Love Your Life

Články o filmech na přání #1 - Knight Rider (1982)

Bonjour!

Právě dnes se rozbíhá série článků o filmech na přání. A rozhodla jsem se pro můj nejoblíbenější seriál (sice mám ráda novou sérii, ale tak no... :D), který si vyžádala Lucy Lupinová. Let's Ride with KITT! xD

Knight Rider je americký televizní seriál, který byl premiérově vysílán v letech 1982 - 1986 na televizi NBC. Hlavní postavu moderního rytíře, který bojuje proti zločinu po boku inteligentního automobilu KITTa ztvárnil David Hasselhoff jako Michael Knight. Seriál byl produkován Glennem A. Larsonem.

Logo seriálu


Žánr: akční drama
Námět: Glen A. Larson
Hrají: David Hasselhoff
          Edward Mulhare
          Patricia McPherson
          Rebecca Holden
          Peter Parros
Původní dabing: KITT: William Daniels
Skladatel znělky: Stu Phillips
                              Don Peake
Země původu:  USA
Jazyk: anglický
Počet řad: 4
Počet dílů: 90
Obvyklá délka: 60 minut

Příběh
V pilotním díle nazvaném "Jako Fénix z popela" je mladý policista Michael Arthur Long zastřelen při pokusu dopadnout Tanyu Walkerovou, ženu ,která ho zradila. Díky tomu,že měl během války ve Vietnamu implantovanou titanovou destičku do hlavy se kulka zastavila a místo hlavy zničila obličej. Michael byl v poušti zachráněn miliardářem Wiltonem Knightem, jehož lékař Michaelovi zhotovil nový obličej (David Hasselhoff). Umírající Wilton (hraje ho Richard Basehart) poté vysloví přání, aby Michael pokračoval v jeho práci. K tomu účelu jeho lidé sestrojili inteligentní automobil ovládaná mikročipy, který má umělou inteligenci. Jedná se o Knight Industries Two Thousand. Hlas mikroprocesoru se jmenuje KITT. Wilton ale Michaelovi zamlčí, že KITT měl svého předchůdce - byl jím KARR, prototyp, který chrání pouze sebe. Michael, který přijal nové příjmení - Knight se vydal po stopách kumpánů Tanyi a dosáhl své pomsty. Stal se členem Nadace a řidičem KITTa.

FLAG
FLAG (Foundation for Law and Government) je soukromá nadace založená Wiltonem Knightem. Jejím úkolem je pomáhat zákonným složkám a spravedlnosti. Je to nezávislá společnost, která koná podle svého zájmu. Na její mise je vysílán Michael Knight se svým automobilem KITTem. KITT má na pohled podobu běžného Pontiacu Firebird Trans AM Cobra, ale ve skutečnosti dokáže mnoho věcí, které běžné vozy neumí. Např. skákat přes překážky, mluvit, umí se sám řídit apod. Nadace je řízená ředitelem Devonem Milesem (hraje Edward Mulhare), Angličanem, který byl přítelem a důvěrníkem Wiltona Knighta. Do týmu patří také půvabna kybernetička a mechanička Bonnie Barstowová (hraje ji Patricia McPherson), kterou ve 2. sérii nahradí April (hraje ji Rebecca Holdenová). KITTovi svůj hlas propůjčil v originále William Daniels.

Michael Knight
Michael Knight byl zvláštní typ hrdiny, moderní rytíř který se vyhnul násilí v jakékoliv situaci a obecně se zdržel z používání střelných zbraní. Ačkoli většina Knightových případů se odehrávaly v jižní Kalifornii, kde měl FLAG hlavní stan, operace nebyly omezené pouze na toto místo. Mohl cestovat do jakékoliv části země, kde nastaly potíže; někdy dokonce křižoval hranice do Mexika. FLAG také měl zařízení v Las Vegas a Chicagu. Legální soudní pravomoc FLAGU, jakákoli, byla uvnitř Spojených států. Organizace také vlastnila kamion, nazvaný Semi, který sloužili jako mobilní kancelář a také nabízel technickou podporu pro KITTa.

Aha, co jsem našla! :D


Trochu děsivé, co? xD


Galerie


  

 

 

  (Lucy, toto je tá časť, o ktorej som ti písala :D)



  

Takže tohle byl článek pro Lucy :D Snad se vám všem článek líbil a díky za každý like a komentář! :D

Au revoir
Sia

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Jú tá nevestička sa podobá na April smajl

A ja som myslela že to April nahradila Bonnie, a to je naopak? smajl Ja prvú sériu nevidela smajl

Inak, KARR a KITT sú v starom od seba veľmi odlišní, ale v novom sú identický smajl

Zaujímavé, nie?

Inak... tam tá ruka sa mi vôbec, ale vôbec nepáči! smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.