Luuuuucka Online

Bez Názvu #8 - Vánoce, Vánoce přicházejí|Luuuuucka

Ahoj

Jak jsem slibovala minule, mám tu pro vás VÁNOČNÍ DÍL série Bez názvu. V tomto článku se pokusím shrnout několik témat, týkajících se Vánoc. Bude to spíš takové povídací, nebudu to nijak hrotit.

Co vás v tomto článku čeká?

1. Dárky

2. Vánoční pečení

3. Můj vánoční wishlist


Tak jdeme na to!


Co se tipů na dárky a obecně dárků týče, chtěla jsem na to udělat samostatný článek, rozepsala jsem ho, ale leží v konceptech, napsaný z půlky a nemám z něho dobrý pocit. Takže se vám to pokusím nějak říct v tomto článku.

Úplně nevím, jestli vám tu chci úplně říkat tipy na dárky, tak, jak je toho teď plný internet. Spíš vám řeknu, co komu dávám já, hodím vám sem pár mých fotek a prostě tak. Myslím si, že tipů na dárky pro maminku, tatínka, babičku, dědečka, sestřičku, bratříčka a já nevím čeho všeho ještě, je touto dobou internet úplně přetékající.

Co se teda mě a dárků týče, začínala jsem poměrně (hodně) brzo s tou přípravou, asi půlkou října, takže dneska, když tady sedím a píšu tento článek, mám u všechno nakoupené, zabalené a připravené. Dárky jsou spíš z té levnější cenové kategorie, protože, co si budem, je mi jedenáct a kupovat každýmu dárek za litr, tak se nedoplatím.

Pro mamku jsem koupila novou sadu těch věciček na manikúru, protože už ji má fakt hodně starou a chtěla novou.Kupovala jsem ji v Albi, kde mají spoustu krásnejch designů, ale i třeba na Aliexpressu měly nějaké pěkné. Jako další dárek pro mamku mám ještě dva laky z Rossmannu, od nějaké té jejich privátní značky Rival De Loop Young. Chtěla jsem jeden, ale byly oba tak pěkné, že jsem prostě neodolala, no.

Kupovat a vybírat dárek taťkovi bylo přece jen o něco složitější, protože to je prostě vždycky těžší, co víc k tomu dodat. Ale myslím, že vůbec nic nezkazíte voňavkou (parfémem), ať už levnější či dražší. Já opět byla v Rossmannu, kde jsem vzala vůni Get Ready od Adidas. No a aby se neřeklo, tak jsem mu ještě koupila balzám na rty od Balei, protože to se  taky vždycky hodí.

 Bráchovi jsem opět koupila dva dárky, protože to  je prostě moje nejbližší rodina, kterou mám ze všech nejradši. Protože on,  jako správný kluk, sleduje Taryho a má rád parkour, objednala jsem mu     náramek od Enjoy The Movement. Jasně, je to trochu předražený, stovka za  náramek je dost, ale pro ty, který mám tak ráda, to ráda udělám. A k tomu  jsem koupila ještě tričko s Ronaldem, které je z nějakého vietnamského  obchodu, který máme u školy. 

 Přesouváme se na babičku, dědu a druhého dědu, pro které mám taky  hned několik dárečků. Babičce a dědovi z máminy strany jsem opět v  Albi koupila takové pěkně balené čokolády, které byly právě ve slevě (a to  se vyplatí!). No a pro ještě sladší dárek jsem jim vyrobila domácí čokoládové pralinky. Recept se dozvíte až za chvíli (ono to zas tak nic světobornýho není...). A druhému dědovi jsem dala totéž, akorát jsem místo té tabulkové čokolády z Albi koupila čokosnímky, také z Albi.

Dalšími lidmi, kterým dávám pod stromeček nějaké ty dárečky jsou teta, strejda a bratranci. Teta dostane pod stromeček takový krém na ruce DMka, který mi přijde, že má fakt pěkný obal. A strejdovi, stejně jako tátovi jsem koupila voňavku, nějakou od STR8, Live True. Bratranci dostanou domácí mléčné čokopralinky a veliké balíčky sladkostí, stejně jako minule. To si myslím, že vždy potěší, obzvláště dva malé kluky.

Blížíme se do finále, nebudu vám tu vypisovat zas jako úplně úplně všechno do detailů, spíš jen tak, abyste plus mínus věděly. Samozřejmě něco dám i svým dvoum milovaným morčíkům. Vybrala jsem jim ve zverimexu (nevím, co to bylo za konkrétní zverimex) takový velký, půlkilový balíček hrachových lupínků, který jsme měli někdy dřív v takové nekvalitní směsce a to jim moc chutnalo. Ale jestli něco můžu na dáreček pro mazlíčka doporučit, tak je to Hornbach (aspoň teda ten v Brně), protože tam mají takový veliký pult, kde jsou všemožné druhy pamlsků pro psy, kočky, hlodavce i ptáčky a vy si to můžete nabrat do pytlíčků na váhu. Já myslím, že supr. Bohužel jsem toto zjistila, až když jsem jim to koupila v tom zverimexu.

No a poslední kategorií jsou moje kamarádky, protože na ty se nesmí zapomínat. V tomto případě jsem opět zašla do Rossmannu a nakoupila nějaké ty balzámy na rty. K tomu jsem ještě vyrobila ručně pletené přívěsky na klíče, zabalila to, přidala jmenovku a je to. Plus, pro další dvě kamarádky jsem použila balzámy od Oriflame, který fakt božsky voní.

To by bylo z té dárečkové kategorie asi tak zhruba všechno.


Dalším tématem tohoto článku je Vánoční pečení a recepty. 

Nevím, jestli to tak máme jen my, ale přijde mi, že jsme dost pozadu, protože jsme teprve před pár dny napekli perníčky a linecké. Letos, bychom chtěli udělat ještě vosí hnízda,tak držte palce, ať se povedou, protože je budeme dělat poprvé. No, každopádně, pokud se chcete více dozvědět o tom, co jak pečeme, mrkněte na můj článek z minulého roku, kde to všechno popisuji.

Teďka vám teda řeknu ještě takový "recept" na ty domácí čokopralinky.

Potřebovat budete nějaké silikonové formičky, třeba na led, já použila tvar srdíčka a hvězdiček. Dále jsem nakoupila tři druhy čokolády - hořkou, mléčnou a oříškovou. Nebyla to upřímně nějaká super kvalita, spíš něco levného z Tesca. Stejně se to ale celé předělá, tak je to snad fuk. V hrnci jsem si rozehřála vodu a do ní jsem dala skleněnou misku. V misce jsem postupně rozpouštěla čokoládu, míchala různé příchutě a potom jsem to nalila do formiček. Ještě před tím jsem na dno formiček dala cukrové zdobení a lískové ořechy, aby to vypadalo pěkně. Toto celé jsem už jen nechala v lednici ztuhnout a pak jsem to vyloupla a zabalila do celofánu. Easy, ne? Doporučuji do čokolády nepřidávat mléko, protože mě se pralinky, do kterých jsem právě mléko přidala, drolily.

Omlouvám se, že tu nebude fotka, ale nestihla jsem to už vyfotit:(


Tak jo, můžeme pokračovat. 

Můj vánoční wishlist, aneb to co si přeju, jsem chtěla napsat do samostatného článku. Ale jak se teď tak na to koukám, ten článek by byl fakt dost chudý. Protože, věřte tomu nebo ne, si toho k těm vánocům zas tolik nepřeju.

V dopise Ježíškovi jsem rovnou zahrnula i svátek a narozky protože to mám tak všechno plus mínus u sebe.

K svátku jsem si přála nový diář, bez kterého já nedám ani ránu a k tomu gelovky a samolepky, které jsem šla s mamkou koupit a ona je schovala k svátku.

K narozkám si přeju taky tak dvě věci a to nějaké džíny, protože mám jen jedny (opravdu je moc nenosím) a peněženku, protože ta moje je sice fajn, ale ne zas tak úplně boží (i když schytává dost komplimentů)

No a k Vánocům, takové asi hlavní téma, jsem si psala o tři věci. Ta první, asi nejdražší a taková nevim, prostě největší je bezdrátový repráček JBL GO, protože jsem ho viděla u spolužačky a je to fakt supr čupr věcička. Další je Vánoční svetr, protože, ať hledám jak chci, tak ve své skříni žádný nemám. No a poslední věc, při které se asi všichni chytnete za hlavu, nebo tento blog přestanete sledovat, ale prostě já jsem debil, tak co už s tím, ale je to učebnice Němčiny. Protože, jak jsem už psala, chodím na gympl, ale my tam prostě máme němčinu až za rok, což mě mrzí, protože jsem se na další jazyk už strašně těšila. Takže jsem se rozhodla, že se něco našprtám doma a pak prostě budu napřed a budu boss. Já vím že sem fakt magor, ale co už no...

A to je tak všechno. Nic víc:)


Tak. To je, co se týče Vánoc všechno. Opravdu se omlouvám, že jsem to všechno takto naňahnala do jednoho článku, ale opravdu nestíhám, takže to bohužel jinak nešlo.

Co se nějakých novinek a změn, mimo Vánoce, tak upřímně ani moc nevím, co bych vám říkala. Toť asi vše:D


Tak jo, to už je teda fakt všechno. Dolů do komentářů mi napište, co si přejete pod stromeček a jak jste na tom s nakupováním dárků.

Jinak, abyste věděly, kdy se můžete těšit na další článek, dám vám sem maličký přehled:

"Štědrý speciál" - ASK, Rozhovory     -------  24.12

Bez Názvu #9 - Co jsem dostala   ----------   asi 29.12

Silvestrovský speciál       ---------  31.12/1.1


Tak jo, tak se mějte pěkně, užijte si ten předvánoční týden a já se budu těšit zase příště:)





Vaše Luuuuucka




Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.