Love Your Life

Nejzajímavější zvířata na Zemi

Bonjour!

Jelikož se vám jeden z mých prvních článků o zvířatech líbil, rozhodla jsem se udělat další s podobnou tematikou - bizarní zvířata, o kterých jste zřejmě ještě nikdy neslyšeli. Prendre plaisir!

Ili pika
Roztomilý savec s názvem Ili pika patří mezi nejzajímavější živočichy svého druhu, protože je lidé setkávají jen velmi sporadicky. Svědčí o tom i fakt, že poprvé jsme na Ili piku narazili až v roce 1983 a trvalo nám více než 30 let, abychom ji v roce 2014 objevili opět a věnovali jí více času. Ili pika připomíná velkého zajíce a vyskytuje se téměř výhradně v čínském pohoří Ťanšan.

That's cuuuuute! :3

Žába jako Pinocchio
Nevelkou žábu s názvem Pinocchio se vědcům podařilo objevit teprve v roce 2008. Žába nejvíce svého času tráví v korunách a na větvích stromů a když ji před 9 lety výzkumníci objevili v Indonésii, bylo to dokonce docela náhodou. Nejvýraznější rysem žáby je samozřejmě její nos, jak již vyplývá z názvu, který umí samci nafukovat a vyfukovat podle potřeby, takže pokud je žába klidná, její nos neprojevuje žádnou větší aktivitu.


Handfish
Většina ryb se pod vodou nejraději pohybuje prostřednictvím plavání, ale ryby z čeledi s příznačným názvem Handfish používají spíše svoje speciální zakončené ploutve. Připomínají totiž lidské ruky a tyto ryby se po mořském dně pohybují tak, že se jimi odrážejí od pevného podkladu místo aby plavaly. Vědci zatím objevili jen 14 různých druhů takovýchto ryb s pomyslnými rukama a najít by si je mohl při Austrálii.


Honduran White Bat
Maličké bílé netopýři Honduran white netopýři ze Střední Ameriky se od svých tradičních kolegů liší hned v několika oblastech. Nejenže dorůstají velikosti pouze okolo 4 centimetrů, ale ještě si také rádi pochutnají na ovoci a dokonce se naučili využít vše, co jim jejich prostředí nabízí na to, aby si pomohli a získaly větší míru bezpečnosti. Listy rostlin proto například upraví tak, aby si z nich udělali jakýsi stan, kde se mohou ukrýt.


Salpy
Salpy ve skutečnosti nejsou ani tak rybami, ale spíše planktonem a zajímavých je na nich hned několik věcí. Nejenže se mohou pochlubit průhledným tělem a tím, že ve vodě pohlcují velké množství oxidu uhličitého, ale ještě se také pohybují speciálním způsobem, když vodu pumpují pomocí stahů svalů přes svá těla tak, aby neustále plavaly napřed.


Kobylka s růžovýma očima
Kobylky obvykle pro běžného člověka nejsou nijak významně zajímavé, avšak při pohledu na druh s názvem The pink-eyed Caedicia ti musí být jasné, že tento koník je trošku rozdílný. Jeho největším tahákem jsou obrovské růžové oči, kterými hypnotizuje své okolí a stále patří mezi nepříliš prozkoumány druhy, takže pokud by si ho rád setkal tváří v tvář, pak tě už očekává Papua-Nová Guinea.


Cherax Pulcher
Nejčastěji by si je mohl objevit v sladkovodních akváriích v Evropě či Severní Americe, ale naštěstí se je postupně podařilo vypátrat až do oblasti, kde přirozeně žijí. Rak s názvem Cherax Pulcher dostal své trefné pojmenování díky latině, kde slovo pulcher znamená nádherný, což charakterizuje jeho výjimečné zbarvení, ve kterém se mísí obvykle odstíny červen a modré.


Takže tohle byl konečně něco normálního ze světa zvířat xD Doufám, že se vám článek líbil a budu ráda za každé plus i komentář!

Au revoir
Sia

Komentáře

Johnclair

I am Animal Lovers.I am a blogger, I write a blog that focus mainly on animal conservation and animal rights .I am in all fact content with article value and direction. You can make use of this read more paperwork for any sort of academic written work.Animals are the best. They are our guides, or teachers, our friends, our children, our parents.

JohnclairTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.