Natalka d

Podzim

Ahoj, jen připomenu, že 22.září nám začal podzim. A ještě než začneme se článkem, tak vám oznamuji, že články budu vydávat 1× týdně a to v pátek a to z důvodu toho, abyste třeba týden nebyli bez článku, samozřejmě kdybych měla více času, tak určitě vydám více článků za týden. Ale v pátek  můžete počítat se článkem. A teď teda jdeme na tento článek. 


Podzim začal 22. září.  Na podzim dozrávají jablka a hrušky. Děti pouštějí draky, sbírají kaštany, žloutne a padá listí. Ptáci létají do teplých krajů, některá zvířata se připravují na zimní spánek, např. medvěd. A na podzim na mě přichází podzimní únava a nechce se mi vůbec nic dělat. A jak to máte vy?  A bacha na rýmičky ještě budou mít podezření na covid ,takže otužování, pít čaj, chodit ven, nechodit v lehkém oblečení, ale už se tepleji obléct. Pokud vysvitne sluníčko ,tak už je jen babí léto, takže žádné extra teploty.

A taky jezte ovoce, zeleninu a  nějaký ten vitamínový doplněk stravy, abyste měli imunitu. Co dál se děje na podzim? Slaví se různé svátky, průšviháři vylézají z lavic a začínají hodným žákům škodit, dále slavím narozeniny(to samozřejmě nikoho nezajímá),  začíná velké období písemek a zkoušek ,žáci osmých a devátých ročníků se připravují na přijímací zkoušky a ještě plno dalších věcí se děje.

Ještě se modlete ať nám nezavřou školy a ať ten covid zmizí a nebo ať nás nechají promořit. (Jen můj osobní názor, takže jestli se neshoduje s vaším, tak se omlouvám.) A jak jste na tom se sběrem podzimních plodů? Např. kaštany.  My jsme včera nasbírali plný koš.  


Tipy, co dělat na podzim:

Sbírání listí, kaštanů a jiných plodů, skákání v listí, koukání se na televizi, poslouchat hudbu (dokáže zklidnit a zastaví stres), dejte si něco dobrého, něco si vyrobte, přečtěte si něco, když jste sami, tak si klidně něco zazpívejte třeba vaši oblíbenou písničku, něco si běžte koupit například boty na zimu, atd.


A teď tu mám pro vás tip na Dyi:

 

Tohle je prostě takový ten typický podzimní věnec, doma jsme ho dělali a vypadá dobře, prostě si nasbírejte kaštany, ale asi hodně, aby vám pak nedošly, sežeňte si takovou tu pistoli, v který máte horký lepidlo, pak už jen potřete kaštany lepidlem, nalepíte na věnec, počkáte až to zaschne a můžete to ještě dozdobit třeba skořápkami od ořechů a nebo tím obalem od kaštanu.



A tady máte takový typ na masku. A jak se to vlastně dělá? No prostě počkejte až začne padat listí, nasbírejte, alespoň 15 listů a zase bude potřebovat tu pistoli s tím lepidlem, listy položíte a zkoušíte pomalu sestavovat masku a slepujete lepidlem až to zaschne, tak by bylo dobré děrovačkou udělat dvě díry vzadu na konci masky a dát si tam takovou tu gumičku, která bývá na maskách.


A teď takové tematická píseň:



A na podzim slavíme různé svátky, např.:

Svatý Václav 28. září

Mezinárodní den hudby 1.října

Mezinárodní den zvířat 4.října

Mezinárodní den úsměvu 5. října

Den vzniku samostatného československého státu 28. října

Halloween 31. října

Dušičky 2. listopadu

Svatý Martin 11. listopadu

Mezinárodní den tolerance 16. listopadu

Den boje za svobodu a demokracii 17.listopadu

 Svatá Kateřina 25. listopadu

Svatý Ondřej 30. listopadu

Svatá Barbora 4. prosince

Svatý Mikuláš 5.prosince ( 6. má svátek)

Svatá Lucie 13. prosince


 Zajímavosti ohledně podzimu:


Globální oteplování ovlivňuje i podzim.

Děti narozené na podzim jsou lepší studenti.

Lidé mohou prožívat „ podzimní říji“ podobně jako jiná zvířata.

 Průzkum, který má na svědomí facebook, jasně říká, že status na „zadaný“ či „ve vztahu s…“ si na podzim změnilo o mnoho více lidí než v jiných obdobích roku.

 Před 1500 lety byla úspěšná sklizeň zárukou přežití.

Na podzim se častěji tloustne.


Tak tohle je pro dnešek všechno a ahoj!!!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.