Natalka d

Jak se vypořádat s úkoly,kterých je moc

Takže dneska takové rady. Máte moc úkolů a nevíte,jak je všechny splnit? Tak teď vám pořadím. 

Takže nejdříve si dejte oběd,abyste měli energii. Potom splňte úkoly,které jsou pro vás jednoduché a jdou vám,pak si nachystejte do školy. Dále zkuste ty těžší úkoly,kdyby vám mozek nemyslel odpičiňte si a zkuste přemýšlet. Když jeden splníte,tak zkuste splnit ještě jeden potom bych doporučila doplnit energii a dát si třeba bonbóny nebo nějakou jinou sladkost a pokračuje takhle dál. Pokud je nějaký úkol,který nedokážete vyřešit,tak nejdříve se podívejte do sešitů a učebnic z daného předmětu jestli tam není náhodou něco, co by vám pomohla úkol vyřešit,když to nepomůže hledejte na internetu. Stále nevíte? A konečný a nejúčinnější krok požádejte rodinu,aby vám s úkoly poradila a pomohla. A když není nikdo doma? Napište spolužákům a zeptejte se na úkol pokud jsou vaši kamaradi určitě vám poradí pokud úkol mají hotový. A ještě vám dám radu: Dávejte v hodině pozor, i když vás to nebaví,protože pak si co nejvíce věcí zapamatujete a úkol budete mít za krátko hotový.  Určitě to bude pro vás výhodnější, protože pak budete mít více volného času.

 

Hlavně si mezi úkoly dejte odpočinek, protože se na to jinak nebudete soustředit, nic nebudete vědět a možná se zblázníte a budete unavení.

 

 

Odpočívat můžete aktivně i pasivně je to na vás.

  Aktivně

 

 Pasivně

 

 Pasivně

 

 Aktivně

 

Prostě aktivní odpočinek je ten, že chodíte, sportujete, pracujete a nebo jste na výletě. Pasivní odpočinek- ležení, zahřátí se ve výřivce , sauna, čtení, sezení u televize, atd. Odpočinek by se měl střídat, protože, když budete odpočívat aktivně, tak taky se můžete unavit a když budete odpočívat pořád pasivně nebudete v noci moct  spát, ráno budete druhý den unavení, budete čím dál línější a nebo budete pořád čilí a budete pořád doma a to můžete dostat nějakou nemoc, takže radši střídat druhy odpočinků. Tak už se s vámi loučím a ahoj!!!

 

 

 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.