Mazlové a všelijaké jiné věci

Welcome to the game - hra o Deep Webu

Zdar, jsem tu znova a vybouchne mi hlava B-)

Jop! Dneska bych vám chtěla dát tip na hru, je to hororovka pokud se rádi bojíte (jo, v hororovkách, to se já vyžívám :D ), a zároveň vás s ní seznámit, pokud ji ještě neznáte. Narazila jsem na ni sice teprve na konci letošního února, i když vyšla v červnu 2016, ale myslím si, že by to nemělo vůbec ničemu vadit. Nicméně, její druhý díl vyšel letos v březnu. Jmenuje se to:

Welcome to the game

(1. díl)

Jak jste mohli vyčíst z nadpisu, tahle hra je na motivy tajemného internetového zákoutí jménem Deep Web, kde se máte během 30ti dnů dostat na RedRoom pomocí 8mi kódů, které najdete na Deep Webu prostřednictvím browseru A.N.N a zapíšete do poznámek (Notes).

náš dům


V průběhu musíte také odbourávat útoky hackerů. Jsou 3 druhy blockerů: DOS Blocker - to jsou šipky, K3RN3LC0MP1LER - rychlé psaní. Pokud selžete, ztratíte pár dní a někdy i poznámky. Ve hře se vyskytuje jedna hrozba - Kidnapper. Kidnapper nebo-li únosce (já jsem ho pojmenovala Viktor, protože mi to sedí, vy si ho pojmenujte jak chcete :D) je hlavní antagonista, který se vás bude snažit dostat. Jinak také nutno dodat, že tenhle náš kamarád je Rus. (btw, asi bych ho nechtěla potkat v noci na chodbě :D)

Jeho přítomnost, ale ne vždy, poznáte podle této šipky na liště

Locations service, tracking symbol, nebo většina tomu říká "navigace"

V tom případě musíte zhasnout a pozor, jelikož hra podporuje i mikrofon (můžete si ho v nastavení vypnout), musíte být zticha, protože kidnapper by vás mohl slyšet. Kidnapperovy hlášky jsou:                   


,,Otkuda istochnik? Ty uveren, chto on otsyuda?" -,,Kde je zdroj? Jsi si jistý, že je to odsud?"                      -říká, když prochází kolem okna                                                                                                                     


,,Hmm..." - slídí okolo domu                                                                                                                           

,,Nichego net." - ,,Nic tu není." - vzdává pátrání a odchází                                                                           

,,Ey, detka!" - ,,Hej, zlato!" - "vyruší" vás u počítače                                                                                      

,,Dobriy vecher!" - ,,Dobrý večer!" - jeho obvyklá fráze pokaždé, když na nás vybafne -upřímně řečeno, alespoň nás pozdraví, když už nás vyleká :D


Po zobrazení šipky zhasněte na 10-15 vteřin. Kidnapper má 3 jumpscary: nachomýtne se přímo před vámi, když se vracíte od světla, vleze k vám oknem a nebo se nachomýtne vedle vás.

UPDATOVANÁ VERZE 2.0 (nemám zkušenosti)

Přibyl druhý antagonista, telefon, kidnapperův 4. jumpscare, Vape Attack (blocker)

Breather (zase, já mu říkám Ivan) je vrah, který využívá našeho telefonu, a to tak, že nám volá. Jeho nejčastější telefonát je dýchání. Zní to sice tak, jak by nemělo, ale věřte mi, že se o nic nejedná :). Podle toho také dostal jméno. Díky telefonátům poznáte, že je poblíž, takže nejlepší je je zvedat, jinak by si mohl jumpscare naplánovat nečekaně.



JUMPSCARY - POZOR! VIDEO OBSAHUJE JUMPSCARY! :D (btw, jak inteligentní dávat to sem v noci) :D


Hra se dá sehnat buď na Steamu za 4,99$, ale najdete ji i normálně na internetu (doporučuju uložto, odtud mám hru já), ale verzi 2.0 jsem volně nenašla.

Doufám, že se vám hra zalíbí, zahrajete si ji, já brzy napíšu článek i o jejím druhém díle. Loučím se s váma, bojte se a čau! :)


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.