Little Insane Things

Sherlock Šest Thatcherových-Marku,cos to provedl?!

Pokud je tu někdo taky takový Sherlockian jako já, jistě už viděl novou epizodu Sherlocka, první díl dlouho očekávané čtvrté série - The Six Thatchers, v češtině Šest železných dam. K mému překvapení tento díl napsal z větší části Mark Gattis, ale podle děje bych ho spíš připsala Moffatovi, jelikož ve mě zanechal ještě větší citovou prázdnotu než obvykle.


-následují spoilery, takže radši nečtěte dál, pokud jste to neviděli-



Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) na konci třetí série (konkrétně v His last wow) zastřelil Charlese Magnussena, což následovně vyvolalo problém a proto ho jeho bratr Mycroft (Mark Gattis) chtěl poslat do jisté sebevražedné akce, ovšem to se zvrtlo.

Díl začíná debatou nad zakrytím Sherlockovy viny, ve které zjistíme, že Sherlock přestal brát drogy, zato ale ujíždí na zázvorkách a Twitteru.  Během dalších minut se odehrává takový obraz Sherlockova momentálního každodenního života, který zahrnuje překlikávání z jednoho případu na druhý a Watsonovi (Martin Freeman a Amanda Abbington), zatím ještě bez dítěte. 

Když se malá Rosamund, zkráceně Rosie, narodí, je Sherlock zatažen i do dobrovolné péče o dítě.

Ovšem s záhadným rozbíjením bust Margaret Thatcherové se vše komplikuje. Při rozbíjení poslední ze šesti bust Sherlock chytí muže, kterého mylně pokládá za Moriartyho spojence. Ukáže se ale, že muž spolupracoval s Mary, když ještě existovala A.G.R.A., a nyní ji chce zabít, jelikož se domívá, že kvůli ní ostatní členové zemřeli a že je to Maryina vina. Sherlock mu ještě ukradne flash disk s údaji. Samozřejmě si domluví setkání s Mary, která ho omráčí a uteče, protože se domnívá, že pouze takto ochrání sebe i Johna s Rosie.

Mary nakonec přemluví, aby se vrátila zpět do Londýna. Sherlock mezitím vypátrá, kvůli komu se poslední akce skupiny A.G.R.A. neskutečně zvrtla.

Když se později v akváriu ona dotyčná osoba vystřelí v momentě překvapení na Sherlocka, 

MARY SAKRA SKOČÍ PŘED NĚJ A ZACHRÁNÍ MU ŽIVOT, ALE ZÁROVEŇ TO CHYTNE DO HRUDNÍKU, TAKŽE UMŘE A VŠICHNI JSOU SMUTNÝ A JOHN JE NA SHERLOCKA NAŠTVANEJ, PROTOŽE ZA TO PODLE NĚJ MOHL ON!!!!!!!!!!!!!!!!!


Momentálně přemýšlím, proč ji sakra museli zabít v první díle a nepočkali s tím alespoň do druhého. A taky, jestli SI ZE MĚ JOHN WATSON DĚLÁ SRANDU NEBO S TOU ZRZKOU VÁŽNĚ NĚCO MĚL A JESTLI JO, TAK JE TO TROUBA WATSON.

Jo, a ještě nad tím, proč řekl Mycroft do telefonu "Dejte mi, prosím, Sherrinfor.", což budí dojem, že třetí bratr Holmes je vlastně sestra Holmes. Což by bylo trochu nečekané, ale Mofftis jsou nevypočitatelní.

+ taky proč má Sherlock jít do Háje? Co tam je? V originále a v anglických titulcích je napsáno "Go to the Hell, Sherlock." s velkým písmenem, což označuje jedno místo někde ve Skandinávii, tuším.


Snad se všechno dozvíme v pondělí a doufám, že jsem Vás moc nenudila.


Gebi. 

Komentáře

BellavillaVIP(HPD časopis)

Boží, miluju Sherlocka a tohle byl skvělej popis. Miluju ty chvíle, kdy s bráchou příjdeme unavení ze školy a pustíme si Sherlocka Holmese. Úžasný článek, božííí..Like for you, Kerstinsmajl

BellavillaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.