Literally mi bylo 10 skjksjdk

Naučím tě kouzla! :3 E01

Vítáme vás u Vejiskovi kouzelné estrády! Tam, kde se naučíte spoustu matematických, logických, karetních a dalších různých kouzel! JDEME NA TO!



1. ,,Jaké číslo vám asi vyšlo?"

obtížnost: easy


Takže, lidi, co tohle čtete, vyberte si jakékoliv číslo. Doporučuji vám, pokud neumíte dobře počítat, číslo od 1 do 10, ale může to být v podstatě jakékoliv chcete. ČÍSLO SI ZAPAMATUJTE! 

Takže, číslo, které jste si vybrali si vynásobte 2. Máte? Nyní k vašemu novému výsledku přičtěte číslo 10. Jakmile to budete mít, tak ten výsledek, který vám nyní vyšel vydělte 2, a jako nakonec od vašeho zase nového výsledku odečtěte číslo, na které jste na začátku mysleli. 

Nyní já hádám, jaké číslo vám po těchto příkladech vyšlo, a co si myslím, že vám vyšlo? Myslím, že vám vyšlo číslo 5. 


Chcete si to zkusit ještě znovu? Ok.


Myslete zase na jakékoliv číslo. Máte? Tak ho vynásobte 2. Následovně k němu přičtěte číslo 4. Tento nový výsledek vydělte číslem 2, a číslo, na které jste mysleli na začátku odečtěte. 

Nyní znovu hádám, na jaké číslo myslíte, je to velice lehké, myslíte na číslo 2. Jak je to asi možné, že to vím? Pojďte se na to podívat!


Jak je to možné?

Jak jste již u obtížnosti zjistili, je to easy, tedy lehké. Protože ať už si kamarád vybere jakékoliv číslo, to ten výsledek NEOVLIVNÍ! Ovlivní ho to počítání, odčítání, dělení a násobení. prvně řeknete svému kamarádovi, aby si své číslo vynásobil 2, tento krok je vždycky stejný. Potom řeknete svému kamarádovi, aby ke svému novému výsledku přičetl.....jakékoliv číslo chcete, musí být ale sudé. Tohle je na příkladu asi to nejduležitější, jelikož až tohle ovlivní ten výsledek, ale i to ostatní je na tom hlavní, jinak by to nefungovalo. No, jdeme dál, potom ten další nový výsledek musí vydělit 2 (tento krok se nemění) a potom odečíst číslo, které si na začátku myslel. ( též se nemění) To, co mu vyšlo poznáte jednoduše, je to PŮLKA toho náhodného sudého čísla, co jste si pro něj vybrali. Je to lehké, co? Jediná důležitá věc, co se týká kamaráda je, aby uměl počítat, asi chápete, proč....





2. Uhodnu váš věk a číslo, na které jste mysleli!

obtížnost: jedná se hlavně o zapamatování, což je dost těžké, tak dáme třeba jenom normal



Zde budete asi potřebovat kalkulačku, jelikož nebudete počítat zrovna z číslicemi od 1 do 100.....

(  Upozornění - po každém výpočtu zmáčkněte =, jelikož by vám to mohla spočítat jinak)


Zde si musíte vybrat číslo od 1 do 10. Vynásobte toto číslo číslem 2. K výsledku následovaně přičtěte číslo 5. Potom výsledek vynásobte číslem 50. Pokud jste tento rok už měli narozeniny, přičtěte číslo 1766, pokud ne, tak přičtěte jen 1765. Od výsledku, který vám vyšel odečtěte rok vašeho narození. Nyní máte před sebou výsledek. :D  Na jeho začátku je číslo, které jste si vybrali, ve zbytku je váš věk. 


Jak je tohle možné?

Nikde jsem upřímně vysvětlení nenašla, ale u videa, kde jsem to našla byl komentář:

V první části se číslo defakto jen násobí stem, to způsobí, že se číslo dostane do řádů stovek. Přičtená pětka mezi tím *50 dá 250 a po přičtení 1765 nebo 1766 vyjde číslo xx15 nebo xx16, poté už stačí jen odečíst rok narození.


Snad jste pochopili :D





3. Uhodnu město a zvíře, na které myslíš!  !!!NEVYJDE ÚPLNĚ VŽDYCKY!!!

obtížnost: hard  



Pomyslete na jakékoliv číslo od 1 do 10. číslo vynásob 2, následovaně přičti číslo 8. Potom číslo vyděl 2 a pak odečti číslo, na které jsi myslela na začátku. Už se počítat nebude, ale ke svému výsledku přiřaď písmeno z abecedy (např. pokud ti vyšla dvojka, tak B, pokud vyšla trojka tak C, čtyřka D, pětka E...) Potom pomysli na nějaký stát, který začíná na písmeno, které si přiřadila ke svému číslu. Následovaně pomysli na nějaké zvíře, které začíná na poslední písmeno státu, na který jsi před chvilkou pomyslela.

Mimochodem, jelikož většině z vás co tohle čtou je asi max. 17 let, tak vám to mohu odpustit, ale mohli by jste už vědět, že v DÁNSKU OPICE nežijí....


Jak je to možné, a proč to někdy nevyjde?

Tento trik je na základu prvního kouzla, co jste v tomhle článku viděli. akorát ani to náhodné sudé číslo se nemění, jelikož dotyčnému člověku musí vyjít čtyřka, a musí mu padnout písmeno D. No, a jelikož je vyzkoušeno, že asi cca 90% lidí pomyslí na Dánsko, tak prostě ten, co trik předvede řekne, že v DÁNSKU opice nežijí, ale někdy se může stát, že někdo pomyslí na jiný stát, třeba Dakota, nikdy to prostě není jisté. Potom, asi cca 55% lidí by řeklo, že zvíře začínající na o je opice, proto to ,,V Dánsku OPICE nežijí" ale je dost možné, že dotyčného napadne třeba orel, orangutan, osel...prostě když tohle cvičíte jakkoliv, nikdy není jisté, na co dotyčný doopravdy myslí.




Tak, pro tento díl je to asi všechno, do komentářů napište, jestli to například použijete a čusák!! o_o

Komentáře

Vejisek72VIP(Svět Fantazie ^^)

lucka.jindrova.7: Vysvětlíme si slovo ,, kopírka neboli tiskárna " a ,, kopírování " Ano? Když třeba kopírka okopíruje nějaký daný list a dá ti ho, tak to okopírovala, je to totožný, akorát nějaký text z počítače vytiskla na papír do reality. Já ale tam, kde jsem to našla nenapsala všechno úplně stejně, ale svými slovy, takže to není totožný, a není to okopírovaný. Takže si laskavě najdi alespoň slovo, co znamená to co mi chceš vzkázat. (:


Thanks, From Vejisek72smajl

Vejisek72To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.