Laylin blog

Kyberšikana

Jen tak pro začátek se vás zeptám, je podle vás dlouhodobé pomlouvání a zesměšňování šikana?


No, podle mě ano.


Povyprávím vám jeden takový příběh z mého života.

Já se naštěstí obětí kyberšikany nestala, ale moje kamarádka ano. Začalo to nevinně, ve třídě se bavili o tom, jak je tlustá, že je to tlustý prase a proč nezačne hubnout, že by to potřebovala, ale pak, když jela na měsíc do lázní, aby zhubla a naučila se žít zdravě, lidem se to nelíbilo. Ale ona udělala jenom to, co jí pořád říkali.


Abych vás uvedla do mé pozice v tomto boji, byla jsem neutrální, nechtěla jsem si znepřátelit ani tu a ani tu stranu, ale přiznejme si, později se k nějaké straně naklonit musíme.


Když se moje kamarádka z lázní vrátila, začal spouštěč. Nehorázně hnusné historky o tom, že má zadek, jak dva medicimbály, urážky na její osobu a další.

Musí vám být jasné, že když tohle napíšou do internetové skupiny, kde jsou i jeí kamarádky, nezůstane to jen tak.

Řekli jsme to učitelům. Ve třídě padla ředitelská a třídní důtka. Samozřejmě všichni buleli jako malý děcka, ale řekněte mi, copak si to nezasloužili?

Pak začala vzpoura, k učitelce chodili rodiče, že s tresty nesouhlasí a že to nebyla kyberšikana. Jenomže podívejte se na to z pohledu neutrální osoby. Přišlo vám to jako šikana?


Jsem na straně mé kamarádky, která si to vůbec nezasloužila a chtěla se sebou jenom něco dělat.


Toť vše, jsem zvědavá na váš názor.

Komentáře

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

Je mi tvé kamarádky líto,sama vím co je to šikana.Vždy když jsem někomu řekla,že mě šikanují byl to ještě větší průšvih protože si dětska na mě ještě více zasedli.Byla jsem z toho hodně špatná,uklidnilo se to až když jim to učitel vysvětlit (někdy v polovině 9 třídy).Jsem fakt ráda,že jsem ze základky pryč.

elaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

natydecka

Laylo7 :

je mi tvé kamarádky líto , sama vím jaké to je když se ti někdo posmívá.
Ale lidi jsou touhle dobou už prostě takoví , takoví ... hmm , pitomý.
hroozně pitomí

natydeckaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

josefaVIP(Žijeme hudbou ^.^)

Jen kvůli takové "maličkosti" třídní dudku smajl Navíc pokud tohle bereš jako šikanu tak jsem sama obětí šikany, protože (jsem z třída A) celá třída B my stále nadává do pí.... a tak dále, už tahle šikana probíhá celý roky ! smajl, když jsem to řekla učitelovi, tak si na mě zasedl chce je totiž bránit ... nikdy bych neřekla že to co mi dělají je šikana

josefaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

josefaVIP(Žijeme hudbou ^.^)

Caliopeia: No, ... tátu skoro nevidím, bydlí docela velký kus ode mě (rozvedené rodiče) a mamka mne ignoruje a její to jedno, už jsem jí to párkrát říkala. Takže hold ještě 2 roky musím počkat než odejdu ze základky xD Nebo až mi dojdou nervy, tak tu někdo skončí v nemocnici a já to nebudu smajl

josefaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.