Natalka d

Dušičky

Good Afternoon!!! Zítra jsou Dušičky. Vím, že tohle se nějak extra neslaví ani já to neslavím, ale prostě o tom napíšu a možná i trochu zavzpomínám na mé předky. Takže:

Dušičky se slaví v ČR. Vzniklo to vlastně ze svátku všech svatých a Halloweenu. Je to taky o strachu. Ale ne tak docela. Dušičky se slaví tím, že lidé chodí dávat na hřbitov květiny nebo svíčky zapálit. V tento den se vzpomíná na předky. Prý, že se v noci nechodí  na hřbitov, říká se, že v tenhle den si hříšné duše odpočnou a odejdou z očistce a nemají se rušit.                                                    

                    

A taková moje příhoda ze hřbitova: Byla jsem malá, šla jsem s prarodiči na hřbitov dát květiny na hrob jejich rodičů, já jsem si  ráda stoupala na ten kámen takovej jakej máte na obrázku a děda mě strašil, že se podemnou ten kámen propadne.

 

Teď pár vtipů. Internete půjčím si od tebe pár vtipů. Ano? Internet:,, Jasně."

 

                                      Vtipy 


Přijde pan na Dušičky na hřbitov a diví se: ,, Tady je dnes nějak živo."

 

Na Dušičky: ,,Nevíš proč stojí před hřbitovem tolik aut ?"  ,,No.... tak asi s nima nemá, kdo odjet."

 

 Novákovi jedou na Dušičky na hřbitov a paní oznamuje manželovi:,, Na ten hřbitov se musím pořádně obléknout a namalovat, abych byla hezká, mám tam jednoho známého."

 

K nebeské bráně přišli dvě dušičky, farář a řidič. Svatý Petr vezme nejprve řidiče a faráři  poručí, ať počká. Ten se rozčílí, jak je možné, že nějaký řidič má před ním přednost. Svatý Petr na to: ,, Co bys nechtěl?" "Když ty jsi na zemi v kostele kázal všichni spali." ,, Ale když tenhle řidič řídil všichni se modlili."

 

Tak děkuji internete. A ahojte všichni !!!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.