Můj (bez)vadnej život

Makeup bez makeupu - parodie (hodně kakaa)

Čaute, jak se máte? Já celkem fajn. Dneska jsem si připravila takový napůl módní a napůl DIY článek. Bude to taková parodie, takže mě neberte vážně, nechci nikoho urazit ani zesměšnit, jenom chci zkusit napsat takový humorný článek, protože jsem teletina. :-) Už jsem jednou doma zkoušela takový podobný makeup udělat a vypadalo to divně, vypotřebovala jsem spoustu věcí a bylo to zbytečné, ale aspoň mě to bavilo. Tak jdeme na postup.

Makeup

Můžete smíchat vodu, mléko a strouhanku. Jestli nevznikne něco (ne)použitelného, dá se přidat třeba vajíčko, krém, nebo víc vody. Pro zesvětlení použijte mouku, pro ztmavení třeba kakao.

Rtěnka

Maliny ideálně neposlouží, zato červená řepa ano. Pokud chcete jinou barvu nebo bílý podklad, použijte zubní pastu. Dá se použít i kakao.

Pudr
Můžeme smíchat všechny prášky doma, například zmíněnou mouka nebo kakao. Radím nezůstat jen u toho, možností je tolik, že se nedají spočítat (asi tři).

Obočí

Opět můžeme upotřebit kakao (nejlépe v kombinaci s vodou nebo krémem). Jinak se dá použít i hlína.

Oční linky (kapitola sama pro sebe)

Možností je více než dost. Mimořádně se kakao moc nehodí, jako náhrada je ideální tekutá čokoláda. Nebo můžete použít fixu. Cokoliv tekutého aplikujeme párátkem (ale nesmíme si vypíchnout oko). Nezoufejte, na tekuté věci se dá nalepit kakaový prášek.

Typy linek (druhá část kapitoly Oční linky)

Je tady několik typů očních linek. Tady jsou!

1. TYP - Jestli jste umělci a snažíte se o 'kočičí linky', můžete vytvořit něco zcela jedinečného (nebo vypadat jako Freddie Mercury).

2. TYP - Jestli umíte alespoň trochu udělat oční linky, ale zároveň nevíte, jestli pět linek stačí, můžete si udělat ostudu (nebo vypadat jako Kleopatra).

3. TYP - Jestli nemáte žádné zkušenosti nebo to děláte poprvé, můžete si počmárat celý obličej (nebo vypadat jako některý z členů kapely Kiss).

PS: Možnost uvedená v závorce u typů linek je ta lepší.

Řasy

Když řasy nejdou namalovat, musí jít nalepit. Štětiny ze smetáku a lepidlo Mamut se hodí. Jestli chcete vypadat originálně, posypte kakaem.

Oční stíny

Namazat víčko olejem a nasypat kakao.

Závěrečné úpravy

Můžete makeup maloučko upravit kakaem.

Závěrečný tip

Nešetřete s kakaem!!!

Závěrečné slovo

Máte hotovo! Udělejte si kakao, jestli Vám nějaké zbylo, udělejte piruetu a zavolejte sanitku (protože se do nemocnice sami nedostanete).

PS: Je mi hluboce líto těch, kteří to brali vážně a ještě víc líto těch, kteří to zkusili a nejvíc líto těch, kteří skončili v nemocnici.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.