezkých hradů a zámků, ale to už si umíte domyslet a čau !!!

 

 

 

  

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.