Mám ráda zvířata

Pejsci

                                    PEJSCI

   BASET              [Unsupported element format]    NĚMECKÝ OVČÁK

[Unsupported element format]   NĚMĚCKÁ DOGA    ČIVAVA

BASET: 
Plemeno vzniklo koncem 16. století ve Francii. Spolu s plemenem Svatohubertský pes a dalšími podobnými plemeny patří mezi barváře.Název baset pochází z francouzského slova bas, to znamená nízký.Baset má ostrý čich. Baset sa objevil ve Velké Británii až v 2. polovině 19. století.Baset sa objevil ve Velké Británii až v 2. polovině 19. století.V roce 1883 se vytvořil klub příznivců baseta. Nadšenou obdivovatelkou basetů byla královna Alexandra. 

JMÉNA: BAX, BARI, COUDY, ADEL, CIRA


NĚMECKÝ OVČÁK:

Jde o nejrozšířenější plemeno psů na světě. V podmínkách ČR se používá především k ochraně majetku i k práci policejní, záchranářské či jako vodící pes.V době svého vzniku se používal hlavně jako ovčácký pes. Na počátku 20. století bylo už toto plemeno v Německu velmi oblíbené a šířilo se do okolních zemí.

JMÉNA: KAZAN, RON, MIA, ZORO, CINDY, REX


NĚMECKÁ DOGA:


Německá doga je německé národní psí plemeno.Dožívá se průměrně 7-10 let, a i když se dříve řadila mezi pracovní plemena, dnes se chová spíše jako společník. Díky své velikosti ale určitě zastane i funkci hlídače domova. Plemeno vzniklo pravděpodobně křížením mastifa a chrtů. Dříve byla doga chována za účelem lovení zvěře a také jako válečný pes.

JMÉNA: BADY, ALVIN, BRITNY, MAVY


ČIVAVA:

Čivava je nejmenší psí plemeno na světě.Jehož jméno je odvozeno od největší mexické provincie Chihuahua.Předpokládá se, že tito psi dříve v oblasti střední Ameriky žili volně v norách a v době existence civilizace Toltéků byli domorodci chytáni a domestikováni. Dožívá se 10-14 let. 

JMÉNA: KŘUPKA, PIŠKOT, MAX, ELSA

 *AMI*


Komentáře

niki.niki9VIP(Jsme N.E.J.)

Můj dědeček měl německého ovčáka a jmenoval se Benoš.Byl to skvělý pejsek, ale pak.....smajlsmajlsmajl Tohle se stalo i pejskovi od tety(byl to kavalír king charles španěl a jmenoval se Benjík [bendžík])...zrovna v den pololetního vysvědčení a pokazilo mi to celý densmajlsmajlsmajl

niki.niki9To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.