Love Your Life

Speciální článek - Knight Rider

Bonjour!


Vítejte při dalším článku. Tentokrát to bude něco speciálního. Už jsem vám jednou představila můj momentálně nejoblíbenější film - Knight Rider (viz zde). Nebojte se, o tomto filmu nebudu psát ve všech mých článcích, to zase ne xD. Jestli nemáte rádi rychlá auta a akční filmy, tak tohle ani nečtěte xD Ale ne, doufám že vás to alespoň zaujme a pobaví. Užívejte čtení xD


O co jde?




Život amerického vojnového veterána Mikea Traceura (Justin Bruening), který má za sebou pár drsných nasazení v zámoří Iráku, se zvrtne opravdu nečekaným směrem krátko po návrate domov. Se žádostí o pomoc ho totiž navštíví jeho krásna bývalá snoubenka Sarah (Deanna Russo), které neznámi útočníci unesli otce, geniálního vynálezce Charlesa Graimana (Bruce Davison). Vědce, jehož nejúžasnějším výtvorem bezpochyby je... Výjimečné mluvící auto jménem KITT, schopné samostatné akce a dech vyrážející transformace karoserie!

Hoci se Mike ani nesnaží předstírat, že vůbec není nadšený z opětovného setkání se Sarah a rozhodně se nehrne řešit její problémy, jelikož má přes hlavy těch vlastních, velmi rychle změní názor. Do jisté míry i díky KITTovi. A tak asi moc nepřekvapí, že když všechno proběhne tak, jak má, souhlasí s práci pro společnosť, jejíž jméno kdysi nosil jeho otec (David Hasselhoff) a které se po své z nezbytnosti fingované smrti rozhodne přijmout i on sám - Knight Industries...

I skvělý tým, jakým Mike a KITT - ale také Mike, Sarah a KITT - bez debaty, však potřebuje pomoc a krýt záda. Nuž a přesně pro tyto případy tu jsou agenti FBI Carrie Rivaiová (Sydney Tamiia Poitier), Alex Torres (Yancey Arias) a šprti Billy (Paul Campbell) a Zoe (Smith Cho)!



Kdo je kdo

Michael Knight (Justin Bruening)
Po návratu z válečného pekla byl jeho život jednou velkou, nikdy nekončící párty ve městě hříchu Las Vegas. Znáte to - ženy, auta, sladké nicnedělání, ženy, hazard, alkohol a ... Ach ano, ženy! :-) Kdoví, možná by to tak pokračovalo klidně i dodnes, kdyby na jeho dveře jednoho dne nezaklepala jeho někdejší velká láska Sarah a nepožádala ho o pomoc! Oba totiž věděli, že to, že se po letech opět vidí, je malý zázrak - a že to, že ho Sarah vyhledala, ačkoli byl v té chvíli určitě ten úplně poslední, koho by chtěla vidět, znamená jediné ... Že se muselo stát něco opravdu, opravdu špatné.



Sarah Graimanová (Deanna Russo)
Atraktivní mladá profesorka na prestižní Stanford University ze všeho nejvíc nesnáší, když se lidé více než o její práci zajímají o jejího otce a jeho geniální vynálezy. Ne že by otce neměla ráda, přestože nezasvěcení by vzhledem k jejich vzájemnou, v posledních letech v podstatě neexistující komunikaci mohli nabýt tento dojem, ale nikdo rád nežije ve stínu někoho jiného, ​​a už vůbec ne partnera či rodiče. Sní o tom, že jednoho dne pokoří Kilimandžáro, obeplout svět na jachtě a přežije vášnivé chvilky na pláži při Pucciniho hudbě...



Charles Graiman (Bruce Davison)
Zřejmě to byl osud, že právě jeho únos a domnělá smrt dali všechny události do pohybu. Jinak by se Michael a Sarah zřejmě už nikdy víc nesetkali, což by byla rozhodně škoda, protože ať už s Kitty nebo bez něj... Jsou i po letech odloučení opravdu skvěle sehraný tým! Naštěstí se ukázalo, že Charlesův nápad najmout si dvojníka nebyl až takový šílený. Tedy, samozřejmě... Naštěstí pro Charlese, ne pro jeho dvojníka.



Carrie Rivaiová (Sydney Tamiia Poitier)
Atraktivní agentka FBI, má nejen brilantní mozek, ale dokonale ovládá i řadu bojových umění a téměř každou střelnou, bodnou či sečných zbraní, kterou si jen dokážete představit. Zajímají ji jen dva typy mužů... Ti, se kterými dobrovolně, nebo z nutnosti spolupracuje - a ti, které má dostat za mříže! Preferuje totiž ženskou společnost - a obzvlášť v soukromí. Stejně jako Zoe zbožňuje surfování, ve kterém je opravdu, opravdu dobrá...



Alex Torres (Yancey Arias)
Bývalý agent FBI a dlouholetý šéf společnosti Knight Industries patří k hrstce citově opravdu chladných a až příliš racionální smýšlejících a jednajících lidí, které rozhodně nechcete mít za nepřítele - úspěch té které mise je pro něj totiž vždy prvořadý a záleží mu na něm mnohem víc, než na bezpečnosti a životech jeho agentů KITT navíc po jistém čase zjistí, že za chybějící Mikeova vzpomínky z tajné mise v Iráku může právě Alex - a že je zjevně připraven udělat cokoliv, aby si už nikdy nevzpomněl na to, co zapomněl.
Takže pozor na něj! xD



Billy Morgan (Paul Campbell)
Sice sympaťák, ale zároveň také ukázkový šprt, který se nejlépe cítí v důvěrně známém prostředí. Má doktoráty z aplikované i kvantové fyziky, mechanického i elektrického inženýrství, diskrétní i aplikované matematiky a chemie. Sbírá komiksy, miluje sci-fi, počítačové hry a kultovní britský televizní seriál Doctor Who.



Zoe Chaeová (Smith Cho)
Ačkoli často působí dost naivně, ba až přibrzděně, ve skutečnosti je velmi inteligentní, plynule ovládá devět jazyků a je mimořádně zdatná surfařka. Její smysl pro humor je bohužel opravdu dost, ehm... Řekněme, že specifický. A oblíbeným cílem její poznámek a vtipů je její kolega Billy!





KITT

KITT je auto, které umí mluvit, má skener, kterým umí zjistit identitu osoby, kterou sledují a umí se dostat i do databáze otisků.
KITT je vlastně zkratka. Znamená to:
- Knight Industries Two Thousand
nebo
- Knight Industries Three Thousand
KITT je inteligentní auto, které Michaela Traceura zachraňuje a dělá mu společnost. KITT se řídí Mikovými příkazy - co Mike udělá, to KITT udělá. Ne vždy ale KITT zvládne všechno. V jedné části KITT upozornil Mika, že nemají šanci se vyhnout stojícímu autu přímo před nimi. Takže KITT Mika varoval, zapnul Turbo Boost a tak přes auto proletěli. Tu je však háček. KITT se ve vzduchu nemůže transformovat, jak to občas zvykne. Mike však musel zůstat v utajení, a tak Mike přikázal KITTovi, aby se transformoval. Jelikož neviděli jinou možnost, KITT se transformoval a to byla chyba.

...


A jaká značka je vlastně dokonalé auto KITT? Mustang! <3





A ještě jedna specialita - KITT je vodotěsný! Tedy, pokud mu nestáhnete okna...


Nejlepší hlášky


Tak, a konečně jiná barva než černá xD


Tady vám představím několik mých nejoblíbenějších hlášek (budu přidávat):


Mike: Jak se mám postavit na surf?
KITT: Tak, že se postavíš


Charles (otec Sary, bývalé lásky Mikea): Co tam dělá má dcera?
Mike: Ztrácím vás, přecházím přes oblast se zlým signálem...
Charles: Vždyť se nehýbeš! xD


Mike: Možná?! Buď konkrétní!
KITT: Pravděpodobnost kolize: 100%


KITT: Přikázali mi probrat tvou krycí identitu...
Mike: Si má chůva nebo co? Nemusíš dělat všechno, co ti řeknou...
KITT: *po chvíli* Přikázali mi probrat tvou krycí identitu...


Mike: *uvidí policejní auto* Ach KITT, řekni, že jsi to ty...
KITT: *transformoval se na policejní auto* Jo.
Mike: *uf*


KITT: Objekt je v pohybu...
Mike: Kterým směrem?
KITT: Na jihozápad.
Mike: To je kde?


Alex: Kde jsou Mike a Sarah?
KITT: Nechtějí být rušeni...
Alex: Jestli mi neřekneš, kde jsou, dám ti vybrat svíčky (what? xD)
KITT: Já nemám svíčky...
Alex: KITT!
KITT: Mike a Sarah tančí na pláži...



Tohle je hláška ze scény, kde na Mikea pustili z hadice velmi silný proud vody a nemohl dýchat:
Mike: Jsem tady, protože... Zapomněl jsem. Čertu**.
*po chvíli* Žíznivý jsem*. Nedáte mi trocha vody? xD

* nevím, jestli je to správně...
** taky...



Mike: Ještě že umíš být optimista...



Mike: *chtěl na KITTovi zařadit plnou rychlosť*
KITT: Moje systémy jsou funkční, ale reagují pomalu...
Mike: Čertu KITT!
KITT: *zvýšil rychlosť*



KITT: ...půjde o největší krádež v dějinách Ameriky...
Mike: Díky KITT. Tak se pohni :3



Sarah: Víš KITT, neměli by jsme jezdit jen tak...
KITT: To je pravda. Ale nemusíme vždy dělat to, co nám řeknou


Mike: To měl být vtip? Ty se... snažíš vtipkovat?
KITT: Připravit na transformaci...

Mike: Opatrně, nechci najít video s tvou proměnou na YouTube xD


Halloweenská část:
Mike: Tohle byl ten nejbláznivější Halloween a to už jsem něco zažil... (Halloween je Mikeov oblíbený svátek)
Zoe: Vážně? Například, že se za tebe někdo převlíknul?
Carrie: Nebo, že z tebe někdo udělal vraha?
KITT: Nebo, že jsi skoro vybuchl?
Billy: A máme tady vítěze...


Mike: Veselý Halloween, všechny jsem vás dostal! :D
Sarah: Vy ho za to neseřvete?
Alex: Vlastně ne, bylo to celkem zábavné... Měla by ses taky uvolnit Sáro, je Halloween...
Sarah: Já se mám uvolnit? To říká chlap, co se nikdy nesměje...
Jo Sarah, máš pravdu :D



A na závěr pár videí:









Tak, to by bylo zatím všechno. Bye <3


Sia

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Sia23: mňa učka furt ingoruje, aj u nas dneska čo chceme pozerať, tak sme kus kukali Hornú Dolnú, predtým sioedmaci čumeli na faily, a keď siedmaci odišli, tak sme si my zapli horor- Nezhasínaj!
(Když zhasneš, zemřeš)

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Sia23VIP(Teorie velkého třesku)

Lucy Lupinová: Ah áno, to som už zistila smajl Možno to niekedy keď bude čas v článku opravím...

Som závislá na Knight Riderovi! smajl Ale v telke už nebýva smajlsmajlsmajl Stále dávajú len nejaké blbé futbalové zápasy... Koho to zaujíma?! Aj na hodine v škole sme si mohli vybrať, čo budeme pozerať, a ja som stále hovorila: "KNIGHT RIDER!" A učiteľka nič, tvárila sa, akoby som tam ani nebola... No nezabila by si ju? smajl

Sia23To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.