Mám ráda zvířata

RYBY

RYBY
BOJOVNICE PESTRÁ:
Bojovnice pestrá (Betta splendens) je sladkovodní paprskoploutvá ryba z podřádu labyrintky (Anabantoidei) a čeledi guramovití. Pochází z povodí řeky Mekong v jihovýchodní Asii, z Thajska, Kambodži, Laosu a Vietnamu.Dorůstá asi 6–7 cm.Patří do skupiny tzv. pěnových bojovnic, jejichž samci staví pro potomstvo pěnová hnízda.

NEONKA ČERVENÁ:
Neonka červená (Paracheirodon axelrodi) je drobná sladkovodní rybka z čeledi tetrovití.Jedná se o mezi akvaristy velice oblíbený, nenáročný a společenský druh.
Typické je pro tuto rybu zbarvení, kdy horní podélný pruh má neonový lesk.Neonka pochází z Jižní Ameriky, kde se stále loví pro světový akvaristický trh.

SKALÁRA AMAZONSKÁ:
Skalára amazonská (Pterophyllum scalare; Lichtenstein, 1823, někdy nesprávně zkráceně skalár) je sladkovodní a jedna z nejoblíbenějších akvarijních ryb z čeledi vrubozubcovitých. Také díky všeobecné oblibě akvaristů patří skalára amazonská k nejznámějším zástupcům vrubozobcovitých ryb (Cichlidae).Skalára amazonská je vzhledově velice zvláštní ryba: jejich velikost se pohybuje kolem 15 cm a jsou to ploché ryby, což jim umožňuje splynout s okolním prostředím. Původní (šedá) forma je šedá s černými pruhy. Během několika desetiletí jejího chovu se vyšlechtily takové mutace jako: dlouhoploutvé a závojové; co se týče barevných mutací, dnes známé takové formy jako je například zlatá, zebra, mramorová, černá, kouřová, koi, černohlavá, stříbrná atd. Do Evropy byla skalára amazonská poprvé zavezena v roce 1911 a netrvalo dlouho aby se z ní stala jedna z nejpopulárnějších akvarijních ryb.
ZLATÁ FORMA

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.