Love Your Life

Ohňostroje ve světě

Hola!

Dnes jsem si pro vás připravila silvestrovský článek, ve kterém vám představím, jaké ohňostroje můžete vidět v různých částech naší Zemi. Prendre plaisir!

Sydney
Novoroční ohňostroj se konal u proslulé budovy Opery a mostu Harbour Bridge. Dvanáctiminutovou šou, které dominovaly světelné efekty znázorňující zlaté palmy, sledovalo 1,5 milionu diváků, kteří se shromáždili u nábřeží.

Rozdíl oproti ČR: +10 hodin

Dubaj
Z nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa vylétlo s okamžikem půlnoci přes půl milionu ohňostrojových rachejtlí. Některé z nich ozářily nebe nad Dubají i z více než kilometrové výšky.

Rozdíl oproti ČR: +3 hodiny

Moskva
Ohňostroj ozářil Chrám Vasila Blaženého na moskevském Rudém náměstí. Do nového roku Moskva vstoupila hodinu před Prahou.

Rozdíl oproti ČR: +1 hodina

Paříž
Moře návštěvníků zaplavilo třídu Champs-Elysées, kde se před odpočítáváním půlnoci Nový rok přivítal světelnou videošou promítanou přímo na monument Vítězného oblouku.

Rozdíl oproti ČR: +0 hodin

Řím
Centrum silvestrovského Říma ozářilo několik ohňostrojů z více míst najednou. Například ze stadionu Circo Massimo, kde se konal novoroční koncert a dalších ulic a náměstí. Nádherná podívaná je na ohňostrojem osvětlené slavné památky, jako je Koloseum nebo Andělský hrad, který sousedí s Vatikánem.

Rozdíl oproti ČR: +0 hodin

Berlín
Oslavy nového roku proběhly v hlavním městě Německa u Brandenburgské brány. Na místě, kde se v roce 1989 slavil pád „železné opony“ a berlínské zdi, proběhl novoroční koncert.

Rozdíl oproti ČR: +0 hodin

Madrid
Na velkolepý ohňostroj na náměstí Puerta del Sol ve španělském Madridu, se přišly podívat stovky tisíc lidí. Při každém úderu hodin odbíjejících půlnoc přitom údajně vypily pár kapek vína. Španělé totiž věří, že tento zvyk přináší štěstí.
Rozdíl oproti ČR: +0 hodin

Bratislava
Ohňostroj zde byl odpalován z lodi plující uprostřed Dunaje. Podívaná, kterou sledovalo asi 30 tisíc lidí, byla doprovázena hudbou – hymnou Evropské unie.

Rozdíl oproti ČR: +0 hodin

Londýn
Ohňostroje v Londýně ozářily budovy britského Parlamentu i ikonickou atrakci London Eye. Na nábřeží Temže se sešly stovky tisíc lidí, a ačkoliv letos byla místa s výhledem placená, lístky v hodnotě 10 britských liber se vyprodaly dlouho dopředu.

Rozdíl oproti ČR: -1 hodina

New York
Asi milion návštěvníků dorazilo přivítat Nový rok na Times Square v americkém New Yorku. Spuštění slavnostního ohňostroje předcházelo spouštění křišťálové koule, což je tradice datovaná už od roku 1907. Šestitunová koule o průměru 3,5 metru byla spolu s odpočítáváním posledních vetřin do půlnoci spouštěna na špici mrakodrapu, aby své finální polohy dosáhla právě v okamžiku příchodu Nového roku.

Rozdíl oproti ČR: -6 hodin

BONUS: Katy Perry - Firework


Tak vám tedy přeji všechno dobré do Nového roku, ať vás v roku 2019 těší život ještě víc jak doteď, ať máte zdraví pevné jak diamant a nervy z ocele, aby vás nevytočili politici, ani naštvaní sousedi xD

Doufám, že se vám článek líbil a budu ráda za každé plus a komentář!

Farvel
Sia


(tohle je asi nejhezčí ohňostroj, jaký jsem kdy viděla xD)

Komentáře

Damaris HarrisVIP(Langustičky)

Sia23: Jestli tě zajímají horrory, tak se obzvlášť divím, že jsi LOTR neviděla. Protože scéna, kdy starý Bilbo v Rivendellu chce prsten, mě bude provázet do konce životasmajl

Damaris HarrisTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.