Mazlové a všelijaké jiné věci

Francouzština nebo ruština?

Ahoj, tak jsem úspěšně přijata na svou střední školu. Přijímací zkoušky jsem zvládla tak nějak průměrně, ale to teď neni podstatné. Takže k věci: běží vlatně o to, že si mám vybrat 2 jazyky (kromě angličtiny, ta je povinná samozřejmě). Na výběr mám 3, a to němčinu, francouzštinu a ruštinu. Němčinu jsem si vybrala za první jazyk, protože v ní chci pokračovat od základky, baví mě a jde mi. Jenže teď váhám, který jazyk si vyberu za druhý, jestli francouzštinu, nebo ruštinu - prostě váhám a tak bych potřebovala poradit. Který jazyk by jste si zvolily vy a proč, popřípadě byste mi doporučily?

Komentáře

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Nebudu sem psát to, co už několik přede mnou, takže jen tak krátce.
Pokud chceš jednoduchost, tak vol Ruštinu. Bude ti ale celkem k ničemu.
Francouzštinu sice taky jen tak někde nevyužijes a je těžší, ale pořád je užitečnější než Ruština. Až tak těžká vlastně ani není. Časy si jsou celkem podobné, spoustu slov už znáš a zbytek se naučí celkem snadno smajl
Taky si myslím, že ti francouzština rozšíří obzory. Poznáš kulturu i myšleni, což je fakt super smajl

Directionerka26To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Damaris HarrisVIP(Langustičky)

Ahoj. Na škole se učím necelý rok ruštinu a dva francouzštinu. Tak ti sem napíšu krátce nějaké výhody a info o jazyce.

Ruština-slovanský jazyk, docela se mi pletou jejich slova s českými. Azbuka je naprosto v pohodě, chvilku zabere se ji naučit, ale nic hrozného. Stavby vět a celkově jazyk blízký češtině.

Frájina-složitější výslovnost (nic nečtou tak jak se to píše), měla bys mít trochu hudební sluch, abys jim rozuměla. Celkem dost pravidel, ale hodně povědomých slov. Třeba z angličtiny, protože angličtina pojala dost francouzských výrazů.

Za mně je francouzština zní lépe a je taková...estetičtější. Ruština je taky super a možná trochu jednodušší, alespoň pro čechy. Kdybych měla volit seminář jen z jednoho jazyka, je to ale francouzština. Lépe se učísmajl

Damaris HarrisTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Ruština je podobná je opravdu lehká a naučíš se jí hned ( i azbuka je lehká a jak se jí naučíš, máš vlastně půlku za sebou). Ruština se navíc pomalu vrací do módy a myslím, že v budoucnu bude hodně využívaná.
Francouzština se samozřejmě taky hodí, ale je hodně těžká, platí za nějtěžší jazyky. ale roozhodni se podle toho, který jazyk se ti víc líbí. Ale ruština rozhodně bude lehčí

PsychoušekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

AngellieTheAssassin(♥Freddie's lovies♥)

Psychoušek: Jj, asi to vypadá na tu ruštinu. Mamka mi taky říkala, že se zase vrací a každý, koho jsem dneska poprosila o radu (i naše učitelka) mi řekli, že ruštinu no a když už jsem si vybrala němčinu, tak by se mi to možná asi pletlo s tou francouzštinou

AngellieTheAssassinTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

nati.horVIP(ANIME!)

Ruština-Slovanský jazyk,podle mě hodně podobný češtině,jediná malinká nevýhoda je azbuka,nezdá se to ale azbuka je lehká a máš ji naučenou za chvíli.A samoosobě ruština,je lehký jazyk (i pro nás Poláky).
Francouzština -Tu mám já mimo školu,Francouzštinou se domluvíš v hodně zemích,ale říkám ze své zkušenosti,Francouzština je těžký jazyk,nad kterým si budeš muset hodněkrát sednout a občas to i nepochopíš,ale dá se naučit a potom o jde jako po másle.

Ale je to na tobě,zvaž hlavně výhody a nevýhody každého jazyka.smajl

nati.horTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

konemyVIP(Girl´s Dream)

Ruština je slovanský jazyk, tudíž bude pro Čecha snazší, ale tady je otázka, jestli to je výhoda. Řekla bych, že rusky se můžeš naučit snadno kdykoliv sama. Hodně lidí straší azbuka, ale dá se zvládnout za pár dní.
A francouzština možná bude trochu využitelnější. rusky se domluvíš jen v Rusku a některých zemích bývalého SSSR, francouzsky i v Kanadě. Africe a tak.
Být tebou bych se rozhodla podle toho, který jazyk se ti líbí víc, protože nemá cenu se učit něco, co tě nebaví.

konemyTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.