Natalka d

6 tipů jak si vybrat střední školu

Ahoj. Stále nevíte na jakou jít střední školu? Tak dneska vám dám 6 tipů, abyste si už konečně vybrali. Pro některé je to příliš brzy, pro některé je tento článek už dávno pozdě vydaný a pro některé akorát. Já nevím v jaké situaci jsou mí čtenáři a tak tenhle článek píši pro ty, co tyhle rady potřebují. Jsou to pouze rady pro ty, kteří doopravdy nevědí, kam jít na střední. Já vám nerozkazuji, jen se vám snažím poradit. Nebudu zdržovat a jdeme na to.



1.Přemýšlejte, co by vás bavilo. Jaké povolání by vás bavilo, co byste chtěli dělat.




2. Zjistěte jaký jste typ, zda humanitní nebo matematický. Humanitní= Jazyky, dějepis, občanka, atd.

matematický= matematika, fyzika,chemie,přírodopis, atd.

 

Tahle asi vypadá matematický typ člověka nad knihami humanitního zaměření.



3.Pokud se dobře učíte a nevíte, kam byste chtěli jít, tak běžte na nějaké gymnázium.




4.Pokud vás učení nebaví a jste zruční, tak běžte na učňák.



5. Pokud jste humanitní typ a nevíte kam jít, tak běžte na nějaké lyceum. Třeba pedagogické a nebo běžte na něco jiného ohledně pedagogiky, ale záleží na vás jestli by vás učitelství bavilo.



6.Pokud jste matematický typ a nevíte, kam jít, tak běžte na ekonomku.


Pokud už máte vybranou střední klidně se podělte do komentářů. Teď je velký nedostatek učitelů, ale my jsme silný ročník, my to zlepšíme. Ale musí se najít lidé, které by učitelství bavilo. Tak schválně, kdo jde na střední pedagogickou školu? Podělte se do komentářů milí čtenáři. 


Mějte se krásně a příště na viděnou.



Komentáře

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

K tomu gymnáziu bych nejspíš ještě doplnila, že by tam měl jít člověk, který si je alespoň trochu jistý tím, že po střední půjde ještě na vysokou. Gymnázium je totiž skvělá škola pro někoho, komu jde učení a přitom neví, co přesně by chtěl dělat, protože je všeobecně zaměřené, ale právě i to je jeho velký nedostatek - protože pokud člověk vystuduje gympl a nepůjde na vysokou, je v podstatě bez jakéhokoliv zaměření a práce se mu potom hledá hůř. Netvrdím, že by ji nenašel, ale asi by ten výběr byl užší a při výběrovém řízení by potenciální zaměstnavatelé dali přednost někomu s určitou odborností.
Také, i když teď momentálně někdo tuší, co by ho mohlo bavit za zaměstnání, v budoucnu se jeho okruh zálib může ještě změnit a stejně tak i jeho vysněná profese. Proto bych ráda poukázala na to, že rozhodně nevadí, když si člověk vybere "nesprávnou" střední školu. Obor se dá buď změnit, nebo se dá potom pokračovat na vysokou školu, s jiným oborem - tak, jak to bylo i u mě. smajl Vystudovala jsem módní návrhářku, protože mě už od malička bavilo kreslení a malování a umění celkově, ale v budoucnu chci být kriminalistkou, proto se teď hlásím na práva. smajl S tím, že mě střední naučila spoustu užitečných dovedností (například jsem se zlepšila v kreslení, naučila jsem se šít, dělat střihy na oděvy atd.), které se v osobním životě mohou hodit.
Možná bych zmínila ještě umělecké školy, protože těch je taky spousta, ale jinak je to moc hezký článek, věřím, že někomu může pomoci. smajl

CaliopeiaTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

sophia cookieVIP(Milujeme Soy Lunu a její ...)

natalka d: Hele, můžu dělat třeba delegátku v cestovní kanceláři, tlumočnici, průvodkyni,... Je toho hodně. Ale chtěla bych si udělat ještě nějakou vysokou, ale nejsem si jistá, jestli mě bude tenhle obor naplňovat.

sophia cookieTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.