Natalka d

Co vědět než si pořídíte zakrslého králíčka

Ahoj!!!  

Přemýšlíte nad tím ,že byste si pořídili domácího mazlíčka? A nevíte jakého? Tak dnešní článek je přímo pro vás. Dám vám tip na mazlíčka a napíši vám pár důležitých informací, které byste měli vědět než si takového roztomilého mazlíka koupíte. Takže můžeme začít


Zakrslý králíček

Potřebuje očkování ,takže najít nějakého veterináře.

Potřebuje koupit klec, pelety(nasypete do záchodu), granule. A měli byste mu pravidelně chodit sbírat vrbové větvičky ,trávu, listy.

Můžete mu dáti listy z jahod či zelí nebo zeleno kůru z melounu.

Nikdy mu nedávejte piškoty ,chléb, atd. Bylo by mu špatně a nadýmalo by ho to.

Jak poznáte ,že je králíkovi špatně? Výkaly jsou nezvyklé barvy ,králík může kašlat.


Také byste s ním měli jít k veterináři mu nechat ostříhat drápky, očkovat se má dvakrát ročně, tedy jednou za půlroku=jednou za šest měsíců.

Záchod mu koupíte speciálně ve zverimexu.

Hlavně mu nekupujte žádné dřevěné domečky ,nevejde se do nich.

Mrkev ho učte jíst později, asi tak ve 4.měsíci.


Rád si hraje s ruličkami od toaletního papíru. Takže ruličky nevyhazujte a schovejte pro králíka.

Když ho budete chtít pouštět z klece je lepší si vzít pro něj koberec a hlídejte ho ,ať vám nerozkouše dráty od počítače či televize. Je rád, když ho budete hlásit. Až bude třeba ve 3.měsícia bude k vám běhat ,můžete ho zkusit hodit před sebe, když k vám přiběhne, znamená  to ,že ho to baví a chce ještě. Když vás olízne znamená to ,že vás má rád.


A jak ho naučit čůrat na záchodě? Když se počůrá vezměte kapesník a dejte ho na pět sekund do daného místa a pak to strčte králíkovi před čumák a dejte králíka na záchod, když ho budete brát vezměte ho pod krkem a pod zadkem ,aby nemohl cuknout a škrábnout vás.


Připravte si také košťátko a lopatku ,protože kudy chodí ,tudy bobky trousí. Máte štěstí, že bývají tvrdé a nesmrdí. Je to nenáročný mazlíček, jen potřebuje seno a třikrát denně granule a misku z vodou. Je bezpečný i pro malé děti. Vůbec nevadí, že maže třeba 5 letého brášku, který se bojí zvířat ,stačí když vám dva dny na adaptaci a na králíka si zvyknete. Jméno mu můžete dát lidské. Je to zakrslý králíček a to znamená, že je pouze na mazlení ,takže není určen na jídlo, bylo by vám zle. Králíčci se dožívají za dobré péče maximálně 10 let. Pokud tedy si chcete pořídit domácího mazlíčka ,rozhodně vám doporučuji zakrslého králíčka s teddy genem lvíček. Králíček vám pomůže dostat se ze stresu, odpočinout si, odreagovat se a už nebudete osamělí. 








A jaká barva králíčka se k vám hodí?  To se dozvíte v takovém malém testíku.


1. Vaše oblíbená barva je:

A) Bílá

B) Hnědá

C) Šedá

D)Černá


2.Jste spíše:

A) Na první pohled andílek ,ve skrytu duše ďábel.

B) Na první pohled ďábel, ve skrytu duše andílek.

C) Od každého kousek.

D) Varianta B)


3. Jste:

A) Dobrodružní

B) Domácí povaleči

C) Stateční

D) Divocí


4. Jak byste se popsali jedním slovem?

A)Vyčůraní jak mračna

B)Krásní

C)Chytří

D) Upřímní


5. Oblíbené ovoce:

A) Hrozny

B)Banán

C) Rybíz

D)Jablko


Většina odpovědí A) -Hodí se k vám bílý králíček, na první pohled bílý jako anděl, ale opravdu je to anděl? Je vyčůraný jak mračna a proto s vámi bude dobrý parťák na dělání průšvihů.


Většina odpovědí B) -Hodí se k vám hnědý králíček, je hodný ,stejně jako vy, domácí povaleč a můžete si s ním hrát a zároveň si číst knihu.


Většina odpovědí C)- Hodí se k vám šedý králíček. Je to takový zlatý střed, něco mezi nebem a zemí, s tímto králíčkem budete mít pořád ,co dělat a svůj pestrý rozvrh aktivit můžete obměňovat.


Většina odpovědí D)-Hodí se k vám černý králíček. Je jako vy, divoký, ale upřímný, s tímhle králíčkem si užijete, můžete si pustit hudbu, schválně jestli bude běhat.

Doufám, že jsem vám pomohla a ahoj.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.