Love Your Life

DIY tips #4

Hola!

Jo, dneska mám taký ,,blogovací den" xD Dnes jsem vydala už asi čtyři články a tohle je další, konkrétně čtvrtá část DIY tips. Disfrutar!

Barevný náhrdelník se slzami

Budete potřebovat:
- Broušené slzičkové korálky
- Laky na nehty
- Řetízek
- Bižuterní očka

Postup

1. Připravte si skleněné slzičky a jejich povrch odmastěte, aby na nich lak na nehty dobře držel. Prostřední korálek by měl být největší ze všech, ale je na vás, jak si svůj náhrdelník nakonec poskládáte.


2. Na papír si udělejte vzorky několika odstínů laků a vyberte si mix takových, které vytvoří pěknou barevnou souhru.


3. Každou slzičku přetřete několika vrstvami laku, ale ten nanášejte vždy jen na jednu stranu krystalku.


4. Po zaschnutí si slzičky seřaďte do výsledného pořadí a na každý korálek navlečte otevírací bižuterní očko.


5. Kroužky na korálků postupně připevňujte na řetízek a mezi jednotlivými slzičkami nechávejte cca 2-centimetrové odstupy.


Noste v hlubokých výstřizích nebo s černo-bílými šaty, které budou pěkným kontrastem k této průhledné skleněné kráse...

Pleťte! Je to dobré pro vaše zdraví! [SPECIAL]

Pletení je užitečný koníček nejen pro naše šatníky, ale i zdraví. Zde je 5 důvodů, proč začít!

Vlněné handmade věci dokáží zahřát, jsou krásné, nestárnoucí a kvalitně vyrobené. Pokud jste nad pletením nikdy nepřemýšleli, teď je možná ten správný čas to zkusit. Toto hobby může mít totiž pozitivní vliv na vaše zdraví a psychiku.

1. Pomáhá bojovat proti demenci
Je vědecky dokázáno, že používání rukou jakýmkoli produktivním, aktivním a tvůrčím způsobem spouští aktivitu v 60-ti procentech mozku. Studie z roku 2011 od Journal of Neuropsychiatrie & Clinical Neurosciences odhalila, že řemesla jako patchworking nebo pletení ve středním věku snižují šance na pozdější kognitivní poruchy a ztrátu paměti až o 30-50%.

2. Budete klidnější
I když je myšlenka výroby vlastního oblečení velmi vzrušující, samotným pletením můžete zvyšování adrenalinu naopak zastavit. Tato činnost totiž aktivuje parasympatický nervový systém (tzv. nerv klidu) a tlumí stresové reakce těla známé jako "boj nebo útěk".

3. Budete fit
Pletení sice není žádná sportovní aktivita, ale kromě pozitivního působení na lidskou psychiku při něm můžete i spálit pár kalorií (přibližně 55 cal za hodinu).

4. Budete veselejší
Ve výzkumu The British Journal of Occupational Therapy až 81% respondentů s depresí odpovědělo, že se po pletení cítí šťastnější. Více než polovina dokonce velmi šťastně. Psychiatři věří, že je to díky dvěma skutečnostem: nejenže člověk vyrábí něco užitečné, co už samotné ho uspokojuje, ale bylo zároveň prokázáno, že při pletení se v mozku uvolňuje dopamin - neurotransmiter, který stojí za dobrým pocitem z očekávaného výsledku, výhry nebo odměny.

5. Je to IN!
Cara Delevingne, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker, Ryan Gosling, Cameron Diaz ... Ti všichni jsou velkými fanoušky pletení. Nedávný průzkum od Craft Yarn Council dokonce ukázal nárůst zájmu o pletení i mezi mladými lidmi ve věku od 18 do 34 let.

Přidejte se k nim. Pletení ke zdraví!



VIDEONÁVOD: Náhrdelník ze sponek


Takže, zase jsme u konce! Doufám, že se vám článek líbil a budu ráda za každé + i komentář!

Hasta luego
Sia

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.