Love Your Life

Knižní recenze #2 - Škola Dobra a zla

Bonjour!

Takže jak jsem řekla v předchozím článku, budu vydávat už jenom některé články. Definitivně jsem se rozhodla pro tyhle:

- knižní recenze
- filmové recenze
- mé vlastní citáty
- hlášky z filmů a seriálů
- fakta o mě
- top hlášky - family & friends


A dnes začínám s prvním článkem se seznamu - knižní recenze. Konkrétně se podíváme na knihu Škola Dobra a zla, kterou jsem kdysi dostala na Vánoce. Pro začátek máte tady pár faktů o téhle knížce:

Název: Škola Dobra a zla
Autor: Soman Chainani
Počet stran: 421
Žánr: Fantasy (tedy... nevím, jaký je to žánr oficiálně, ale já bych ji zařadila do fantasy, protože jsou tam neskutečné jevy)
Rok vydání: 2013 (původní verze)


A teď už jdeme na samotný příběh.

VAROVÁNÍ: Článek obsahuje spoilery k příběhu a taky ke konci! (Samozřejmě...)
Takže když nechcete vědět, co se tam stalo a knihu jste si ještě nepřečetli, doporučuji vám přestat číst TEĎ xD Ne? Tak jdeme na to. (Kdyby něco, já jsem vás varovala...)











O co jde? (ve zkratce, detaily vám říkat nebudu)
Knížka je o tom, že dvě děvčata (Sophie a Agathu) unesl do Školy Dobra a zla ředitel téhle školy. Obě si vždycky mysleli, že Sophie je ta dobrá a Agatha ta zlá. Proč? Protože Sophie pořád nosila růžové šaty a prohlasovala se za princeznu. A Agatha žila na hřbitově jenom se svou mámou a kočkou.
Agatha měla jednu jedinou přítelkyni - Sophie, která ji pravidelně chodila navštěvovat.
Když Sophie začne vykládat o tom, jak se dostane do Školy dobra, Agatha tomu nevěřila a pokládala to za báchorky. Jednou se ale stane to, po čem Sophie toužila celý život - ředitel unese Sophie. Agatha se jí snažila vrátit zpátky domů, jenže nakonec ředitel unesl i Agathu. Až tehdy začali věřit, že Škola Dobra a zla skutečně existuje.


Jak jsem říkala, obě si myslely, že Sophie je ta dobrá a Agatha ta zlá. Jenže stín, který je obě unesl (ten stín byl vlastně ředitel, který se dokázal transformovat do jakékoliv podoby) dal Sophie k branám Školy zla a Agathu ke Škole dobra. Obě si myslí, že jde o omyl a hned se začnou pokoušet o tom přesvědčit učitelé. Jenomže měli další problém: Agatha chtěla jít domů (zvláště po tem, co se dozvěděla, co se stalo se studenty, kteří propadli) a Sophie si chtěla školy vyměnit. Profesorský sbor ale nepřipustil ani jednu z možností. Samozřejmě... xD

Na uvítací ceremonii zahlédne Sophie kluka, o kterém si myslí, že může být jenom její. Po téhle události bude ještě víc chtít si školy vyměnit, aby mohla být pořád při něm. Agatha se pokoušela Sophie přesvědčit, aby šly domů, no Sophie nechtěla nic jiného, jen svého ,,prince".

Když se jim podaří vniknout do věže ředitele školy (ta byla oddělena od ostatních věží), začnou ho prosit, aby jich pustil domů. On to samozřejmě odmítl a dal jim hádanku, kterou musí vyřešit. Pak jich ,,vyhodí" ze své věže. Použil na to kouzlo, které... ehm... jich prostě zase vrátí do svých škol xD Jo, zapomněla jsem vám říct, že je to kouzelná škola. Jo, něco jako Bradavice, až na to, že tady nemají hůlky xD Na čarování používají svou vůli.


No a časem se ukáže, že ředitel měl pravdu a Agatha je opravdu ta dobrá a Sophie je bosorka.
Už jsem to ukončila, protože jsem se hodně rozepsala xD
Btw, je tam ještě jeden konec (jako né že ta kniha má dva konce, ale prostě všechno je to už tak ke konci knihy xD), ale ten vám už prozrazovat nebudu xD Jako je napsané na zadní straně knihy, konec je šokující a to je i pravda. Takže to by bylo vše k obsahu ^^



Mé dojmy
Kniha se mi zdá možná trochu moc dlouhá, ale příběh je zpracovaný výborně, také charaktery postav a napětí v příběhu je skvělé, zvláště ke konci. No a konec, ten je úplně mega. Knihu jednoznačně doporučuji.
Mé hodnocení: 9/10



*5 minut poté, co jsem napsala mé dojmy. Vyhledávám obrázek knihy.*
ONO JE I FILM? WHAT THE-?! A JE I ŠESTKA KNIHA??? Jak to, že jsem tohle nevěděla?! *Otevře knihu.* Aha, slovenská verze byla vydána v roku 2014... *Plácne se po čele.*


Takže tady máte obrázek knihy:


No a jak jsem říkala, je i film (který jsem já neviděla ovšem, takže vám k němu nemám co říct xD), takže se na něj můžete podívat no a samozřejmě si můžete přečíst další knihy, které vůbec netuším, o čem jsou (xD) a já tímhle končím tenhle článek. Doufám, že se vám recenze líbila a budu ofc (tohle budu používat místo ,,samozřejmě", takovou zkratku xD) ráda za každé + i komentář!

See You Later
Sia LaVey

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.